Wednesday, February 23, 2011

aku bangga orang cakap aku anak mak:)




as budak perempuan yg comel lagi x matang sememangnya aku dijaga rapi oleh both orang tua aku.x la comel mana pon tapi bole la dari xde.haha oke kembali ke topik asal.sibling aku,x kira la adek aku yang laki tu or akak2 aku yg laen pon,mak aku x penah bagi kitorang kuar malam.siang je bole limit sampai pukol 6.30 petang  je.even kadang2 aku kecewa siket tengok member2 aku best je bole lepak sampai kol 12 malam,aku x bole.huhu  aku x kisah.aku tawu mak aku wat macam tu sebab dia sayang kat aku,maybe dia takot anak dia diculik mat ganja atau mat bangla.or mungkin jugak dia risau aku kene colet ngan mat endon then lari kawen kat siam.heh kawan aku penah ajak aku pergi makan lepas kerja,aku abes kerja pukol 9.30 malam.so,mestila x bole.x payah tanya kat ibu,aku da tawu jawapannye memang x bole!xde kompromi lagi.haha tergelak pulak,ape yg kelakar pon aku tatau.haha then,kawan aku jawab,kau nih sampai bile nk dudok bawah ketiak parents kau bla bla bla.aku just bole cakap,"kau bole la dudok sendiri,aku dudok ngan family.dorang da jage aku bagi aku duet semua xkan peraturan yg simple camtu aku xnak ikot..".huhu betol kot ape aku cakap tu.diorang da jaga aku bagai binatang minyak yg penuh..ea sala2 menatang minyak yg penuh.haa baru betol.xkanla sukati2 aku je nak wat ape aku suke.btw,aku x kisah pon orang cakap camtu kat aku,bangga ag ade.at least aku still ade parents yg care dan sayang kat aku.huargghh sudah ngantok.kene tdo awal esok keje......ade nada malas di situ.haha k swit dream der dan dear sekalian:D

Tuesday, February 22, 2011

berat otak memikirkan masa depan.

halo korang (cakap cam xde perasaan).lately nih mana2 aku pergi orang sebok cakap pasal masok u la,result SPM la,dan macam2 laa lagii la.yang aku pulak da syok sangat kerja sampai aku lupe pulak nak amek tawu pasal bendalah tu semua.memang aku da apply u ngan matrik awal2 ag.tapi masalahnye sekarang aku tengah pikir macam mane kalau xde satu u pon nak kat aku??macam mane kalau result SPM aku dapat cabok2 je??huhu ish betol la cakap ayah aku,pape hal pon kite kene ade plan A ngan plan B.kalau plan A x jalan,still ade plan B..fuhh kecot perot seh bile pikir balek pasal bendalah2 nihh..takot,cuak,resah,gelisah da bercampur baur dalam otak aku nih nyah ooiii..*sori ayat cam taik .haha   



serius aku x ready nk ngadap situation macam nih.ya Allah tolong la bagi aku kekuatan mental,fizikal emosi,rohani kat hamba mu nih ya Allahhh!!!aduh2 bole ke budak x matang mcm aku dudok dlm kelompok org2 macam nihh....ee risau risau risau!


owh ade satu ag masalah yang tengah maen pusing2 dalam kepale otak aku nih.,,jap2 nak tanye dulu.korang yg seangkatan dengan aku tu yg tengah kerja tuu..nak kerja sampai bile ni ekh?akak aku da nak berhenti sehh sebab dia nak sambung sem baru da bulan depan.so,tinggal la aku sorang2 kerja kat Kotaraya yg indah lagi hebat tuuuuuuuuu.sobsob.aku pon tatau la bole hidop ke tak kalau dia takde.mesti sedihh.yela kitorang selalu sarapan,tahan taxi semua sama2 tauuu.huu kalau aku stay keje kat situ,mesti bosan sebab dia da bla.nak nanges pulok rase nye.nak bhenti saing dia ke lambat siket ekh..hmm.peneng peneng peneng.esok gua cuti sehh.besnye2.nk kuar,tapi my mom semput so x jadi la.nak tolong beliau kemas uma,sapu uma,basoh baju,sidai baju,masak,,,masak??haha gila kau.mana aku reti.masak telur ke megi bole la.haa penat pulak membebel.maklumlah da setaon x update belog nih.hehe da la i think i need some rest lahh.huh korang pon take time to rilex ok?sayang korang yg sudi bace blog huduh ni.hee ok la jangan lupe bace doa tido tau. bye2,gudnite:)