Thursday, August 25, 2011

pantun raya:D

Assalamualaikom,tok tok tok!ee bangon2! tido je koje eh.baru pukol 1.45,rilek duluu malam maseh muda.oke seperti yg semua sedia maklom lagi agi bape hari je lagi nak raya.seronok x seronok x seronok x?seronok?bagoss.beronok-ronok?lagi bagoss.tp jangan nak seronok sangat la kan raya nih,ingatlah insan tersayang.yang bawak kete tu,baek2 eksiden.yang dok maen mecon,bom! sane bom! sini,tengok2 siket baleng mecon uh kang molotup tangan x pasal2 je kang korang raya kat ospital..untonglahh raya ngan nurse cun-cun kat ospital.hehe




oopss nampaknye kite da terkeluar dari landasan ye anak2,,masok balek,masok balek..oke ni die panton curi dari laman yg dirahsiakan.checkidout!

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita



Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile


Pahang...
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin



Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie


Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok


N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)


Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu



Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei



Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau



Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq


Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang






haa nampak x meriah nye entri aku kali nih.macam2 kaler ade.haha ingat baju raye je nak kaler2?belog aku pon nak jugakk.hehe oke la last but not least aku nak wish pada sape2 yg singgah baca kat belog hampeh nih..



^
^
ni gamba mase fom3,tengok tu muke suci tanpa eyeliner. macam sengal jugak la coz even nga tersepit dalam kete pon sempat lagi snap gamba,lol.anak sapo la nihh.,..."-_-


*saje wish awal2 takot nanti raya bz ngan final exam,x sempat nak update2 belog bagai,nanti kesian pulak kat belog sy berhabuk dan dipenuhi tahi cicak serta sarang labah2;p

8 comments:

Ku Azhar said...

aiyook!! ku org kedah!! ketaq!!! :P

Miss Lalunn said...

meriahh nyeee pantun rayee gituwww .hehehe samatt ari rayee ;)

NURUL AINI NORAZMAN said...

hehehe~den org nogori tuh!=p

Shahrul Izwan said...

wahh cukup lengkap pantun dr negeri2 di semenanjung malaysia! :D

atiqa aris said...

ku azhar:yeke?haha selamaq raye naa.camtu ke?tataula.haha

atiqa aris said...

miss lalunn:hehe thx,selamat ari raye juge:)

atiqa aris said...

NURUL AINI NORAZMAN:smela kite,org jb tp study kat nogorii.idop nogori yeay!haha

atiqa aris said...

shahrul izwan:kann.haha curik org laen punye la:D