Monday, November 28, 2011

got my first assigment!

tibe-tibe anak dara pak aris bermonolog sendiri...


"haa tu la kau.membebel lagi cakap first week takde lecturer masok la ape laa..sekarang tengok ape da jadi?sekali Ustaz CTU masok teros bagi assigment and ayat ape kene hafal semua.amek kauu.bermulanye detik-detik haru biru macam sem lepas.aku tolonglah siapkan semuanye dengan cemerlang,gemilang,terbilang oke..tak kisah la assigment ke test ke quiz kee.semua laa!jangan nak men2 ag.no time for that Ika!kau tu da besoo pikir mase depan siket bole takk??ee ke nak kene jotos baru sedar nih!!"

amboi?panjang naa kau bebel?haha oke nampak tak semangat die tu?hehe oke la tu je entri cetoet tet arini.wish me luck ye kawan2.doakan sekali lau rajen.kbye.chow cendol:D 

Friday, November 25, 2011

kuali hangos,rumah diserang asap

hari ni 1st time aku nak try-try masak ngan roommate aku.since housemate aku yang lagi dua tu balek,maka terpaksala kitorang masak sendiri.memang maen bedal jela dua-dua kan ketang ketung ketang ketung kat dapur.

aku ingat dalam rumah tu aku je tak reti masak,rupenye Sam roommate aku pon sama.memang naseb la dapat sebilik dua-dua tak reti masak.tapi disebabkan perot da krek kruk krek kruk,kitorang nekad nak masak jugak..lantak la ape nak jadi pon.rumah terbakar ke,kepala terbakar ke,niat mesti diteruskan!yeah2!hehe

tapi..tapi..tapi..sedang kitorang bz bergosip sambil potong kobis segala....tiba-tiba rumah jadi penoh ngan asap....tak sangka belom sempat masok pape kuali kitorang da jadi macam nihh..haishh

kesian kan??haha

tu laa.laen kali ibu masak kat dapur tengok-tengok siket.kan da jadi camni.padan muke aku.naseb baek ade kuali lagi satu tau.kalau tak makan biskotla kitorang malam ni.hehe tapi tak kesa sangat pon sebab KFC dekat.agak-agak da putus asa nak masak tu makan kepci pon bolee.oke la abes untok entri mgarot arini.babai!

Sunday, November 20, 2011

1st day yang terokk.

hai korang.nga wat gapo tuu?sehat?da makan?da amek painkiller?painkiller lak tibe-tibe.haha aku kat PTAR nih..bosan laaa.kelas takde.nak balek lagi bosan.kalau balek bole maen PSII ke maen tali skipping ke best gak.ni balek tatawu nak watpe pastu membuta je.terokkk doh hidop asek tido je.bole gile twu takk..*PTAR tawu ape?PTAR tuu panjang die Perpustakaan Tun Abdul Razak.


owh ye.nak tawu tak tadi kan aku pegi kelas naek cab tau.rm10 kot dari uma sewa aku sampai UiTM.aduh aduh aduh kopak duet aku tau.tu pon da cukop murah la bagi aku sebab bese pakcik-pakcik taxi ni cas rm12 tau.beselah dok ceruk kan.pandai-pandaila kau nak idop,pegi kelas semua.actually ade je bas kol 7 tadi.tapi aku yg xnak naek sebab malas nk pegi awal-awal.since kelas aku pon pukol 10.maka bole la aku beradu lebih lama siket.hehe agpon watpe la pegi awal kan.setakat dapat cuci mata tgok budak-budak baru yg lagi macho,kacak,bergaya.hoho x kuasa makkk "-_-

owh ye seterusnye,aku x makan dri pagi semalam tau.terer tak,terer tak?haha perot x lapar.tekak pon xde selera.entahla ye mintak-mintak datangla selera nak makan.den pon risau gak nih sobona ehh.kang ade masok sepital tak pasal-pasal.



jum dapatkan kat kodai kopi berhampiran!eh salah-salah kedai buku.eh tapi kat kedai runcit pon kadang-kadang ade.ahh mana-mana pon ade la.ape lagi beli jangan tak beli!hehe


owh ye lagi sekali,tadi kan aku beli majalah Solusi ngan air kotak,semua sekali rm11.20.air kotak rm1.50 je majalah tu yg mahal..mahal la jugak,dripada majalah Remaja,Dara.com bla bla bla bla.tapi aku x kesah pon sebab berbaloi dengan harga.banyak benda-benda berguna dlm tu.so,bole la baca time bosan-bosan lecturer x masok.hehe oke la bosan la online.tah kenapa hari ni semua yg aku buat bosan,maybe sebab aku memang dilahirkan sebagai sorang yg bosan kot.hahaha da la bye,nak baca Solusi ag baguih.:)

Friday, November 18, 2011

menghadapi isnen dengan warna puteh

haa macam mane la nak bangon pagi-pagi buta ari isnen nanti ekhh.aku da la dari setat cuti sem aritu asek "berdengkorr" je. bahagia siot hidop.macam anak raja rasenye dapat bersenang-lenang selama sebulan lebih kat rumah.fuhh nikmat tuuu.tapi...ku sangka kan panas hingga ke petang,rupenye petir dentam-dentum di tengah hari.OMAIGOD!pejam celik,pejam celik cuti tinggal lagi sehari je??

"arghh tidakk!barang x kemas lagi.ish sumpah aku tak ready lagi nak ngadap sem 2 yang serba baru..macam mane lah nak dok kat uma baru nanti,roommate yang kebanyakannya baru,kelas baru,classmate baru..pegi,balek kelas naek bas..aduhh mesti mencabar hari-hari aku nantii...ya Allah kuatkan lah aku dri segi mental dan fizikal untok sem 2 nantii..."




sedang aku menggodeh-godeh video kat youtube,terjumpalah satu video Heliza yg mata bulat comel-loteh tuu.dalam vdeo nih die cakap pasal macam mane kite nak menghadapi hari Isnen ngan kaler puteh,pastu die nasihatkan kite supaya tido awal supaya esok pagi kite x lesu n bla bla bla laa.bagos video nih untok orang yg malas macam aku.sila la skodeng sama.cun woo die,sopan santun,tutop aurat dan ape yg die sampaikan pon berguna tok kite semuaa.tak rugi korang tengok video nih tau.

oke la.itu saja arini.semoga kite sama-sama dapat manfaat dari video di atas ni ye.bye-bye asalamualaikom.:) hepy start sem baru untuk semua insan bergelar student:D

Wednesday, November 16, 2011

taktik popuan sekarang nak cun.

arini otak cam bodo-bodo alam siket.tapi nak update jugak.mula-mula ingat nak cakap pasal susuk je.tapi tangan aku nih menggatal la pulak nak update lebih-lebih.oopss sebelom tu nak cakap entri nih tak bermaksod pon nak perli siapa-siapa ye.dont terasa-terasa tau.pelik naa bunyik dont terasa-terasa?bedal jela.hehe tu diaa top 4 taktik popuan sekarang nak cun,cekidout!:D



1.edit gamba
  ek elehh nak tunjok orang pulakk.kau pon buat eh Ikaa..haha oke yang ni aku ngaku la aku buat.kadang-kadang lighting dalam gamba tu cam kusam kene bagi nampak cantek menarik tertarek gamba kau da bomb.tapiii laki pon ramai kot buat.bukan popuan je.wekk.


2.make-up setebal-tebal tidakk
    haa tepek muke tu ngan foundation banyak2.kalau bole segala cacat cela kat muke tu nak ditutop.jerawat,taik lalat,eyebag semua laa.yela kang kantoi la ade jerawat batu banyak-banyak kat muke an.abesla jatoh markett.haha tapi oke gak.nampak cun ape.kalau sekali-sekala tok photoshoot ke kawen ke tape gak.tapi kalau da selalu sangat orang tua-tua cakap,nanti ilang pulak seri.


3.surgery
 nih aku rase artis-artis je kot buatt.yela kos nak repair idong and bla bla nih bukan murah kan.memerlukan fulus yg agak banyak.yg ni aku tak suke sangatla.bukan aku je tak suke,Allah pon tak suke tau.sebelom buat tu pikir-pikirla dulu semua yg ade pada kita ni milik Tuhan semata-mata,toksah sukati-sukati kau je nak repair tu ini.kan bagos duet tu derma kat anak-anak yatim ke ape.


4.susuk
ni yang aku pelik ni.perlu ke kau nak pakai susuk semata-mata nak cantek?ee x masok dek akal tawu tak.dah la yg pakai ni kebanyakannye Melayu,yg da jelas-jelas tawu pakai susuk tu haram.tp ekau degill nak pakat gak ngan Setan nuu.haa kan da susah nak mati.Nauzubillah jaohkanla keturunan aku,kawan-kawan aku dan korang-korang semua drpd terlibat ngan kejadah haram nihh.

oke da.tu je kott.ade lagi nak tambah?just drop ur comment below eh.akan ku jejak kan mata aku ke blog korang jugak.hehe oke tc gudnite.asalamualaikom:)

nak senang baca je Surah Yusuf ayat empat setiap kali lepas semayang.insyAllah muke korang akan berseri:)

Monday, November 14, 2011

kalau ade pertandingan panton wa nak join la:D

pak cik aku keje Telekom,
asalamualaikom:)

nampak berok pakai bikini,
korang sehat arini?

minom sirap letak asamboi,
amboi,amboi,amboi~

hahaha.haa nampak tak panton aku tu.jawab jangan x jawab.mahal tuu aku jual.hehe actually aku update entri nih sambil tengok pertandingan pantun antara IPTA kat TV1.mula-mula mcm mengarot la aku tengok sebab die pakai tema cam kesultanan melayu melaka gitu.beriya je ngan tanjaknye,kerawang-kerawang nye kat kepala student-student tuu.da macam orang kawen aku tengok.tapi lama-lama aku tengok macam best la pulak an?kalau UiTM aku buat pertandingan camtu aku nak join lah.mesti x menang kan?op kos laa.panton cam hampeh ade hati nk menang.hahaha ala bukan nak menang pon saje kutip pengalaman.at least aku ade bakat panton siket-siket cam kat atas tu tauu.kau ade? x adeee.haha

tengok la video nihh.idola aku dalam bab-bab panton nihh adelaaa JOHAN!yeay!give a big clap tok beliau! sebab suke buat i gelak terbahak-bahak sampai hantok-hatok kepale kat dinding sampai darah-darah kepale i tauu.*oke yang ni nampak benor nipuu nyerr.hehe.;)





oh yaa sebelom kite bersurai,let me indroduce u my 1st sista yang baru je nak joget-joget dalam dunia blog nih.nama die Ema.tapi aku panggil die Kolot.ehh!bukanlaa.bukan sebab die kolot,tapi sebab masa aku kecik2 aku suke tengok cerita Rosalinda yg petang-petang tu tau.,pastu dalam cerita tu die asek cakap Barcolod-Barcolod.so aku pon macam terikot-ikot.haha untok pengetahuan korang Barcolod tu salah satu banda kat Philipina:) oke da ke laot gile da nihh..sila la singgah beliau.korang klik je gamba kat bawah tu:)




oke la tu je eh arini?take care,gudnite switdream.jangan tido lambat-lambat tau.nanti lebam cam koala da tak cun,da x kacak.hehe daa~ asalamualaikom:)

Sunday, November 13, 2011

lumrah seorang ibu:')



normalnye seorang ibu akan layan korang macam ni kan?
  • membebel bile bilek kite bersepah,balek lambat,pegi sana sini x bagitawu,kawan dengan budak bkn2.
  • kejot bangon pagi smayang suboh dengan jeritan yg 'merdu'.
  • tak bagi anak2 perempuan nye kuar malam,kawan ngan jantan tah pape.takot jadi pape katanye.
  • kadang2 ape yg kite buat ade saje yg tak kene kat mata dia.
  • peluk cium anaknye walaupon da besar panjang di khalayak ramai.ade antara kite x kesa,tp ade jugak yg malu.kan?
  • menegur anak perempuannye yg kadang2 style terover,pakai baju sendat mampat melekat.




ade antara kite memberikan respon dengan:

  • jalan hentak-hentak kaki macam nak pecah lantai tuu ekau buat naa..
  • mengamuk sepahkan barang ats meja solek macam dalam drama melayu selalu buat tuu.hahaa
  • x respon ngan perbuatan,tp mulot cakap,"ee mak ni diam siket boleh tak,dari td dok membebel je koje ehhh!''.jangan wat camnii.buldozer doh.berdosa maksod aku.sentap hati sorang ibu tuu
  • luar oke je.dalam hati,"ee orang tua nih pot pet pot pet.."yg ni cuma kau ngan Tuhan je yg tawu.
  • ibu cakap ape je teros buat dengan pantas dan efficientnye.alhamdulillah anak yg soleh semoga ditempatkan dlm kalangan org beriman.



hmm kadang-kadang kite rase ibu kite tak sayang dengan kite.ape kite nak,die x bagi.ape yg kite suke,die pulak x suke.ape yg kite minat die pernah nak sokong.tapi ketahuilah seorang ibu tu tahu ape yg terbaek untok anak die.mereka ade instict yg kuat kalau ade something bad will happen kat anak die.so hormati dan sayangilah mereka selagi mereka maseh ade ye.syurga kite sebagai anak letaknye di bawah tapak kaki ibu.so renung-renungkan dan selamat beramal:) kbye asalamualaikom ^_^\/


Saturday, November 12, 2011

togeh:sayur paleng lekeh tp penuh khasiat;)

tajok macam siot je an?haha tapi betol ape.bape ramai antara korang2 nih yang makan togeh?angkat tangann!!1,2,3......dah?tu je?3 je daripada 10 orang??!nampak sangat togeh berada di ranking sayur paleng lassttt sekali kan?yelaa orang bandar mane nak makan sayur murah ni kan.hoho tapi korang tawu x togeh nih banyak bebenor khasiatnye.sama jugak mcm tempe.tapi tempe sedap siket la dari togeh.tempe pon banyak khasiat gak.lagi-lagi tempe sambal kan?pehh mau non-stop makan bendalah tu je.kalau boleh sampai tido pon nak ngappp-ngapp dalam selimott.ish ish terokk doh perangaii.haha oke kembali ke pangkal jalan,eh pangkal cerita.





keistimewaan togeh yg tak ramai tawu:

1.menyumbang kepada kesuburan lelaki dan wanita. untok orang laki,spermanye maken baek.untok orang perempuan membantu kesuburan telur yg dihasilkan.

2.membantutkan tanda2 kanser. in other word,melumpuhkan bibit kanser macam kanser usus besaa,pankrease dan jugak leukimia.

3.buang toksin dalam badan.serat yg ade dalam togeh nih kalau korang nak tawu dapat membantu  membuang segala kotoran2 yg ade dalam usus besar tau.maka sehatla badan ekau xde kotoran yg diserap dalam badan.

4.togeh ade estrogen.kau ade?haha oke serius2.function estrogen nih more to tulang la lebih kurang.macam memadatkan susunan tulang dan jugak mencegah kerapuhan tulang yg besenye nme glamornye lebih dikenali sebagai osteoporosis.


thats all!so ape lagi jom la ajak ibu korang pergi pasar!mari kite shoping taugeh beramai-ramai!yeahh!alamak.terlebih sudaaa..+_+ oke babai gua nak tido.ujan2 nih membuta pon sodappp.hehe bye:)

"mari mari beli togeh adekk maniss.sekilo RM 0.50.ea?yeke?entah la maap la pak cik pekerja baru kat sinii.hehe amek la banyak mne nak.pak cik belanja.."lol.haha bapak sape tah aku curik nih.maapla ni  gamba yg menarik perhatian aku kat google.haha

Friday, November 11, 2011

umo 10-13 taon pon da pandai..ish ish ish.

tadi aku bace New Straits Times,dan aku macam tertarik kat satu cerita nih pasal "Raped by Kids" tajok die macam common kan??macam..."ek eleh besela kes rogol kat Malaysia nih,ape nak kecoh2..".

tapi kali nih laen siket kes die,cerita nih pasal budak umor 7 tahun dirogol oleh empat orang budak kecik berumor antara 10-13 tahun.bukan satu,bukan dua,tapi EMPAT ye kawan2.sedih gile kot kalau korang bce crita die.yela budak kecik kan ape je die boleh lawan,popuan lak tuu.kalau lawan elak kene lagi terok je ngan budak2 durhaka tuh.menurot NST,budak popuan nih diajak oleh 4 ekor budak tu ke oil palm,masa die tengah maen sorang2 kat playground.cara budak2 nih memang hebat lah sebab bfore die rogol dak tu,sala sorang dari mereka tu tunjok video porno kat budak popuan tu then cakap,"kejap lagi kite nak maen game nih".cis biadabun kann?memang budak popuan tu ikot jela sebab die bukan paham pon maksod dak laki tuu.dan jeng jeng jeng..korang pikr la sendiri ape jadi lepas tu...:'(



 aku macam pelik gile macam mane la omak die boleh bior anak popuan die yang baru berumor 7 taon tu maen sorang2 kat playground,die tatau ke sekarang nih kes rogol tu da menjadi-jadi?die x bace paper kah?atau die memang x pernah tengok berita kah?atau apekah?haiyaa.ape pon x bole...



tapi nak salakan mak die pon x bole jugak.parents kepada budak2 laki tu pon patot disalakan gak.patotnye dorang kene pantau ape yang ade dalam fon anak2 beliau.dorang pon kne twu kat mane anak2 diorang berada pada setiap masa.ape anak-anak diorang buat kat luar sinun.jangan maen lepas je anak-anak tu pergi sana sini,buat ape yg diorang suke.x kesala lelaki pon.dunia sekarang ni macam2 bole jadi.lelaki pon bole jadi mangsa.aiseh nak cakap lebih2 x berani.maklom la aku ni anak dara lagi.anak pon tade.oke la gudnite.nak tengok Megalawak.daa~

Wednesday, November 9, 2011

bawak2 tobat laa gay dan lesbiann...

asalamualaikomm.kom ape kom bat.bat ape bat man.jeli-jeli obejus..!haha mu wat gapo haa x tdo ag?

korang tawu kan pasal kes paderi kristian nak kawen dengan kekasih gay beliau tuu?cerita 3 bulan lepas tuu.tatau?ish2 x bace paper la nih.ala yang name die ape ekh Ou Yang Wen To The Toilet?eh bukan2 Ou Yang Wen Feng!haa baru betol.keputusan mamat bedol nih nak buat keje kawen beliau dengan gahnye sangat mencetuskan kontroversi dalam kalangan umat kat Malaysia nih.yela korang pon tahu kan Malaysia nih sangat menjaga sensitiviti masyarakatnye.lagi-lagi bab gay ngan lesbian nih,majoriti malaysian memang akan boo abes2 kat diorang nii.cakap ape?booo!oke gud:)


haa tu dia.wah cunnye 'awek' awak.bole ngorat?haha


aku pon tatawu la ape la yang golongan gay dan lesbian nih rase.maksud aku ngan sesama jenis pon boleh ade nafsu ke?kalau setakat suke tengok muke je tape.ni siap nak buat kawen lagi.adoiyai dunia ni dah nak kiamat agaknye.makin lama makin banyak pulak kaum nabi Lut ni berleluasa.dekat fb jangan cakap la macam2 group dorang buat kan.aku yang pakai tudong pon dorang boleh invite masok group lesbian dorang.ish x kuasa mak nak layan tau.puhliss laa.da la nama Melayu,kompom la Islam kan.umo pon baye2 akak aku camtu dalam 20an gitu laa.xkan laa hang xde otak nak pikiaq mane halal ke haram ke.ni laa nmenye kalau nafsu da bermaharajalela dalam diri,hukum hakam Tuhan maen baleng je sepah2.bukan nak amalkan,dipandang remeh lagi ade.

"ehh dah2.asal aku membebel cam mak nenek nih?"fuhh oke la sampai sini jela kali ni ehh.tc semua.kalau ade kawan2 korang yg da terjun dlm bidang gay ngan lesbian nih bawak2 la tunjokkan dorang jln yg betol yekk.gudnite.byee.asalamualaikom:)


Monday, November 7, 2011

gemok vs kurus (=,=)

omaiGod aku balek kampong semalam and most people says,"ika da nampak tembam siket".voice from other side pulak cakap,"ika x gemok pon cume berisi je.."<=*ckp jela aku da gemok nak kalis2 pulak.haha 

actually cheq x kesa pon bile orang cakap camtu tp jaoh jaoh jaoh kat sudut ati cheq ni ade jugak la rase sasau.eh bukan sasau,risau.yela dulu aku macam sekeping je mcm cicak kobeng tapi skang macam..macam..macam adibah nor?eh tak2 tu besa sangat,kecik siket..sape ekh...ahh!rosyam nor!kepale tengkorak awokk tu lagi x sama.haha wateva yg penting skang nihh aku da berisi siket la dari dulu..



choose between right or left?


kalau aku tanye semua popuan pon mesti dorang cakap nak jadi cam yang belah kanan tu kann.smela macam aku gak.aku nak kurus balek seperti zaman dulu kalaaa.aku rindu perot aku yg leper tuu.sobsob..:'( 

so ape lagi,mari kite mula menurunkan berat badannn! meroyan.kbye;p

Saturday, November 5, 2011

hujan rahmat di malam raye aidiladha:)

asalamualaikom umat Islam sedunia:) *bajet blog aku international je an nak cakap gitu.lol. sekarang pukol 1.51 pagi and aku still x tido ag.esok da la raye,memang lobam macam panda la mate aku esok.huhu ala x sampai ati nak tido selagi ibu belom tido.takkan nak bior ibu aku bertung tang tung tang tung kat dapur,aku menyendor kat atas an.x sedap la pulak.ni pon online kat bawah,dekatla siket ngn dapur.hehe

skang kat jb tengah ujan.lebat jugak la.ujan rahmat kot sempena raye korban nihh.sjuk bangatt.tido pon sodappp.huu tadi aku tengok tb semua pasal orang pegi haji.seronok gile dapat tengok kaabah dekat2 an.rase cam nak pegi jugak je.tapi cam takot and rase cam x ready pon ade.takpelah aku hope lepas aku abes belajar aku dapat wat haji ngan parents aku.niat besa tuu.doakan la jd kenyataan oke.



doakan aku dapat pergi sini satu ari nanti.nak sangat jejak kaki kat sini at least sebelom aku mati dapatlah collect pahala banyak banyak kat sini.InsyaAllah..:))


tu je kot arini.selamat menyambot hari raye korban semuaaa!semoga dpt keberkatan dari-Nya.tata assalamualaikom.sape yg balek kampong esok tu kite serupaa.give me 5!haha ok tc on da road.daa~

Thursday, November 3, 2011

char mee dan result sem 1:)

char mee?apekah?oke tu sejenis mi yg sangat sedap kuahnye ye kawan2.nak rase sile la pegi ke Hutan Bandar,JB kedai nbo bpe ekh?x ingat ah tapi nme kedai die athirah eatery.camtu kot eja die.haha pagi td kitorang sarapan bendalah ni sebab da mengidam sangat nak makan bendalah nih.da lame kot x makan.maklomla mse sekolah asal stay petang or jumaat je turon Hutan Bandar wajib mencekek bendalah nih.sodap x hengattt wa cakap lu.haha



 thx to da driver of da day:) die culik aku.patotnye die bawak aku balek,tp die puseng sampai ke perling,bukit indah,bla bla bla.naseb baek sempat sampai uma sebelom mak aku balek.kalau x mampuih den."-_-
*owh lupe tadi kan semua x mandi tau.cuci muke je tros kuar g makan.selebet tapi oke kan?baru cool.hahaha



muke x mandi plus cuak sebab org laen da sebok2 cakap pasal result aku bole merayap dengan penoh rilek x check result,tatau ape-ape,buat muke selamba badak je cam x bersalah.hoho


oke tapi sekarang da check:) em x terok dan x terer sangat.dapat dekan pon x jugak.cume aku bole cakap kat sini result aku ade A dan B.actually terok la sebab patotnye sem 1 la kene dapat tinggi2 an tp aku dapat alahai cetoet tet je.tunjok kat Datok Sahol pon die pandang sebelah mata je.haha tp ape pon alhamdulilah xde fail,xde repeat paper.syukor~ sem depan wa janji wa wat betol2 naa.oke daa~

da 18 still x matang2 ag.

"umo da 18 tp perangai kau x ubah2.''ala jahatnye dorang ni cakap camtu kat aku..sentap mak tau.*ceh padahal x kesa sgt pon.wekkk.like i care?hahaha da sejak azali camni nak wat macam mane lagi..aku da try da berubah siket2 tp tah maybe dorang x pasan kot.ahh da most important is i have try my best to improve myself from day to day.wee=))


oke tukar topik.tadi aku g zoo johor.org kate zoo johor kotor,busuk dan sebagainye.ish mne ade sayangg.lu pegi dulu la baru judge.bersih kot zoo johor nih.and byk bnde da di upgrade dan direnovate sana sini.




 ok ni je yg bisa ditangkap tadi.maklomla kitorang ni x bpe rajen pose2 depan kamera ni.asal ade kenangan siket2 dah.thx afi,tikot and soraya coz melayan je aku nk g zoo.hehe yg tinggi lampai tu kesayangan beta so die wajib ade dlm setiap gamba.haha





selamat datang ke zoo johor.jempot masok cik.tengok pon boleh x beli tape.ceh xde kene mengene.haha 








oke rindunye aku kat binatang2 tuu.heyy yg dgn unta tu bukan binatang eh.tu manusia.how dare u!haha






haa so swit.soh aku g toilet rupe2 nye nak kuarkan kek.haha seng.thx tikot,afi,soraya.susah2 aja.:) 



balek rumah ibu pulak ajak makan kepci.erh pecah kot perott.makan seketul je yg laen sambong malam. 
erk mne x tembam la anak aris sekor nih...




oke times up.tu je idea nk update arini.semakin hari otak aku semakin xde idea nk update blog.nak stop xbes.nk buang sayang.hoho akan ku troskan menulis entri2 mengarot setiap hari supaya belog ni kekal aktif walaupon membosankan,mengarotkan dan mengerunkan adoi nye phun kan.haha da r chow cincau.tata:)

Wednesday, November 2, 2011

penyakit kronik dan detik hari jadi ^_^\/

hoo shit.aku tatau la ape ke namenye penyakit nih.tp yg pasti penyakit ni wujud since baru2 setat cuti sem aritu.and ni da masok minggu ke4 kot cuti.nak masok sem 2 dah kot.tp pyakit nih still x baek2 lagi.nak tawu x penyakit ape?haa xnak?sampai ati ekau...T_T haha aku de penyakit xbole tido malam laaaaaa.adoiyaii.manyak susa woo.xbole tido malam,siang baru tido.gilo.kalau kat uma sewa aku still camni x mcm ari2 aku terlepas bas pulak an..

ee xnakla jadi camni sem depan.mampuih den...''-_-

owh yeah da masok 18.alhamdulillah Tuhan da panjangkan umo aku ke tahun ni.da 18 taon idop rupenye.ish2 krepot da..xbole nk gedik2 ag da..kene jadi matang.yes!tu azam aku taon 2011 aritu.haha okela nak layan facebooker pulak:) babai have a nice day,semoga Allah memudahkan hari kite.smile sokmo,daa~