Wednesday, November 16, 2011

taktik popuan sekarang nak cun.

arini otak cam bodo-bodo alam siket.tapi nak update jugak.mula-mula ingat nak cakap pasal susuk je.tapi tangan aku nih menggatal la pulak nak update lebih-lebih.oopss sebelom tu nak cakap entri nih tak bermaksod pon nak perli siapa-siapa ye.dont terasa-terasa tau.pelik naa bunyik dont terasa-terasa?bedal jela.hehe tu diaa top 4 taktik popuan sekarang nak cun,cekidout!:D



1.edit gamba
  ek elehh nak tunjok orang pulakk.kau pon buat eh Ikaa..haha oke yang ni aku ngaku la aku buat.kadang-kadang lighting dalam gamba tu cam kusam kene bagi nampak cantek menarik tertarek gamba kau da bomb.tapiii laki pon ramai kot buat.bukan popuan je.wekk.


2.make-up setebal-tebal tidakk
    haa tepek muke tu ngan foundation banyak2.kalau bole segala cacat cela kat muke tu nak ditutop.jerawat,taik lalat,eyebag semua laa.yela kang kantoi la ade jerawat batu banyak-banyak kat muke an.abesla jatoh markett.haha tapi oke gak.nampak cun ape.kalau sekali-sekala tok photoshoot ke kawen ke tape gak.tapi kalau da selalu sangat orang tua-tua cakap,nanti ilang pulak seri.


3.surgery
 nih aku rase artis-artis je kot buatt.yela kos nak repair idong and bla bla nih bukan murah kan.memerlukan fulus yg agak banyak.yg ni aku tak suke sangatla.bukan aku je tak suke,Allah pon tak suke tau.sebelom buat tu pikir-pikirla dulu semua yg ade pada kita ni milik Tuhan semata-mata,toksah sukati-sukati kau je nak repair tu ini.kan bagos duet tu derma kat anak-anak yatim ke ape.


4.susuk
ni yang aku pelik ni.perlu ke kau nak pakai susuk semata-mata nak cantek?ee x masok dek akal tawu tak.dah la yg pakai ni kebanyakannye Melayu,yg da jelas-jelas tawu pakai susuk tu haram.tp ekau degill nak pakat gak ngan Setan nuu.haa kan da susah nak mati.Nauzubillah jaohkanla keturunan aku,kawan-kawan aku dan korang-korang semua drpd terlibat ngan kejadah haram nihh.

oke da.tu je kott.ade lagi nak tambah?just drop ur comment below eh.akan ku jejak kan mata aku ke blog korang jugak.hehe oke tc gudnite.asalamualaikom:)

nak senang baca je Surah Yusuf ayat empat setiap kali lepas semayang.insyAllah muke korang akan berseri:)

10 comments:

Pendamba Mawar said...

kata 5? tapi 4 jer? hehe...

al_hakim said...

berwuduk kan boleh..

Miss Eiza said...

erkk.hahaha......

Miss Eiza said...

cantik dalam cantiklah luar =)

atiqa aris said...

pendamba mawar:oops oke da btolkan.haha

atiqa aris said...

al hakim:tu pon bole pakai jugakk:)

Woofer Storm said...

pakai susuk tu yang menakutkan..tak boleh tanggal nanti habislah..hehee

Join contest jom^^
http://www.wooferstorm.com/2011/11/contest-blogger-idol-by-achie-eyda.html

atiqa aris said...

woofer storm:will visit u later:)

Suraya said...

pastu dah cun letak satu folder dalam fb and show off sume gambanya. yelah cun kan. haha

atiqa aris said...

tu normal;)