Monday, March 21, 2011

seram gilaaaa.

Rabu nihh..korang tawu kan ade ape...haa?x tawu?hey apadaa kauuu.ketinggalan betol.ohh lupe2 aku x tanya kau punn.aku tanye budak2 lepasan SPM taon lepas je.hehe pokkk!haa kan da kene tepokk...ape gelak2?x kelaka pon eaa..kau tawu x betapa gigil nye kepala lutot aku skang nihh..ya Allah bagi la aku ketenangan jiwa siket..bukan aku sorang je yg amek SPM tahon lepas..ramai lagi..tapi kenape nerves aku semacam je nihh...hadoyaii.x tawu la nape seram sangat.seram aku kali nih betol2 punye tau!bukan cobaan....td aku semayang pon tenga doa2 nih ternanges pulak dek ketakutan yg melampau.eeuuww sunggoh terserlah "ketidakwarasan" aku..nk amek result pon cuak sampai macam tu sekali...pape je kau nih la...mak aku cakap,kalau result bagos,jangan lupe sebut ape kawan2???Alhamdulillah~ oke pandai.tepok tangan.hmm kalau result cabok jee camne pulakk...:( redha saje la.at least kite da wat yg terbaaek kan..setiap yg Tuhan tentukan tu mesti ade hikmah di sebaliknye.yg penting hati tu kene kuat,kene yakin.yeah2.ea budus ape kau merepek nih.da2 sebelom sawan aku sampai baek aku tidur dulu.oke gudnite:D

Wednesday, March 16, 2011

senyum tu kan sedekah:)



aku kan jalan2 pergi mana2 even dengan orang india ke cina ke orang muda ke tua ke budak kecik ke aku sengeh je memanjang.even dekat ostel pon,aku ingat ag masa aku form 1,nk orientasi nih,aku ketok pintu bilek akak senior tu,then kawan dia cakap,"owh ni budak suke senyom tuu.haha''.x kisah la orang nak cakap aku gile ke ape.da memang aku macam tu.nk wat camne an.hehe tapi aku x suka gila kalau aku senyum,orang tarik muke or jeling aku ngan mata dia yg agak 'menawan' tu.huh apaan sih ini orang?kok senyum dibalas jelingan?x kesah la.maybe dia takot aku amek boypren dia kot.or maybe dalam mulot dia ade emas kot,so susa la siket nk senyom an.eleh piraa.mak nyah yg cun2 pon,aku senyum kat dorang,dorang senyum balek tau.x sombong pon macam kau yg x berapa cun tu.ceh,siot je mulot kau ea.sepak nk?haha alaa esok keje la.malasnye nk bangon pagi.huu makin lama makin xde mood pulak nk pergi keje.tp kalau x kerja,ag bosan dok uma sorang2 an?aku tengok dinding,dinding tengok aku.ish boleh mati kebosanan tuuu.better kerja dulu puas2.bulan 6 ke bulan 7 baru quit.oke?deal.asal aku cerita bendalah ni kat korang ah?cam x perlu je?haha oke la chow cendol.nite kawan2,mimpi indahh:)

Monday, March 14, 2011

kena mara dengan ibuuu:(

korang korang.nak tawu x.semalam an aku rasa macam dihempap batu bata besar je atas kepala aku tauu.mana tak nye aku baru je abes keje,masok2 kereta,ibu teros mara2 aku dengan nada yang agak tinggi.sentap mak.da la penat,kena mara pulak.hahaha ea asal gelak nih?sukati aku la.haha korang nak tawu x mak aku mara aku sebab ape.sebab dia nmpak aku dating ke?or sebab aku pancitkan tayar Myvi beliau kah?atau apakah?jeng jeng jeng.....


SEMUA SALAA!! mak aku mara aku sebab dia nampak aku tonggak mineral botol besar sambil jalan keluar pintu Kotaraya tuu. tu je. bukan sala besar pon kan??tapi dia punye marah pergh macam aku bunoh orang je "-,-.haha aku pon tatau la nk wat muke sedih ke ape time ibu mara aku semalam.kang aku gelak kang,free2 je kena ketok ngan mak aku.huhu ibu cakap,"kau nih anak dara ape tonggak2 air macam tu!ee buroh kontrak pon x macam tu la!" haha yela bubu.sori ea pasni kite minom mineral,kite tuang kat cawan dulu ea.hehe pape je la ibu nih..suka buat aku tergelak2 bahak.ish tengok!kesian kan beliau dapat anak macam aku?dia mara pon aku wat maen2 je.hee naseb comel. ibu ibu engkau lah ratu hati kuuu~ lalala da la tu je entri kali nih.nak ape ag?tido r jom.da lewat nih.kang esok kene baling air pulak x bangon semayang suboh.hehe oke nite koranggggg.ilebiu u labi2.*huh,kau ingat kau artis?abaikanje dia nih.bye2 semua^,^\/

pesanan penaja:nk minom dudok baik2 kat tepi jalan ea.kang nanti korang pulak kene mara ngn mak korang.hehehehe

Wednesday, March 2, 2011

bercakap pasal cinta;p

hari ni aku nak geli2 siket bole?bole laa..ea?heyy ape kau cakap?bole bla???how dare u.kau la bla dari blog aku!ooppss emosi pulak tiba2..sorii..hehe oke 1,2,3 action!



serius cakap,aku suka tengok boypren girlpren jalan2.comel je.sengeh-sengeh,gelak-gelak.bahagia sakan sehh.mesti la bahagia,orang tersayang,tercinta ada kat depan mata.mau hati diorang x melompat2 suke dapat hang out sama2..:) bercinta tu x sala pon,cuma sala kalau kita langgar je batas2 nye saje.Tuhan x restu hubungan korang nanti,sebab kita buat benda yg dia x suka.

1.cinta pandang pertama tu x wujud.ye.ni fakta.kalau ada org cakap dia da jatoh cinta masa first time nampak korang ag..huh.toksah la nak caya yang ooi.dia senanye bukan jatoh cinta,dia cuma suka sangat tengok rambot korang yg bersinar or kulit korang yg gebu or mata korang yg menawan tu sampai terbawak ke mimpi2.dan sebab mimpi tu je dia ingat dia da jatoh cinta.ceh,piraaa.haha:))

2.jangan terlalu cinta kat seseorang tu sampai korang bagi sepenuh hati suci korang tu kat diorang.macam keling la pulak ayat.haha make it simple.jangan terlalu mengharap la maksod aku.popuan la bese,laki janji siket mesti percaya habis-habisan punye.bile da break,nanges2 cakap,"mana janji yg kau tabur sampai terabur bilek aku dulu..." meroyan x pasal2.korang kene ingat,bese la masa sayang,macam2 ayat kuar dari mulot pasangan kite.tapi kalau da xde jodo xbole nak paksa2.korang gak yg cakap an ati dan perasaan xbole nak paksa2.





3.Dr. HM Tuah Iskandar cakap,kita x bole suka sangat kat seseorang sampai kita x nampak langsong kelemahan dia.mungkin hati kita selalu cakap,dia jodo aku,sayang gila kat dia.kompem jadi laki aku nih.tapi xde maknanya semua tu kalau sebelah pihak je yg beriya-iya,yg ag sorang wat muke toya,sentiasa xde bila diperlukan.x macam syok sendiri pulak kan minah tuu.sadis je sehh.so,nasihat aku,belom ade pape ikatan nih,xyah la nk berkorban lebih2.siket2 je sudaa.huhu tp kalau dua2 sama2 care,sama2 pandai amek hati,sama2 pandai jaga diri,insyaAllah jodo tu maybe x lari ke mana,except ade reason lain yg menghalang korang bersama.wallahualam.redha je la...



4.kadang-kadang kita rasa kita cantik,baikberiman,hot,pandai masak,jahit,ahh semua pon pandai la.bak kata orang,wanita idaman setiap lelaki la.tapi pakwe kita carik gak orang laen.takpe,sabor jela.sabor tu separuh daripada iman kau tawuu.hidop kene berani terima kenyataan.jangan sebab cinta, reputasi kerja or study korang terjatoh tergolek dog sudaa.bahaya tuu.mula2 memang susa,tapi lama2 ok.cayalah cakap mak nih.sabar je,hati korang tu perlukan masa untok rehat.memang susa nk suro hati kite sabor2,tapi kite bole cuba kan?Tuhan tu maha pengasih,kalau korang mintak kat Dia,kompem hari2 korang bole dihadapi dengan tenang dan senang:)



ya Allah,kalau satu ari nanti aku jatuh cinta,cintakanlah aku pada seorang yg cinta kepadaMu,supaya bertambah kekuatan ku untuk mencintai-Mu..ameennn:)