Sunday, November 13, 2011

lumrah seorang ibu:')



normalnye seorang ibu akan layan korang macam ni kan?
  • membebel bile bilek kite bersepah,balek lambat,pegi sana sini x bagitawu,kawan dengan budak bkn2.
  • kejot bangon pagi smayang suboh dengan jeritan yg 'merdu'.
  • tak bagi anak2 perempuan nye kuar malam,kawan ngan jantan tah pape.takot jadi pape katanye.
  • kadang2 ape yg kite buat ade saje yg tak kene kat mata dia.
  • peluk cium anaknye walaupon da besar panjang di khalayak ramai.ade antara kite x kesa,tp ade jugak yg malu.kan?
  • menegur anak perempuannye yg kadang2 style terover,pakai baju sendat mampat melekat.




ade antara kite memberikan respon dengan:

  • jalan hentak-hentak kaki macam nak pecah lantai tuu ekau buat naa..
  • mengamuk sepahkan barang ats meja solek macam dalam drama melayu selalu buat tuu.hahaa
  • x respon ngan perbuatan,tp mulot cakap,"ee mak ni diam siket boleh tak,dari td dok membebel je koje ehhh!''.jangan wat camnii.buldozer doh.berdosa maksod aku.sentap hati sorang ibu tuu
  • luar oke je.dalam hati,"ee orang tua nih pot pet pot pet.."yg ni cuma kau ngan Tuhan je yg tawu.
  • ibu cakap ape je teros buat dengan pantas dan efficientnye.alhamdulillah anak yg soleh semoga ditempatkan dlm kalangan org beriman.



hmm kadang-kadang kite rase ibu kite tak sayang dengan kite.ape kite nak,die x bagi.ape yg kite suke,die pulak x suke.ape yg kite minat die pernah nak sokong.tapi ketahuilah seorang ibu tu tahu ape yg terbaek untok anak die.mereka ade instict yg kuat kalau ade something bad will happen kat anak die.so hormati dan sayangilah mereka selagi mereka maseh ade ye.syurga kite sebagai anak letaknye di bawah tapak kaki ibu.so renung-renungkan dan selamat beramal:) kbye asalamualaikom ^_^\/


7 comments:

RinsyaRyc said...

InsyaAllah usaha jadi anak yang mendengar kata & solehah. :)

Saiazuan said...

anak ni, seorang rebellious yg kuat.. huhu i love my umi :)

Suraya said...

ko ni g letak button like la, penat aku nak comment. hahak

atiqa aris said...

rinsyaryc:doakan ye.

atiqa aris said...

saiazuan:i love my ibu too:)

atiqa aris said...

suraya:xnak la.xsuke.semak doh.

Miss Eiza said...

tak pe ,biarlah mak membebel sampai putus telinga sy pun (hiperbola)..relaaaa.sebab tak semua org boleh rasa nikmat dengar suara ibu membebel kan T__T..kesian diorang..syg mak saya