Monday, December 20, 2010

helo??somebody help me to cook please!


sengal nye tajok entri aku kali nih.xde idea la senanye.haha wat eva.oke today i would to make err..pgakuan ikhlas dan jujo dari ati yg tulus dan suci..ea gile cptla ckp!grr.oke senanye aku xpndai masak.xpndai langsong..xtipu punya wa ckp luhh.xcaye tgok nih experience "masak-memasak ah masakla kau!'' yg di peroleh sejak ble tah lupe la:p


"SUME ORANG DPT A,AKU JE DPT B??!CIS!"

De satu ari tu cikgu de wat ujian amali tau,ala yang kemahiran idop mse awak awak fom3 tuu..time uh sume budak kne try masak2 nih.satu group 2 org je.alkisah beta pon dtempatkan dengan sala sorang rakan beta yg ala2 tomboi.fuhh dlm otak   aku,”abesla..aku da r xreti Lngsong cmpak2 barang kuali nih..”bpeloh ktiak n dahi aku tgok dak2 len terer2 masak.huhu tp mbr yg 1 group ngn aku ni nseb bek pndai msk siket.so xde r dok tcongok je.kire mcm bab2 kuali ni dia handle,bab2 kemas den la uroskan.xkn hang plak.haha paling tragis bile cikgu ckp sume group dpt “A’’,group aku je dpt “B”.haha ea kau pe gelak2?sedih tau.malu je aku.

 

 

"HANGOSNYE TEMPE DI PAGI RAYE"

Bendalah nih jadi taon lepas pnye lepas.time uh aku tron g dapur,pagi lagi.takbir raye pon lom dgr ag.aku igt ag ibu ckp kat aku,”Ika,tgok an tempe ni jap,bu nk mandi.”wah ibu ni da tawu aku xpndai bab2 goreng nih dia bole pas plak kuali tu kt aku.haha aku pea g ngn penoh terernye tbalik2 kan tempe tu smpai satu tahap jd itam sumenye.ngn kuali2 tu sekali itam.hahaha

 


KENE SOUND,"atiqa,len kali goreng ayam tutop kuali tuu."

sape berani2 sound aku nih?haha oke tu ialah kata2 dari encik Farel ye.time tu nga bgayot kejap kot ngn beliau.pastu kat dapur pon nme kn,mestila bunyi minyak uh biseng2 je jd background music time kitorang nga gayot2 uh.pastu dia tnye,"kau watpe tu?biseng je."aku ckp,"nga goreng ayam nih,da r x reti,tlompat2 aku dpn kuali nih.haha".pastu dia pon ckp,"kau nih len kali goreng ayam uh tutop kuali.terok sgt kau nih atiqaa..".waa gile bengang cm nk mati aku kat situ.da r aku suke kat dia(*pgakuan tbuke siaa.haha) kantoi lak bodo gile bab2 masak nih.komfem ah dia da rejek aku awal2 ag.haha






                                        *ni ayah masak tp cm susa je bg budak ingos cm aku nih.

                                         korang xde resipi yg simple2 ke selain msk megi,air ngn nasi?



oke da tu saje arini.ouh jap2 sebelom tu lau korang de resipi yg men cmpak2 bawang2 je o yg simple pimple untok di share jgn segan2 tggalkan komen kat bwh ni ea.trima kaseh kawan blogger yg disayangi.daa;)


10 comments:

nub said...

pandang2 jaa makanan tu,,segan2 nak lahap..bhahaha

atiqa aris said...

haha mne bole lahap.tu cume hiasan semate-mate.haha

hiro said...

laparrr.

andika said...

kaki ayam tu penting... like..hahah

si suraya said...

oh dengan aku tak nak belajar masak.
aku ni dah nak pro dah.haha ;P

aris said...

bah masak pun main campak campak je la ika..kalau bah ajar
nanti ika masak kat umah orang , orang ketawa da..

Dida Did Id! said...

ade3.. penah dgr mee suah? simple gile.. die ala chinese fud.. nak recipe x?

atiqa aris said...

HIRO:g la mkn yg ayh sy masak tuu.

ANDIKA:kaki ayam plakk..haha

SURAYA:sbb kau msk pro sgtla aku xdpt pick up.haha

AYAH:hehe pape pon bole la ayh asl bole mkn.

DIDA:nak3.trimas.jasemu dikenang:)

fadzlina said...

belasah je..nk msk2 ni buat cm eksperimen..huhu

atiqa aris said...

@fadzlina
bole ea?x meletop ke dapur?huhu