Tuesday, July 12, 2011

insiden 10 Julai

hari tu pergi Seremban,before balek UiTM kitorang drop kat Pilah jap,watpe ag kalau x mencekek ye dak?lepas makan kitorang naek la kat tempat yg selalu budak2 UiTM tunggu bas tuu.pastu terjumpe la ngan sorang dak kecik nih.aku rase umo die dalam 3,4 taon camtu la.comel,rambot cam artis.lembot je..pastu Remy pon tego la die...

Remy: adek watpe sorang2 kat sini dek?

budak kecik:.....(diam je,malu kott.tibe2 org tegor..)

Remy:adek umo bape dek?mak mane?

budak kecik:umo aku 4 taon,same mcm akak ni,akak ni(sambil tangan die tunjok2 kat aku ngan roommate aku)

Remy:(blur2 pastu sengeh2,pastu die tanye ag.)mak mane mak??

budak kecik:bukan mak la,umii..(sambil puseng2 kan pale die mcm model iklan Sunsilk)

Remy:owh.haa umi mane dek?

budak kecik:tuu haa kat kedai tengah tuu(sambil tunjok2 kat kedai yg agak jaoh la gak dari tempat kitorang lepak tuu)


selama lebih kurang 10,20,30 minit,kitorang layan kan je kepala budak kecik nih.die asek gelak je.kesian die,maybe first time dapat kawan nak diajak maen.da r comel,mulot pot pet pot pet lak uh.best tau borak ngan die..sedang kitorang syok2 bermanje-manje ngn dak kecik tuu,bas UiTM pon datang...

Remy ngan Gemok ape ag,da nampak bas sampai tu diorang teros lari pegi kat bas,takot xdpt tempat dudok kott.roommate aku da blur2 nk lari ke nk tunggu aku.aku cuma cakap kat budak tu,"oke bye dek,kitorang nak balek eh..".tiba2 die tarik tangan aku,die cakap ,"alaa nak pegi mane..nak ikot,nak ikot..bole la..ibu kite da mati,ayah pon da mati.."tibe2 sedih gile bile die cakap camtu,rase macam nk stay situ kejap pon ade.tp ape kan daya,jam da menunjokkan pukol 10.so ape jadi pon kene balek time tu jugak.

Gemok ngan Remy baek2 da naek tangge bas turon balek coz nak panggil aku.Gemok ckp,"ea Ika kau sini je,nanti baru lepaskan tangan die."da sampai depan bas tu aku try lepaskan tangan dak tu sambil cakap,"adek pegi kat umi eh,nanti minggu depan ke kitorang dtg balek eh.."budak tu lepaskan aku pastu tolak2 aku sambil cakap,"kau naek dulu,baru aku pegi."mase aku naek tu,aku sempat babai die,aku sempat tengok muke comel die kejap..sedih gile tinggalkan die sorang2 kat situ..dalam bas jgn cakap la,mata aku da berkaca2 da.sekali dua aku tahan,last2 jatuh jugak.aku cover ag,da turon baru aku nanges balek..

malam tu otak aku memang x tenang,aku asek pikir kan budak tu.mesti die xde kawan bile kitorang da balek..mesti sunyi... mane la parents budak kecik nih... men biar je anak die maen sorang2 malam2 camtuu,,da r budak kecik,popuan pulak tuu..hmm kalau la tu anak aku,aku hope sangat aku ade masa nak maen2 ngan die,tidokan die semuaa.aku hope sangat anak aku sentiasa selamat dengan aku..aku xnak buat anak aku macam tuu.xnak xnak xnak.aku xnak ank aku jadi cam budak tuu..sedihnyee..

hmm oke la,moral of the story,jaga la anak anda sebaiknye,ag2 budak kecik.diorang sangat memerlukan kasih sayang kite semua.so,.tolonglah jangan tinggalkan anak ke adek2 anda sepah2 eaa.oke?trime kasehh.selamat malam

aku rindu budak tuuuu :'(

10 comments:

SWEETSYAZA said...

errr..awk ta rase ke budak tu mcm ada sesuatu je? sbb baca entri awk siyes nek bulu roma..tatau npe? eh perasaan je kottt....

jgn amk siyes k :)

Nur Zulaikha said...

singgah sini yg ke **157..jom jadi follower yg sterusnya kat sini
http://wwwzuemygen91.blogspot.com/

atiqa aris said...

syaza:alamak yeke?err saya pon tbe2 seram awk ckp camtuu.huu

atiqa aris said...

zulaikha:insyaAllah eh:) btw,thx tau.

buffalo kmk said...

betol ke cire tuh btw meremang bulu rom japlorh..:P

Cik Bell said...

sedihnya baca citer nie..
budak2 mmg perlukan kasih syg sbnrnyer.Semoga budak tu tak de pape lah..

atiqa aris said...

buffalo:ea betol la.huu ape yg meremang nye?

atiqa aris said...

cik bell:tawu tape kann.sadis betol.

SumBody Me.. said...

jenjalan sini :)

atiqa aris said...

insyaAllah k dude:)