Friday, October 21, 2011

manisnye kurma itu~

korang mesti kenal kan tagline nih?haha oke tapi arini aku bukan nak ckp pasal kurma ye.nehi nehi.arini den nak cakap pasal manisnye popuan ini:) mari bercakap pasal sy,awk yg bergender popuan dalam surat beranak ngn i/c tu dan popuan yg x bape nak asli?eh tu pon masok gak ke?haha eh tak2 tu bukan popuan tu pondan.haa shooh2.


manisnye kurma ituu tpi sayangnye perangai kite sebagai popuan nih xbrape maniss pulak kan.oke mari kite,..mari kite.. kembali kepada topik asal ye..haa sempott.heho

ade org cakap kat aku,"u jadi popuan cam susah ekh?banyak benda nak kene jage?" betol jugak ape die cakap tu actually jadi popuan ni susah.segala ape yg kite buat org tengok,segala ape yg kite pakai org pandang.pakai ketat siket je abesla laki kat luar sana tu otak da ke laen daa.kot2 dapat laki yg xdapat kawal nafsu abes ilang lah mahkota paleng mahal kite.kann?tapi ape pon tu depends pada diri kite sendiri kott.pandai2 la kite jaga ape yg Tuhan bagi kat kite.aku rase yg kes2 buang bayi tu xkan jadi kalau si popuan x melayan kan.tepok sebelah tgn xkan bunyik,laen la tepok amai2 memang meriah kot bunyik die.haha



tadi kan aku tengok citer syurga cinte.cun gile kot Heliza tu.haa cair mak.haha paleng aku suke ayat die yg nih,eh bukan ayat die,ayat atok kepada beliau dlm citer tu.:

"jadilah popuan yang berada dlm botol kaca,sukar nak disentuh,hanya orang yg benar2 layak je mampu menyentuhnye."




oke dah.tibe2 pas tengok cerita tu cam insaf la pulak an.byk sgt dosa bertimbun2 macam gunong everest,entah bile dapat tebos balek semuaa dosa2 tu kan?hmm ok lah renung2 kan dan selamat beramal.tata.asalamualaikom.gudnite and sleep well:)

8 comments:

GUNNERS said...

hyee....ye jadi la perempuan yang sukar tok didekati...jage batas2 pergaulan...ader kelapangan singgah la blog sy k...

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

=)

atiqa aris said...

gunners:ye betol:)

Woofer Storm said...

nice entry^^

bukan senang menjadi perempuan,nmun allah beri keistimewaan pada perempuan yang takde pada lelaki,,,

Zana Adieyza said...

sebaik2 perhiasan di dunia adalah wanita.. jadi wanita kenalah pastikan perhiasan yg indah itu dijaga sehabis baik..

yen(toka ziizokukuto) said...

untuk,,ini semaemang nya,,setiap gender harus memain kan peranan ;),,nice entry

Anonymous said...

lol:p

atiqa aris said...

woofer storm:tawu tape kan:)