Saturday, December 31, 2011

tahun baru. style baru.

asalamualaikom semua sahabat handal ku.semoga 2011 nih dimulakan dengan bismillah.disudahi dengan alhamdulilah~ :)) oke sobolum aku sotat mengarut aku nak wish kau kau kau dan korang semuaaa



balek pada tajok entri.apa yang nak ditukar baru tu?warna kulit ke?atau saiz hidong ke?atau bilangan jari kaki ke?bukan bukan..semua pon bukann..apa yang betol-betol aku nak tukar tahun 2012 ni ialah cara berpakaian ana lah.ana tak mau lagi lah pakai jeans yang too tight bak kata orang jawa,skinny jeans.dan ana pon tak mau juga lah pakai baju yang ketat sendat mampat melekat macam sarong nangka la.

entah bila tiba-tiba aku rasa cam malu pada mata-mata yang tengok aku,malu pada diri sendiri and malu besarrrrr kat Allah...T_T terima kasih ya Allah.semoga ni awal yang baik untok aku berubah lebih baik lagi.InsyaAllah...



itu baju along ku,jempot makan maruku.haha

oops lari topik pulak.hehe see?betol la orang cakap popuan kalau pakai baju kurung tu lebih sopan dan ayu.body shape pon tak nampak,mata yang tengok pon tak saket,lelaki pandang pon tak seksa imann mereka.ekh yeke?yang last tu aku tatau la pulak sebab aku tak pernah lagi jadi laki.huhu oke la da kol 3,chow cincau.gudnite:)

*jangan nak suka sangat sambut tahun baru tu.ingat-ingatlah kat Tuhan.tanpa Dia tak hidop kita sampai ke tahon 2012 ni.renung-renungkan dan selamat beramal.."-_-




Tuesday, December 27, 2011

cantik tapi derita

hai semuaaa assamekom! *version nabil raja lawak eh salam pon ade version?pelik2 je korang nihh.."-_-

intro baru>asalamualaikom kawan-kawan ku .kabare semua?waras?bagos-bagos.sape yang buat2 x waras tu?how dare kau?meh sini aku anta pergi Tanjong Rambutan.nak?tibe-tibe jadi gengster.haha diam semua.kite ade benda nak dibebelkan hari ni.tajok die "Cantik Tapi Derita".

ahhaa!korang nak tawu tak tadi aku ade baca la pasal sorang businesswoman nih,die nak kurus pastu die pergi ospital wat sedut lemak.kan da meninggal.Innalillahwainnalillahirojiunn..tu la laen kali nak kurus tu minom Jus Mate ke,pakai Premium Beauty Corset ke sendayu tinggi ke..even kesan die tu lambat siket dari proses sedut lemak tu at least selamat.ye dakk?ni tak,lemak tah ke mana,nyawa da ke mana.ish ish ish sadis bebenor gamaknyee..


"ho yeah!mari adek mari abang mari beli Jus Mate 5!"kata Dr Rozmey kepada jiran-jirannye.eh yeke?bukan die cakap kat korang ke?tahla aku  maen bedal je.maap ye doc.bergurauuu.hehehehe ^^\/


aku nak cite la kat korang,pasal aku salah pakai pencuci muka.ni semua bermula masa aku mula-mula beli sabun nih dari sorang member aku,mula-mula aku pakai memang tip-top lah.muke memang dan dan la jadi lembot bak kulit belut.tapi masok je bulan ke-2 aku pakai sabun tu, tiba-tiba asek rase pedih je.aku pikir balek,"maybe side effect die memang camtu kot..".tapi lama-lama muka aku jadi tak tahan,kene panas siket jadi merah2,kene sejuk siket teros mengelupas.masa mengelupas tu jangan cakap la kan,memang terok gile sampai member-member aku pon tegor tau.time tu memang aku rasa nak pakai topeng je pergi kelas..huhu atas nasihat dak2 uma aku,aku pon teros stop pakai toner,krim2,pencuci muka segala.aku cuma pakai vaseline je tiap2 kali pas mandi,pas smayang and sebelom tido..risau gile kott..


and yes!usaha berhasil.everything turn to normal!say whatt???alhamdulilahhh!syukurrr kepada Allah.


fuh lega,,since tu aku x pakai dah sebarang-sebarang pencuci muka.aku just pakai toner,and krim Safi je.suci dan selamat.hehe aku x cakap la semua pencuci muka tu x elok,tapi korang as popuan mesti tawu kan kulit muka korang cane.tapi Safi nih bak kata akak aku kurang seswai la untok korang yang muka berminyak.sebab krim  malam dengan krim siang die macam lembap-lembap n lambat kering siket.takot korang pakai maken terok pulak nanti kan..


ahha!di samping korang berusaha merepair wajah memaseng ,doa tuu jangan lupe.ingat doa tanpa usaha tu alasan,usaha tanpa doa tu sombong.yaken la cuma Dia je yang berkuasa memberi n menarik balek nikmat yg ade pada kite semua ni.oke?so,ape lagi doa jangan x doa!oops sori ter-emosi pulak :D


oke la tu je kot.da pukol 3.15 pagi jum tido kawan-kawan.jangan lupe baca doa.k bai asalamualaikom:)

Friday, December 23, 2011

review buku:aku terima nikahnya.

asalamualaikom semua.cakk!aku kembali lagi pada waktu dan jam yang sama.haha sama ke?tak sama,tak sama.da lebih 10 hari kot x update.ish2 bazer je siapa yg follow blog aku.."-_-

oopps kejap.kenapa ngan tajok entri tu?aku da nak kawen ke?kalau exboyfren aku baca mesti die akan cakap antara dua ayat ni kan,"tidakk!mantan pacarkuuu!!!" ataupon lebih positif siket,"alhamdulilahh Ika da jumpa pon pengganti aku"=) hehehehe

eh takla kawan-kawan.i'm only 18,takkanla nk kawen dahh.gelojoh naa.ehh tapi ade je budak baya aku da kawen. cuma aku belom 'seberani' itu laa.hehe oke lets gone!(kembali pada tajok entri) aritu kat UiTM ade Minggu Mesra Pelanggan.pastu ramai lah publisher dari macam-macam kedai buku nih mai kat tempat cheq dok jual,"bukuuu-bukuu..mai adek comel,sekilo 2 ringget1!".ade ke orang jual buku camtu?haha ok xde.abaikan.pastu di saat aku rambang mata nk pick random buku yg best2.tiba-tiba....


tertancap lah mata aku kat buku nih..dan aku teros beli tanpa banyak cikadak.

tajok die agak geli mat siket.takyah bagitau memang aku da pasan lama dah.tapi hati aku kuat mengatakan yg buku nih memang best.and yes!setelah 3 hari aku dok baca buku ni smpai ke page yg ke-18 memang best. ni pasal bercinta lepas kawen.sangat indah oke.bak kata orang jumpa tu memang untuk kawen lah,bukan untok berkapel-kapel kedarok.buku nih pon bagos jugak la as guidance for muslim teenagers nowadays.*but da best guidance for all muslim in da world is still al-Quran oke?ayat die pon oke lah menenangkn jiwa la jugak.so,ape lagi dapatkannye di pasaran sekarang!da lama kuar kot buku nih tp baru nk promot.hihi

tu saja nk share hobi baru aku ngan korang.hobi terbaru aku ialah membaca buku 'Aku Terima Nikahnya'.sangat syiok.haha kbai.gudnite.assalamualaikom;)

Wednesday, December 14, 2011

sifat negatif vs sifat positif

oke hai korang.arini aku nak cerita pasal aku pergi ldk ari ahad aritu.satu dripada macam benda yang fasi tu suroh kitorang buat adalah,lukis gamba diri sendiri pastu list kan beberapa sifat positif and negatif dalam diri sendiri.walaupon benda ni for fun je.tapi haruslah dibuat dengan jujor.ye dakk?hehe

tadaaa!yang nih la aku punye.yang positif negatif tu betol2 ea bukan coobaaannn.haha

arr tu diaa.sifat positif dan negatif yang aku bole nampak jelas terang lagi bersuluh lah dalam diri aku.


sifat negatif
  • senang percaya: aku nih tegak mcm pembaris siket.lurus bendul jugak kadang2 cam patrick tuu.huhu
  • kalau marah suke simpan:bukan simpan sebenanye,tapi susa nak maapkan orang.kadang tu mmg nak maapkan tapi hati pulak x ikhlas.
  • suke tido:kalau sem lepas jangan cakapla.semua kelas aku bantai tido.xde pon kelas yg aku x pernah x tido.terok bukan?haha

sifat positif
  • mudah mesra:ni bahaya nih.tapi lau ngan popuan memang laa.besela dak kepoh suke membebel kan.ngan sape2 pon bole.
  • suka belanja orang: aku rasa mcm nih sikap negatif je?haha tapi betol la aku sng belanja org tp negatifnye bile tengok2 purse da tinggal 5 hengget.laju je kuar.xpasan kot asek belanja org je.
  • hormati ibu bapa:bukan nk cakap besar ea.tapi since masok uitm nih aku rasa mcm rasa sayang hey! kat parents aku makin bertambah pulak.hihi bahagia ku rasa~ haha


da conclusion from this activity is semua orang kena mengaku kelemahan diri maseng2 oke.nobody perfect in this world.cuma selagi kite hidop selagi tu la kite ade masa tok improve hidop kite.ye anak2?kbye.nyte:D

Thursday, December 8, 2011

jatuh cinta pandang pertama..

lately nih ade sesuatu yang menarik perhatian aku kat fakulti.hari-hari aku asek ingat die je.sunggoh die sangat beri effect besa pada aku.aku tengok kat sini dan sana semua nye sama.tiada yang menarik perhatian aku.cuma die je yang boleh buat aku sebot,"waahhh..." sambil buat mata besarr.tiba-tiba mata aku terpandang sesuatu...tu diaa!wahhh..cutting yang menarik!aku suka.suka sangat.sebab die laen daripada yang laen.mesti seronok kalau dapat rasa kelembutan kulitnyaa..haa boleh angau den dibuatnyaa..zzz

baru aku tawu macam ni rasanya jatuh cintaa...seronok gilaa.



rasanye indahh bangatttt!




yeay!akhirnya aku jumpa jugak ape yang aku carik selama nih...



jap ehh...
aku de amek gamba die td.hehe

........


ish mane nihh.....x jumpa pulak....



oke ni dia.





                                                                           tadaaa!


pau coklat yang gemok lagi menyelerakannn!yess2!haha


haa aku jatuh cinta kat pau nih laa.1st time aku nampak die kat tray tingkat-tingkat tuu macam rasa nakk sangat makan tau.tengok-tengok eh ade favor coklat la.wajibla try kan.memang sedapp.da la saiz die yang besar,coklat die pon sedap,kulit die pon lembot je.hee suka suka!tapi aku takdela nak makan bendalah ni hari-hari kan.walau pon memang setiap kali aku nampak je,aku mesti nak beli tapi tak kan lah aku nak melantak ni je hari-hari kann.kang ade yang balek jb badan macam adibah nor kang.hehe sekali-sekala bole la..eh nape tengok je?jempotla rasa.jangan segan-segan,haha;p


oke la tu je,babai!
thx for reading base on tajok yang agak serabai.kihkihkih :D

*best tu pantun tuuu.hehe gudnite semua,swit dream ye:)


Saturday, December 3, 2011

tergolek masa netball.

hye korang?watpe tu tak tido lagi? arini xnak tules banyak-banyak pon sebab da pukol 1 pagi nih..semua housemate aku da tido.aku je belom sebab tibe-tibe terajen la pulak buat assigment CTU pasal Surah Yaasin.hehe actually da ngantok jugak laa ni. kompom pengsan sampai tengahari esok ni..fuhh

oke straight to da point.


al-kisahh pada hari Rabu petang haritu,,.coach pon briefing la siket pasal diri beliau memandangkan aritu 1st time ahli-ahli kelab netball ni ketemu.lepas isi attendance semua die pon suroh la kitorang round padang netball tu 5 kali.da la aku yg paleng depan sekali.pastu da jadi yg second depan sekali sebab aku tak nampak sangat line padang netball tu.aku kan rabonn.so,aku suro la si Sha nih lari dulu.tibe-tibe tengah syok2 lari...gedebuk!amek kau.terjelopok aku kat lumpur.abes tangan,kasot dan seluar beta tau.kotor gilaaa.malu gilaaaa.boleh gilaa aku.haha dah la sebelah kitorang tu budak-budak maen frisbee,bola sepak.belah sana pulak budak silat,taekwando semua ade.aduhaii apa ke malang la naseb aku hari tuu.huhuhu 


kesian kasot aku.da la baru beli tibe-tibe tercelup kat lumpur pulak.ish ish susah2 next week aku pegi netball pakai camni jela.senang siket.selamat pon selamat.haha



tapi disebabkan niat nak maen tu tebal sangat.terpaksala aku abaikan segala kekotoran tu dengan selamba badaknye aku teroskan jugak join segala aktiviti group tu sampai la abes 2 jam..walaupon agak segan dgn lumpor2 segala aku bangga la jugak sebab mase die pick random 7 orang pertama kena maen dulu tu,die pileh akuu,hihihihi terharu kejap..die bagi aku position as GS (goal shooter) sebab die cakap aku tinggi.huu tapi aku lagi suke GK (goal keeper) tau sebenanye..xkesa la asalkan dapat maen.hehe

oke la tu je.gudnite semua.tatatititutu:)

Thursday, December 1, 2011

turn to the last month of year 2011

tak sangka ekh da sampai ke penghujung tahon.belom abes 2011 lagi.maksod aku kurang dari sebulan je lagi nak abes tahon 2011.dah 3 hari aku tak update belog.*macam la korang kesah.haha "-,- tak macam dulu hari2 aku update.biasa la masa tu ingos lagi excited hari-hari ade je benda nak mengarot kat belog  tak seberapa nih..


asalamualaikom Disember:)




owh aku ade bende nak cerita kat korang nih.since da nk masok 3 week aku start sem 2 nih,da 3 orang cakap lebih kurang macam ni la kat aku,"Ika sekarang da berubah la,dulu cam happy2 je sekarang muka toya cam banyak masalah..".apekah yg diorang mengarot tu?haha aku cukop bahagia kot sekarang.aku rasa life aku sem ni lagi better dari sem lepas.aku dapat ketenangan yang aku tak pernah dapat sebelom nih.Alhamdulilah even memang ade masalah siket-siket tapi everything is under control.takdela beban sangat ponn.hehe maybe sebab sem nih aku lebih "pendiam" kot dari dulu.yela dulu pegi mana-mana ade je orang aku nak gosip-gosip,nyakat semua.sekarang da tak lagi.bukan tak,tapi da jarang la.aku lebih suka stay sorang-sorang kat PTAR buat keje ke,baca Solusi ke..





aku bukan lonely ke ape.tapi tahla ek.I just wanted to spend my leisure time with beneficial thing la derr..tu pon salah ke??mungkin ade suara sumbang cakap,"Ika da jadi nerd da sekarangg..." bia lah.mula-mula aku mcm risau la jugak macam mane la member-member aku ni boleh expect camtu.tapi bak kata Shairah merangkap besfren aku.biarkan je orang cakap ape,asalkan benda yang kau buat tu berguna ,tu pon da cukop.soal happy atau tak cuma diri sendiri je yang tawu.yang penting aku bahagia macam ni:)


wehweh..
tolonglah jangan pikir bukan-bukan eh.aku pulak yang risau tau.haha oke la babai.have a nice day esok.jejaka-jejaka tampan jangan lupa pergi semayang Jumaat ye esok.ehh yang tak tampan pon wajib pergi tau.dont ponteng-ponteng haa.nanti Tuhan mara tatauu.hehe oke chow.nyte swit dream:)

Monday, November 28, 2011

got my first assigment!

tibe-tibe anak dara pak aris bermonolog sendiri...


"haa tu la kau.membebel lagi cakap first week takde lecturer masok la ape laa..sekarang tengok ape da jadi?sekali Ustaz CTU masok teros bagi assigment and ayat ape kene hafal semua.amek kauu.bermulanye detik-detik haru biru macam sem lepas.aku tolonglah siapkan semuanye dengan cemerlang,gemilang,terbilang oke..tak kisah la assigment ke test ke quiz kee.semua laa!jangan nak men2 ag.no time for that Ika!kau tu da besoo pikir mase depan siket bole takk??ee ke nak kene jotos baru sedar nih!!"

amboi?panjang naa kau bebel?haha oke nampak tak semangat die tu?hehe oke la tu je entri cetoet tet arini.wish me luck ye kawan2.doakan sekali lau rajen.kbye.chow cendol:D 

Friday, November 25, 2011

kuali hangos,rumah diserang asap

hari ni 1st time aku nak try-try masak ngan roommate aku.since housemate aku yang lagi dua tu balek,maka terpaksala kitorang masak sendiri.memang maen bedal jela dua-dua kan ketang ketung ketang ketung kat dapur.

aku ingat dalam rumah tu aku je tak reti masak,rupenye Sam roommate aku pon sama.memang naseb la dapat sebilik dua-dua tak reti masak.tapi disebabkan perot da krek kruk krek kruk,kitorang nekad nak masak jugak..lantak la ape nak jadi pon.rumah terbakar ke,kepala terbakar ke,niat mesti diteruskan!yeah2!hehe

tapi..tapi..tapi..sedang kitorang bz bergosip sambil potong kobis segala....tiba-tiba rumah jadi penoh ngan asap....tak sangka belom sempat masok pape kuali kitorang da jadi macam nihh..haishh

kesian kan??haha

tu laa.laen kali ibu masak kat dapur tengok-tengok siket.kan da jadi camni.padan muke aku.naseb baek ade kuali lagi satu tau.kalau tak makan biskotla kitorang malam ni.hehe tapi tak kesa sangat pon sebab KFC dekat.agak-agak da putus asa nak masak tu makan kepci pon bolee.oke la abes untok entri mgarot arini.babai!

Sunday, November 20, 2011

1st day yang terokk.

hai korang.nga wat gapo tuu?sehat?da makan?da amek painkiller?painkiller lak tibe-tibe.haha aku kat PTAR nih..bosan laaa.kelas takde.nak balek lagi bosan.kalau balek bole maen PSII ke maen tali skipping ke best gak.ni balek tatawu nak watpe pastu membuta je.terokkk doh hidop asek tido je.bole gile twu takk..*PTAR tawu ape?PTAR tuu panjang die Perpustakaan Tun Abdul Razak.


owh ye.nak tawu tak tadi kan aku pegi kelas naek cab tau.rm10 kot dari uma sewa aku sampai UiTM.aduh aduh aduh kopak duet aku tau.tu pon da cukop murah la bagi aku sebab bese pakcik-pakcik taxi ni cas rm12 tau.beselah dok ceruk kan.pandai-pandaila kau nak idop,pegi kelas semua.actually ade je bas kol 7 tadi.tapi aku yg xnak naek sebab malas nk pegi awal-awal.since kelas aku pon pukol 10.maka bole la aku beradu lebih lama siket.hehe agpon watpe la pegi awal kan.setakat dapat cuci mata tgok budak-budak baru yg lagi macho,kacak,bergaya.hoho x kuasa makkk "-_-

owh ye seterusnye,aku x makan dri pagi semalam tau.terer tak,terer tak?haha perot x lapar.tekak pon xde selera.entahla ye mintak-mintak datangla selera nak makan.den pon risau gak nih sobona ehh.kang ade masok sepital tak pasal-pasal.



jum dapatkan kat kodai kopi berhampiran!eh salah-salah kedai buku.eh tapi kat kedai runcit pon kadang-kadang ade.ahh mana-mana pon ade la.ape lagi beli jangan tak beli!hehe


owh ye lagi sekali,tadi kan aku beli majalah Solusi ngan air kotak,semua sekali rm11.20.air kotak rm1.50 je majalah tu yg mahal..mahal la jugak,dripada majalah Remaja,Dara.com bla bla bla bla.tapi aku x kesah pon sebab berbaloi dengan harga.banyak benda-benda berguna dlm tu.so,bole la baca time bosan-bosan lecturer x masok.hehe oke la bosan la online.tah kenapa hari ni semua yg aku buat bosan,maybe sebab aku memang dilahirkan sebagai sorang yg bosan kot.hahaha da la bye,nak baca Solusi ag baguih.:)

Friday, November 18, 2011

menghadapi isnen dengan warna puteh

haa macam mane la nak bangon pagi-pagi buta ari isnen nanti ekhh.aku da la dari setat cuti sem aritu asek "berdengkorr" je. bahagia siot hidop.macam anak raja rasenye dapat bersenang-lenang selama sebulan lebih kat rumah.fuhh nikmat tuuu.tapi...ku sangka kan panas hingga ke petang,rupenye petir dentam-dentum di tengah hari.OMAIGOD!pejam celik,pejam celik cuti tinggal lagi sehari je??

"arghh tidakk!barang x kemas lagi.ish sumpah aku tak ready lagi nak ngadap sem 2 yang serba baru..macam mane lah nak dok kat uma baru nanti,roommate yang kebanyakannya baru,kelas baru,classmate baru..pegi,balek kelas naek bas..aduhh mesti mencabar hari-hari aku nantii...ya Allah kuatkan lah aku dri segi mental dan fizikal untok sem 2 nantii..."




sedang aku menggodeh-godeh video kat youtube,terjumpalah satu video Heliza yg mata bulat comel-loteh tuu.dalam vdeo nih die cakap pasal macam mane kite nak menghadapi hari Isnen ngan kaler puteh,pastu die nasihatkan kite supaya tido awal supaya esok pagi kite x lesu n bla bla bla laa.bagos video nih untok orang yg malas macam aku.sila la skodeng sama.cun woo die,sopan santun,tutop aurat dan ape yg die sampaikan pon berguna tok kite semuaa.tak rugi korang tengok video nih tau.

oke la.itu saja arini.semoga kite sama-sama dapat manfaat dari video di atas ni ye.bye-bye asalamualaikom.:) hepy start sem baru untuk semua insan bergelar student:D

Wednesday, November 16, 2011

taktik popuan sekarang nak cun.

arini otak cam bodo-bodo alam siket.tapi nak update jugak.mula-mula ingat nak cakap pasal susuk je.tapi tangan aku nih menggatal la pulak nak update lebih-lebih.oopss sebelom tu nak cakap entri nih tak bermaksod pon nak perli siapa-siapa ye.dont terasa-terasa tau.pelik naa bunyik dont terasa-terasa?bedal jela.hehe tu diaa top 4 taktik popuan sekarang nak cun,cekidout!:D



1.edit gamba
  ek elehh nak tunjok orang pulakk.kau pon buat eh Ikaa..haha oke yang ni aku ngaku la aku buat.kadang-kadang lighting dalam gamba tu cam kusam kene bagi nampak cantek menarik tertarek gamba kau da bomb.tapiii laki pon ramai kot buat.bukan popuan je.wekk.


2.make-up setebal-tebal tidakk
    haa tepek muke tu ngan foundation banyak2.kalau bole segala cacat cela kat muke tu nak ditutop.jerawat,taik lalat,eyebag semua laa.yela kang kantoi la ade jerawat batu banyak-banyak kat muke an.abesla jatoh markett.haha tapi oke gak.nampak cun ape.kalau sekali-sekala tok photoshoot ke kawen ke tape gak.tapi kalau da selalu sangat orang tua-tua cakap,nanti ilang pulak seri.


3.surgery
 nih aku rase artis-artis je kot buatt.yela kos nak repair idong and bla bla nih bukan murah kan.memerlukan fulus yg agak banyak.yg ni aku tak suke sangatla.bukan aku je tak suke,Allah pon tak suke tau.sebelom buat tu pikir-pikirla dulu semua yg ade pada kita ni milik Tuhan semata-mata,toksah sukati-sukati kau je nak repair tu ini.kan bagos duet tu derma kat anak-anak yatim ke ape.


4.susuk
ni yang aku pelik ni.perlu ke kau nak pakai susuk semata-mata nak cantek?ee x masok dek akal tawu tak.dah la yg pakai ni kebanyakannye Melayu,yg da jelas-jelas tawu pakai susuk tu haram.tp ekau degill nak pakat gak ngan Setan nuu.haa kan da susah nak mati.Nauzubillah jaohkanla keturunan aku,kawan-kawan aku dan korang-korang semua drpd terlibat ngan kejadah haram nihh.

oke da.tu je kott.ade lagi nak tambah?just drop ur comment below eh.akan ku jejak kan mata aku ke blog korang jugak.hehe oke tc gudnite.asalamualaikom:)

nak senang baca je Surah Yusuf ayat empat setiap kali lepas semayang.insyAllah muke korang akan berseri:)

Monday, November 14, 2011

kalau ade pertandingan panton wa nak join la:D

pak cik aku keje Telekom,
asalamualaikom:)

nampak berok pakai bikini,
korang sehat arini?

minom sirap letak asamboi,
amboi,amboi,amboi~

hahaha.haa nampak tak panton aku tu.jawab jangan x jawab.mahal tuu aku jual.hehe actually aku update entri nih sambil tengok pertandingan pantun antara IPTA kat TV1.mula-mula mcm mengarot la aku tengok sebab die pakai tema cam kesultanan melayu melaka gitu.beriya je ngan tanjaknye,kerawang-kerawang nye kat kepala student-student tuu.da macam orang kawen aku tengok.tapi lama-lama aku tengok macam best la pulak an?kalau UiTM aku buat pertandingan camtu aku nak join lah.mesti x menang kan?op kos laa.panton cam hampeh ade hati nk menang.hahaha ala bukan nak menang pon saje kutip pengalaman.at least aku ade bakat panton siket-siket cam kat atas tu tauu.kau ade? x adeee.haha

tengok la video nihh.idola aku dalam bab-bab panton nihh adelaaa JOHAN!yeay!give a big clap tok beliau! sebab suke buat i gelak terbahak-bahak sampai hantok-hatok kepale kat dinding sampai darah-darah kepale i tauu.*oke yang ni nampak benor nipuu nyerr.hehe.;)





oh yaa sebelom kite bersurai,let me indroduce u my 1st sista yang baru je nak joget-joget dalam dunia blog nih.nama die Ema.tapi aku panggil die Kolot.ehh!bukanlaa.bukan sebab die kolot,tapi sebab masa aku kecik2 aku suke tengok cerita Rosalinda yg petang-petang tu tau.,pastu dalam cerita tu die asek cakap Barcolod-Barcolod.so aku pon macam terikot-ikot.haha untok pengetahuan korang Barcolod tu salah satu banda kat Philipina:) oke da ke laot gile da nihh..sila la singgah beliau.korang klik je gamba kat bawah tu:)




oke la tu je eh arini?take care,gudnite switdream.jangan tido lambat-lambat tau.nanti lebam cam koala da tak cun,da x kacak.hehe daa~ asalamualaikom:)

Sunday, November 13, 2011

lumrah seorang ibu:')



normalnye seorang ibu akan layan korang macam ni kan?
  • membebel bile bilek kite bersepah,balek lambat,pegi sana sini x bagitawu,kawan dengan budak bkn2.
  • kejot bangon pagi smayang suboh dengan jeritan yg 'merdu'.
  • tak bagi anak2 perempuan nye kuar malam,kawan ngan jantan tah pape.takot jadi pape katanye.
  • kadang2 ape yg kite buat ade saje yg tak kene kat mata dia.
  • peluk cium anaknye walaupon da besar panjang di khalayak ramai.ade antara kite x kesa,tp ade jugak yg malu.kan?
  • menegur anak perempuannye yg kadang2 style terover,pakai baju sendat mampat melekat.




ade antara kite memberikan respon dengan:

  • jalan hentak-hentak kaki macam nak pecah lantai tuu ekau buat naa..
  • mengamuk sepahkan barang ats meja solek macam dalam drama melayu selalu buat tuu.hahaa
  • x respon ngan perbuatan,tp mulot cakap,"ee mak ni diam siket boleh tak,dari td dok membebel je koje ehhh!''.jangan wat camnii.buldozer doh.berdosa maksod aku.sentap hati sorang ibu tuu
  • luar oke je.dalam hati,"ee orang tua nih pot pet pot pet.."yg ni cuma kau ngan Tuhan je yg tawu.
  • ibu cakap ape je teros buat dengan pantas dan efficientnye.alhamdulillah anak yg soleh semoga ditempatkan dlm kalangan org beriman.



hmm kadang-kadang kite rase ibu kite tak sayang dengan kite.ape kite nak,die x bagi.ape yg kite suke,die pulak x suke.ape yg kite minat die pernah nak sokong.tapi ketahuilah seorang ibu tu tahu ape yg terbaek untok anak die.mereka ade instict yg kuat kalau ade something bad will happen kat anak die.so hormati dan sayangilah mereka selagi mereka maseh ade ye.syurga kite sebagai anak letaknye di bawah tapak kaki ibu.so renung-renungkan dan selamat beramal:) kbye asalamualaikom ^_^\/


Saturday, November 12, 2011

togeh:sayur paleng lekeh tp penuh khasiat;)

tajok macam siot je an?haha tapi betol ape.bape ramai antara korang2 nih yang makan togeh?angkat tangann!!1,2,3......dah?tu je?3 je daripada 10 orang??!nampak sangat togeh berada di ranking sayur paleng lassttt sekali kan?yelaa orang bandar mane nak makan sayur murah ni kan.hoho tapi korang tawu x togeh nih banyak bebenor khasiatnye.sama jugak mcm tempe.tapi tempe sedap siket la dari togeh.tempe pon banyak khasiat gak.lagi-lagi tempe sambal kan?pehh mau non-stop makan bendalah tu je.kalau boleh sampai tido pon nak ngappp-ngapp dalam selimott.ish ish terokk doh perangaii.haha oke kembali ke pangkal jalan,eh pangkal cerita.





keistimewaan togeh yg tak ramai tawu:

1.menyumbang kepada kesuburan lelaki dan wanita. untok orang laki,spermanye maken baek.untok orang perempuan membantu kesuburan telur yg dihasilkan.

2.membantutkan tanda2 kanser. in other word,melumpuhkan bibit kanser macam kanser usus besaa,pankrease dan jugak leukimia.

3.buang toksin dalam badan.serat yg ade dalam togeh nih kalau korang nak tawu dapat membantu  membuang segala kotoran2 yg ade dalam usus besar tau.maka sehatla badan ekau xde kotoran yg diserap dalam badan.

4.togeh ade estrogen.kau ade?haha oke serius2.function estrogen nih more to tulang la lebih kurang.macam memadatkan susunan tulang dan jugak mencegah kerapuhan tulang yg besenye nme glamornye lebih dikenali sebagai osteoporosis.


thats all!so ape lagi jom la ajak ibu korang pergi pasar!mari kite shoping taugeh beramai-ramai!yeahh!alamak.terlebih sudaaa..+_+ oke babai gua nak tido.ujan2 nih membuta pon sodappp.hehe bye:)

"mari mari beli togeh adekk maniss.sekilo RM 0.50.ea?yeke?entah la maap la pak cik pekerja baru kat sinii.hehe amek la banyak mne nak.pak cik belanja.."lol.haha bapak sape tah aku curik nih.maapla ni  gamba yg menarik perhatian aku kat google.haha

Friday, November 11, 2011

umo 10-13 taon pon da pandai..ish ish ish.

tadi aku bace New Straits Times,dan aku macam tertarik kat satu cerita nih pasal "Raped by Kids" tajok die macam common kan??macam..."ek eleh besela kes rogol kat Malaysia nih,ape nak kecoh2..".

tapi kali nih laen siket kes die,cerita nih pasal budak umor 7 tahun dirogol oleh empat orang budak kecik berumor antara 10-13 tahun.bukan satu,bukan dua,tapi EMPAT ye kawan2.sedih gile kot kalau korang bce crita die.yela budak kecik kan ape je die boleh lawan,popuan lak tuu.kalau lawan elak kene lagi terok je ngan budak2 durhaka tuh.menurot NST,budak popuan nih diajak oleh 4 ekor budak tu ke oil palm,masa die tengah maen sorang2 kat playground.cara budak2 nih memang hebat lah sebab bfore die rogol dak tu,sala sorang dari mereka tu tunjok video porno kat budak popuan tu then cakap,"kejap lagi kite nak maen game nih".cis biadabun kann?memang budak popuan tu ikot jela sebab die bukan paham pon maksod dak laki tuu.dan jeng jeng jeng..korang pikr la sendiri ape jadi lepas tu...:'(



 aku macam pelik gile macam mane la omak die boleh bior anak popuan die yang baru berumor 7 taon tu maen sorang2 kat playground,die tatau ke sekarang nih kes rogol tu da menjadi-jadi?die x bace paper kah?atau die memang x pernah tengok berita kah?atau apekah?haiyaa.ape pon x bole...



tapi nak salakan mak die pon x bole jugak.parents kepada budak2 laki tu pon patot disalakan gak.patotnye dorang kene pantau ape yang ade dalam fon anak2 beliau.dorang pon kne twu kat mane anak2 diorang berada pada setiap masa.ape anak-anak diorang buat kat luar sinun.jangan maen lepas je anak-anak tu pergi sana sini,buat ape yg diorang suke.x kesala lelaki pon.dunia sekarang ni macam2 bole jadi.lelaki pon bole jadi mangsa.aiseh nak cakap lebih2 x berani.maklom la aku ni anak dara lagi.anak pon tade.oke la gudnite.nak tengok Megalawak.daa~

Wednesday, November 9, 2011

bawak2 tobat laa gay dan lesbiann...

asalamualaikomm.kom ape kom bat.bat ape bat man.jeli-jeli obejus..!haha mu wat gapo haa x tdo ag?

korang tawu kan pasal kes paderi kristian nak kawen dengan kekasih gay beliau tuu?cerita 3 bulan lepas tuu.tatau?ish2 x bace paper la nih.ala yang name die ape ekh Ou Yang Wen To The Toilet?eh bukan2 Ou Yang Wen Feng!haa baru betol.keputusan mamat bedol nih nak buat keje kawen beliau dengan gahnye sangat mencetuskan kontroversi dalam kalangan umat kat Malaysia nih.yela korang pon tahu kan Malaysia nih sangat menjaga sensitiviti masyarakatnye.lagi-lagi bab gay ngan lesbian nih,majoriti malaysian memang akan boo abes2 kat diorang nii.cakap ape?booo!oke gud:)


haa tu dia.wah cunnye 'awek' awak.bole ngorat?haha


aku pon tatawu la ape la yang golongan gay dan lesbian nih rase.maksud aku ngan sesama jenis pon boleh ade nafsu ke?kalau setakat suke tengok muke je tape.ni siap nak buat kawen lagi.adoiyai dunia ni dah nak kiamat agaknye.makin lama makin banyak pulak kaum nabi Lut ni berleluasa.dekat fb jangan cakap la macam2 group dorang buat kan.aku yang pakai tudong pon dorang boleh invite masok group lesbian dorang.ish x kuasa mak nak layan tau.puhliss laa.da la nama Melayu,kompom la Islam kan.umo pon baye2 akak aku camtu dalam 20an gitu laa.xkan laa hang xde otak nak pikiaq mane halal ke haram ke.ni laa nmenye kalau nafsu da bermaharajalela dalam diri,hukum hakam Tuhan maen baleng je sepah2.bukan nak amalkan,dipandang remeh lagi ade.

"ehh dah2.asal aku membebel cam mak nenek nih?"fuhh oke la sampai sini jela kali ni ehh.tc semua.kalau ade kawan2 korang yg da terjun dlm bidang gay ngan lesbian nih bawak2 la tunjokkan dorang jln yg betol yekk.gudnite.byee.asalamualaikom:)


Monday, November 7, 2011

gemok vs kurus (=,=)

omaiGod aku balek kampong semalam and most people says,"ika da nampak tembam siket".voice from other side pulak cakap,"ika x gemok pon cume berisi je.."<=*ckp jela aku da gemok nak kalis2 pulak.haha 

actually cheq x kesa pon bile orang cakap camtu tp jaoh jaoh jaoh kat sudut ati cheq ni ade jugak la rase sasau.eh bukan sasau,risau.yela dulu aku macam sekeping je mcm cicak kobeng tapi skang macam..macam..macam adibah nor?eh tak2 tu besa sangat,kecik siket..sape ekh...ahh!rosyam nor!kepale tengkorak awokk tu lagi x sama.haha wateva yg penting skang nihh aku da berisi siket la dari dulu..



choose between right or left?


kalau aku tanye semua popuan pon mesti dorang cakap nak jadi cam yang belah kanan tu kann.smela macam aku gak.aku nak kurus balek seperti zaman dulu kalaaa.aku rindu perot aku yg leper tuu.sobsob..:'( 

so ape lagi,mari kite mula menurunkan berat badannn! meroyan.kbye;p

Saturday, November 5, 2011

hujan rahmat di malam raye aidiladha:)

asalamualaikom umat Islam sedunia:) *bajet blog aku international je an nak cakap gitu.lol. sekarang pukol 1.51 pagi and aku still x tido ag.esok da la raye,memang lobam macam panda la mate aku esok.huhu ala x sampai ati nak tido selagi ibu belom tido.takkan nak bior ibu aku bertung tang tung tang tung kat dapur,aku menyendor kat atas an.x sedap la pulak.ni pon online kat bawah,dekatla siket ngn dapur.hehe

skang kat jb tengah ujan.lebat jugak la.ujan rahmat kot sempena raye korban nihh.sjuk bangatt.tido pon sodappp.huu tadi aku tengok tb semua pasal orang pegi haji.seronok gile dapat tengok kaabah dekat2 an.rase cam nak pegi jugak je.tapi cam takot and rase cam x ready pon ade.takpelah aku hope lepas aku abes belajar aku dapat wat haji ngan parents aku.niat besa tuu.doakan la jd kenyataan oke.



doakan aku dapat pergi sini satu ari nanti.nak sangat jejak kaki kat sini at least sebelom aku mati dapatlah collect pahala banyak banyak kat sini.InsyaAllah..:))


tu je kot arini.selamat menyambot hari raye korban semuaaa!semoga dpt keberkatan dari-Nya.tata assalamualaikom.sape yg balek kampong esok tu kite serupaa.give me 5!haha ok tc on da road.daa~

Thursday, November 3, 2011

char mee dan result sem 1:)

char mee?apekah?oke tu sejenis mi yg sangat sedap kuahnye ye kawan2.nak rase sile la pegi ke Hutan Bandar,JB kedai nbo bpe ekh?x ingat ah tapi nme kedai die athirah eatery.camtu kot eja die.haha pagi td kitorang sarapan bendalah ni sebab da mengidam sangat nak makan bendalah nih.da lame kot x makan.maklomla mse sekolah asal stay petang or jumaat je turon Hutan Bandar wajib mencekek bendalah nih.sodap x hengattt wa cakap lu.haha



 thx to da driver of da day:) die culik aku.patotnye die bawak aku balek,tp die puseng sampai ke perling,bukit indah,bla bla bla.naseb baek sempat sampai uma sebelom mak aku balek.kalau x mampuih den."-_-
*owh lupe tadi kan semua x mandi tau.cuci muke je tros kuar g makan.selebet tapi oke kan?baru cool.hahaha



muke x mandi plus cuak sebab org laen da sebok2 cakap pasal result aku bole merayap dengan penoh rilek x check result,tatau ape-ape,buat muke selamba badak je cam x bersalah.hoho


oke tapi sekarang da check:) em x terok dan x terer sangat.dapat dekan pon x jugak.cume aku bole cakap kat sini result aku ade A dan B.actually terok la sebab patotnye sem 1 la kene dapat tinggi2 an tp aku dapat alahai cetoet tet je.tunjok kat Datok Sahol pon die pandang sebelah mata je.haha tp ape pon alhamdulilah xde fail,xde repeat paper.syukor~ sem depan wa janji wa wat betol2 naa.oke daa~

da 18 still x matang2 ag.

"umo da 18 tp perangai kau x ubah2.''ala jahatnye dorang ni cakap camtu kat aku..sentap mak tau.*ceh padahal x kesa sgt pon.wekkk.like i care?hahaha da sejak azali camni nak wat macam mane lagi..aku da try da berubah siket2 tp tah maybe dorang x pasan kot.ahh da most important is i have try my best to improve myself from day to day.wee=))


oke tukar topik.tadi aku g zoo johor.org kate zoo johor kotor,busuk dan sebagainye.ish mne ade sayangg.lu pegi dulu la baru judge.bersih kot zoo johor nih.and byk bnde da di upgrade dan direnovate sana sini.




 ok ni je yg bisa ditangkap tadi.maklomla kitorang ni x bpe rajen pose2 depan kamera ni.asal ade kenangan siket2 dah.thx afi,tikot and soraya coz melayan je aku nk g zoo.hehe yg tinggi lampai tu kesayangan beta so die wajib ade dlm setiap gamba.haha





selamat datang ke zoo johor.jempot masok cik.tengok pon boleh x beli tape.ceh xde kene mengene.haha 








oke rindunye aku kat binatang2 tuu.heyy yg dgn unta tu bukan binatang eh.tu manusia.how dare u!haha






haa so swit.soh aku g toilet rupe2 nye nak kuarkan kek.haha seng.thx tikot,afi,soraya.susah2 aja.:) 



balek rumah ibu pulak ajak makan kepci.erh pecah kot perott.makan seketul je yg laen sambong malam. 
erk mne x tembam la anak aris sekor nih...




oke times up.tu je idea nk update arini.semakin hari otak aku semakin xde idea nk update blog.nak stop xbes.nk buang sayang.hoho akan ku troskan menulis entri2 mengarot setiap hari supaya belog ni kekal aktif walaupon membosankan,mengarotkan dan mengerunkan adoi nye phun kan.haha da r chow cincau.tata:)

Wednesday, November 2, 2011

penyakit kronik dan detik hari jadi ^_^\/

hoo shit.aku tatau la ape ke namenye penyakit nih.tp yg pasti penyakit ni wujud since baru2 setat cuti sem aritu.and ni da masok minggu ke4 kot cuti.nak masok sem 2 dah kot.tp pyakit nih still x baek2 lagi.nak tawu x penyakit ape?haa xnak?sampai ati ekau...T_T haha aku de penyakit xbole tido malam laaaaaa.adoiyaii.manyak susa woo.xbole tido malam,siang baru tido.gilo.kalau kat uma sewa aku still camni x mcm ari2 aku terlepas bas pulak an..

ee xnakla jadi camni sem depan.mampuih den...''-_-

owh yeah da masok 18.alhamdulillah Tuhan da panjangkan umo aku ke tahun ni.da 18 taon idop rupenye.ish2 krepot da..xbole nk gedik2 ag da..kene jadi matang.yes!tu azam aku taon 2011 aritu.haha okela nak layan facebooker pulak:) babai have a nice day,semoga Allah memudahkan hari kite.smile sokmo,daa~

Friday, October 21, 2011

manisnye kurma itu~

korang mesti kenal kan tagline nih?haha oke tapi arini aku bukan nak ckp pasal kurma ye.nehi nehi.arini den nak cakap pasal manisnye popuan ini:) mari bercakap pasal sy,awk yg bergender popuan dalam surat beranak ngn i/c tu dan popuan yg x bape nak asli?eh tu pon masok gak ke?haha eh tak2 tu bukan popuan tu pondan.haa shooh2.


manisnye kurma ituu tpi sayangnye perangai kite sebagai popuan nih xbrape maniss pulak kan.oke mari kite,..mari kite.. kembali kepada topik asal ye..haa sempott.heho

ade org cakap kat aku,"u jadi popuan cam susah ekh?banyak benda nak kene jage?" betol jugak ape die cakap tu actually jadi popuan ni susah.segala ape yg kite buat org tengok,segala ape yg kite pakai org pandang.pakai ketat siket je abesla laki kat luar sana tu otak da ke laen daa.kot2 dapat laki yg xdapat kawal nafsu abes ilang lah mahkota paleng mahal kite.kann?tapi ape pon tu depends pada diri kite sendiri kott.pandai2 la kite jaga ape yg Tuhan bagi kat kite.aku rase yg kes2 buang bayi tu xkan jadi kalau si popuan x melayan kan.tepok sebelah tgn xkan bunyik,laen la tepok amai2 memang meriah kot bunyik die.haha



tadi kan aku tengok citer syurga cinte.cun gile kot Heliza tu.haa cair mak.haha paleng aku suke ayat die yg nih,eh bukan ayat die,ayat atok kepada beliau dlm citer tu.:

"jadilah popuan yang berada dlm botol kaca,sukar nak disentuh,hanya orang yg benar2 layak je mampu menyentuhnye."




oke dah.tibe2 pas tengok cerita tu cam insaf la pulak an.byk sgt dosa bertimbun2 macam gunong everest,entah bile dapat tebos balek semuaa dosa2 tu kan?hmm ok lah renung2 kan dan selamat beramal.tata.asalamualaikom.gudnite and sleep well:)

Thursday, October 20, 2011

i hate pencopet.

arini aku xde nak cakap ape.mood aku down bangat.aku cume nak cakap,

"waaa aku xsuke la orang amek barang aku tanpa ijin.ee yaa kalau pendatang tanpa ijin itu enggak pa2 lagi,tapi kalau ambilin barang org tanpa ijin.lu tuu memang carik pasal deh sama guwee!arrgggh tension!!!"


haa budus agustus asprejo de albukek!astagfirullahalazim sabar ika...da r bye........................."~_~

Wednesday, October 19, 2011

aku nak nyanyi tapi aku segan laa.

hari nih nak cakap pasal karoke.eh nyanyi2.eh sama la kan dua2 tu.sape suke pegi karok angkat tangann!huu ramai ramai ramai.haha actually aku pon suke gak nyanyi2 nih tapi bile diorang pas je microphone tu kat aku teros mati kau suara aku.dahsyat bukan?haha .padahal ngan orang2 yg da bese ngan aku je kot.cam besfren aku,and akak aku je kott.nak segan ape nyanyi depan dorang an.laen la kalau aku nyanyi depan perdana menteri ke depan sheikh muzapar ke..ah tu jangan cakapla kan memang gigil sampai tercabot kpale lutot aku.huu silap2 microphone tu pon tercabot sekali...-_-"

oke ni wani ngn dania.ma beloved classmate :)
ni first time pegi karok kat seremban,nogorii semilan.tengokla tu yakin nye mereka nih,kagum bangat guwe.nape aku x mcm tu ah?konpius betol la guwa . haha yang  belah sana rambot panjang mcm retis tu memang sodap x hengat kot sore die. tepegon makk mmg mcm retis laa.hee:)


sempena cuti sem nih hari2 aku kot aku nyanyi sambil joget2 n lompat2 sakan dalam setiap ruang kat uma aku tu.yela kalau siang2 tu semua org keluar g keje,adek aku yg mcm bapak orang tu pulak sekola.da dok sorang2 nak watpe ag kan.wat kepala la.hehe tp tula bile orang ajak pegi karok mesti aku cakap xnk sebab aku tawu aku xkan nyanyi punye..kadang2 dorang cakap jugak,"ee ika ni x sporting la...".fuhh ade nada frust  kat situ.sadis betol la aku mendengar nye.aku nak jugak nyanyi selamba badak je mcm korang tapi guwe tu enggak bole dong.guwe tu segan bangatt.lu paham enggak maksod guwe.mara lak eh x pasal2.haha k la da azan isyak.mau solat.jum jemaah ngan aku.ceh  berbual cam umah korang dgn umah aku sejengkal an.haha oke la tatatititutu asalamualaikom:)

Tuesday, October 18, 2011

attention for girlsss~

ooopss tergedik la pulok.hehe asalamualaikom adek2 akak?sehat semua?bagoss.alhamdulillah syukorr:) *sorila aku ngan org x kenal memang semua org aku pggil adek.haha dah2 serius2.kembali kpd topik asal.korang-korang yg muke bersih xde sebarang scar,kesan jerawat atau jeragat kat muka tu.korang pakai ape ah?share kat cheq maii.sy ade masalah siket la awak2 sekalian.sy punye kesan jerawat nih xnak ilang la.da la position die betol2 kat tengah antara dua mata comel aku.ish nak cover pon susa tau.actually xdela nampak sangat,tp cm x best la kann.

psst2!korang nak twu x.aku suke tengok popuan berkulit cantek tau.x kesah la itam manis ke,sawo matang ke,kuning langsat ke,kelabu taik itik ke..even xbape cun,at least dorang pandai jaga anugerah yg Tuhan da bagi kat dorang.bagos kan?so,kalau bole aku nk contohila mcm mereka2 nih:)


tadaa!since aku form 5 kott ni je la yg aku pakai.mcm ade kurang kan kat gamba uh?memey la sebab mak cik xpakai serum ngan scrub die.kenapa xpakai?err..sebab macam xpenting je.bole gitu.sukati aku je kann.hehe i need your suggestion la kwn2,popuan la especially.sebab popuan rajen jaga muke.laki??herg yg rajin jaga muke bole dikira la ngn jari.sebab tu muke laki cepat bminyakk kan?hehe oke jumla share ngn gua ehh.oke bye korang. tc tata,ade keje siket dri ngokap gua.daa~ asalamualaikom:)

Sunday, October 16, 2011

jangan hipokrit menutup aurat.

oke asalamualaikom arini nak cakap pasal topik panas lagi.korang penah x dengar cerita pasal perempuan bertudong,luaran nye cukop sempurna tutup rapi semua dri ujong rambot sampai ke hujong kaki,tapi bile dengan boypreng,macam2 gambar peribadi xcukop kain di share mentah2 je ngan encik boypreng.lol.apaan sih lu gambar2 'mahal' camtu senang2 bg kat boypreng..


aku x cakap la aku perfect cume aku rasa kalau kite da bertudong dri kecik samapi ke besau tu mcm alhamdulillah la kan,tp bile ngn boypreng senang2 kite abaikan je pasal aurat2 nih.aku rase mcm membazir je weh kau da jage aurat kau tu punye lama,last2 senang2 je kau bagi boypreng kau tengok itu dan ini.ish mahal tu wehh.nampak benor hipokritnye.."-_-

hai name kite heliza,mata kite bulat.awak jeles ke.jeles laa.xkuasa mak nk layan ekau la jah ooi.haha
aku suke tengok heliza nih.sentiasa tutop aurat n cantek sentiasa.bak kata org jawa simple but nice la die nii.ni la idola gua sepanjang zaman.hehe oke da.tu je arini. tata nak lipat baju.meh r tolong;)

Friday, October 14, 2011

kenapa popuan x digalakkan maen rugby?

asalamualaikom ank2 mama...sehat semuanye?alamak.terlebih sudaa.haha ok,arini aku nk cakap rugby.mimpi ape tibe2 cakap pasal rugby x penah2,ala sekali sekala pengetahuan am x sala kot;)

korang twu x knape malaysia sangat x menggalakkan rakyat perempuan die maen rugby?oke here the reason.cekidout!^_^\/


1# memang patot pon popuan malaysia x digalakkan maen bendalah nih.sebab x tutop auratt.nampak x tu.nampak x.hahh punyela kontot seluar.korang ade nampak orang maen rugby pakai baju kurongg.kompom xde kan?haha so lu pikir la sendiri.



2# ganas gile kot game nihh.kalau mak mentua korang tengok pon bole lari tauu.haha tengokk samapai tgolek minah tu.ish tu kalau pregnant uh da terberanak tengah padang tu.hoho



3# badan bole tumboh muscle besa cm jantan.err maksod sy lelaki.kalau lelaki tough sedap siket pandang lau popuan tough x ke pelik??badan nicole david pon ag lawa tau.kot ye pon nk sukan maen la bola jaring ke bola baleng ke ehh.rugby ni x seswaiiii.tok kaum hawa.hehe



ok la arini asek golek2 atas katil je sbb da bosan tahap tapir nga nazak.so xde bende sangat la nk cerita kat korang.since aku sedang rapat ngn senior aku yg sangat aktif men rugby ni maka dpt la idea siket nak update belog arini.ea die laki eh!so die maen xpe,korang yg popuan uh jangan cuba2 lak tiru aksi ni di rumah.haha oke la nk chow.tata:)