Tuesday, May 17, 2011

uitm mane la ade locengg..

aku kan cam rilek je nak pegi sabtu nih tau.sebab dulu2 masa fom 1,fom 2 aku penah dok ostel.so, aku ingat an sama je la sebijik sebadak macam kat ostel dulu.nak makan ade loceng,nk solat ade loceng,nak pegi kelas ade loceng.mandi ngan buang air je la xde loceng.heee rupenye tadi aku dok basoh ayam kat dapor ngan anga aku.........

anga:kau nanti kat sana kene pandai2 bajet masa ika..

aku:ye,baekla.jangan risau aku kan pnah dok ostel dulu..(ade nada blagak kot kat situu.hehehe)

anga:kau ingat same ke?nnti dok sana semua kau benda kene wat sendiri.basoh bju sendiri,bangon pagi sendiri..

aku:ala xde hal la.loceng kan ade.(ckp ngan penoh yakin je an.)

anga:loceng kauu!kau ingat ni berek askar ke?kat uitm mane ade loceng dol!

aku:haha yeke?owh ingat kan sama je cam kat ostel dulu.haha(wat muke blur..lol.kn da malu.)

ayoyo matila appa camnih..aku da la wat ni lambat,wat tu lambat.kalau bab2 sharp ikot time nih mmg aku fail kot.huhu tapela2..den tory la nihh.."Malaysia bole,aku pon boleh!"yeay.*ok.sila tepok tangan atas semangat poyo aku nih.haha da la nk tido awal.nk belaja bangon awal subo2 esok...huu babai semuaaaa.ilebiu.<3

Sunday, May 15, 2011

sajak mata mata mata





mata oh mata
kenapa kau x ngantok2 nih?
puas aku tutop kau lama2 tapi kau bukak balek.
ish degil bebenor kome nihh..
ape den nak wat ngan hang nih?
kalau di spray minyak wangi kang pedih pulak,
kalau di jahit takot x boleh bukak kang,
buto pulak mato den kang.

mata oh mata
masa tido ni hang xnk pulak tutop
masa dulu2 skola cikgu ajar sejarah kat depan
berani2 aje kau tutop lama2 ea.
naseb baek sejarah spm dapat a1
xde can la cikgu nak mara beta.
hehe cepatla syg tutop.

mata oh mata
da pukol bape da nih kau xnk tutop2 jugak?
ish kome janganla wat teman camniii..
nanti mata teman jd cm mata koala lerr.
kan da x lawaaa..
jgn sampai bf teman lari sebab kome.
haa siaran tamatt tutttttttt! 


Friday, May 13, 2011

7 more days,i will becomes orang nogori 9.


yeay.masa untok perah otak  bersama kawan baru telah tibaa!:)


gudnite korang.ea sala2.gud morning.jam laptop menunjokkan pukol 4 pagi sudaa..lol.aku kan da selamat me'resign'kan diri as promoter kat kedai kasot tuu.so,adela masa siket nk update blog yg da berabok nih..pehh lego raso pale lutot den nih.kalau x madang hari2 kene panjat2 stor,lompat2,lari2 amek kasot.macam kanak2 ribena tengah maen sukaneka pon ade.haha naseb la gaji agak masyuk keje situ.klau x,x kuasa makk tau.huu oke da x baek ngeluh2 nih.cm x ikhlas la pulak.."-_-  



ingat da x keje da bole rilek2 ke?nehi2.i got many things to do before this 21st May.sedar x sedar tinggal 7 hari je lagi..
  • nak meninggalkan Johor Bahru tercinte:)
  • i will become orang Nogorii Semilann.x dapek den imagine mcm mne la kat sana nanti.huu
  • boleh hang out ngan kwn,dating semuaa.pasni da susa da.huu
  • nk shoping mcm2.sempat ke x ekh dlm mase 7 hari nih?
  • den bole manje2 ngan ayah,ibu and akak2 den.pasni jaoh daa.jumpe pon sebulan dua sekali kot.

actually sgt berat hati nak pergi sbb aku memang x penah dok jaoh2 ngn family cam gini.bagi aku nogori sembilan nih da cukop jaoh kot.hehe.naseb la aku x dpt kat unimas ke ums ke.mmg sah2 la aku x pergi.ahaha nanti mesti rindu an?tapela2.bak kata bf aku arini kene lebih baik dari semalam.hope aku kat sne nanti jadi lebih matang la dari skang.smpai bile nk berkepit je ngn ibu kan?smpai bile smayang subo nk kene kejot kan?smpai bile hidop nk kene orang handle je semuaa kan?erh cm bengong je ayat aku kali nih.oke da abes membebel.mari kite tido ye adek2 semua.x elok tido lambat2 nnti kene mara ngan mak kang.padan muke,haha have a good sleep.daa:DD