Saturday, December 31, 2011

tahun baru. style baru.

asalamualaikom semua sahabat handal ku.semoga 2011 nih dimulakan dengan bismillah.disudahi dengan alhamdulilah~ :)) oke sobolum aku sotat mengarut aku nak wish kau kau kau dan korang semuaaa



balek pada tajok entri.apa yang nak ditukar baru tu?warna kulit ke?atau saiz hidong ke?atau bilangan jari kaki ke?bukan bukan..semua pon bukann..apa yang betol-betol aku nak tukar tahun 2012 ni ialah cara berpakaian ana lah.ana tak mau lagi lah pakai jeans yang too tight bak kata orang jawa,skinny jeans.dan ana pon tak mau juga lah pakai baju yang ketat sendat mampat melekat macam sarong nangka la.

entah bila tiba-tiba aku rasa cam malu pada mata-mata yang tengok aku,malu pada diri sendiri and malu besarrrrr kat Allah...T_T terima kasih ya Allah.semoga ni awal yang baik untok aku berubah lebih baik lagi.InsyaAllah...



itu baju along ku,jempot makan maruku.haha

oops lari topik pulak.hehe see?betol la orang cakap popuan kalau pakai baju kurung tu lebih sopan dan ayu.body shape pon tak nampak,mata yang tengok pon tak saket,lelaki pandang pon tak seksa imann mereka.ekh yeke?yang last tu aku tatau la pulak sebab aku tak pernah lagi jadi laki.huhu oke la da kol 3,chow cincau.gudnite:)

*jangan nak suka sangat sambut tahun baru tu.ingat-ingatlah kat Tuhan.tanpa Dia tak hidop kita sampai ke tahon 2012 ni.renung-renungkan dan selamat beramal.."-_-




Tuesday, December 27, 2011

cantik tapi derita

hai semuaaa assamekom! *version nabil raja lawak eh salam pon ade version?pelik2 je korang nihh.."-_-

intro baru>asalamualaikom kawan-kawan ku .kabare semua?waras?bagos-bagos.sape yang buat2 x waras tu?how dare kau?meh sini aku anta pergi Tanjong Rambutan.nak?tibe-tibe jadi gengster.haha diam semua.kite ade benda nak dibebelkan hari ni.tajok die "Cantik Tapi Derita".

ahhaa!korang nak tawu tak tadi aku ade baca la pasal sorang businesswoman nih,die nak kurus pastu die pergi ospital wat sedut lemak.kan da meninggal.Innalillahwainnalillahirojiunn..tu la laen kali nak kurus tu minom Jus Mate ke,pakai Premium Beauty Corset ke sendayu tinggi ke..even kesan die tu lambat siket dari proses sedut lemak tu at least selamat.ye dakk?ni tak,lemak tah ke mana,nyawa da ke mana.ish ish ish sadis bebenor gamaknyee..


"ho yeah!mari adek mari abang mari beli Jus Mate 5!"kata Dr Rozmey kepada jiran-jirannye.eh yeke?bukan die cakap kat korang ke?tahla aku  maen bedal je.maap ye doc.bergurauuu.hehehehe ^^\/


aku nak cite la kat korang,pasal aku salah pakai pencuci muka.ni semua bermula masa aku mula-mula beli sabun nih dari sorang member aku,mula-mula aku pakai memang tip-top lah.muke memang dan dan la jadi lembot bak kulit belut.tapi masok je bulan ke-2 aku pakai sabun tu, tiba-tiba asek rase pedih je.aku pikir balek,"maybe side effect die memang camtu kot..".tapi lama-lama muka aku jadi tak tahan,kene panas siket jadi merah2,kene sejuk siket teros mengelupas.masa mengelupas tu jangan cakap la kan,memang terok gile sampai member-member aku pon tegor tau.time tu memang aku rasa nak pakai topeng je pergi kelas..huhu atas nasihat dak2 uma aku,aku pon teros stop pakai toner,krim2,pencuci muka segala.aku cuma pakai vaseline je tiap2 kali pas mandi,pas smayang and sebelom tido..risau gile kott..


and yes!usaha berhasil.everything turn to normal!say whatt???alhamdulilahhh!syukurrr kepada Allah.


fuh lega,,since tu aku x pakai dah sebarang-sebarang pencuci muka.aku just pakai toner,and krim Safi je.suci dan selamat.hehe aku x cakap la semua pencuci muka tu x elok,tapi korang as popuan mesti tawu kan kulit muka korang cane.tapi Safi nih bak kata akak aku kurang seswai la untok korang yang muka berminyak.sebab krim  malam dengan krim siang die macam lembap-lembap n lambat kering siket.takot korang pakai maken terok pulak nanti kan..


ahha!di samping korang berusaha merepair wajah memaseng ,doa tuu jangan lupe.ingat doa tanpa usaha tu alasan,usaha tanpa doa tu sombong.yaken la cuma Dia je yang berkuasa memberi n menarik balek nikmat yg ade pada kite semua ni.oke?so,ape lagi doa jangan x doa!oops sori ter-emosi pulak :D


oke la tu je kot.da pukol 3.15 pagi jum tido kawan-kawan.jangan lupe baca doa.k bai asalamualaikom:)

Friday, December 23, 2011

review buku:aku terima nikahnya.

asalamualaikom semua.cakk!aku kembali lagi pada waktu dan jam yang sama.haha sama ke?tak sama,tak sama.da lebih 10 hari kot x update.ish2 bazer je siapa yg follow blog aku.."-_-

oopps kejap.kenapa ngan tajok entri tu?aku da nak kawen ke?kalau exboyfren aku baca mesti die akan cakap antara dua ayat ni kan,"tidakk!mantan pacarkuuu!!!" ataupon lebih positif siket,"alhamdulilahh Ika da jumpa pon pengganti aku"=) hehehehe

eh takla kawan-kawan.i'm only 18,takkanla nk kawen dahh.gelojoh naa.ehh tapi ade je budak baya aku da kawen. cuma aku belom 'seberani' itu laa.hehe oke lets gone!(kembali pada tajok entri) aritu kat UiTM ade Minggu Mesra Pelanggan.pastu ramai lah publisher dari macam-macam kedai buku nih mai kat tempat cheq dok jual,"bukuuu-bukuu..mai adek comel,sekilo 2 ringget1!".ade ke orang jual buku camtu?haha ok xde.abaikan.pastu di saat aku rambang mata nk pick random buku yg best2.tiba-tiba....


tertancap lah mata aku kat buku nih..dan aku teros beli tanpa banyak cikadak.

tajok die agak geli mat siket.takyah bagitau memang aku da pasan lama dah.tapi hati aku kuat mengatakan yg buku nih memang best.and yes!setelah 3 hari aku dok baca buku ni smpai ke page yg ke-18 memang best. ni pasal bercinta lepas kawen.sangat indah oke.bak kata orang jumpa tu memang untuk kawen lah,bukan untok berkapel-kapel kedarok.buku nih pon bagos jugak la as guidance for muslim teenagers nowadays.*but da best guidance for all muslim in da world is still al-Quran oke?ayat die pon oke lah menenangkn jiwa la jugak.so,ape lagi dapatkannye di pasaran sekarang!da lama kuar kot buku nih tp baru nk promot.hihi

tu saja nk share hobi baru aku ngan korang.hobi terbaru aku ialah membaca buku 'Aku Terima Nikahnya'.sangat syiok.haha kbai.gudnite.assalamualaikom;)

Wednesday, December 14, 2011

sifat negatif vs sifat positif

oke hai korang.arini aku nak cerita pasal aku pergi ldk ari ahad aritu.satu dripada macam benda yang fasi tu suroh kitorang buat adalah,lukis gamba diri sendiri pastu list kan beberapa sifat positif and negatif dalam diri sendiri.walaupon benda ni for fun je.tapi haruslah dibuat dengan jujor.ye dakk?hehe

tadaaa!yang nih la aku punye.yang positif negatif tu betol2 ea bukan coobaaannn.haha

arr tu diaa.sifat positif dan negatif yang aku bole nampak jelas terang lagi bersuluh lah dalam diri aku.


sifat negatif
  • senang percaya: aku nih tegak mcm pembaris siket.lurus bendul jugak kadang2 cam patrick tuu.huhu
  • kalau marah suke simpan:bukan simpan sebenanye,tapi susa nak maapkan orang.kadang tu mmg nak maapkan tapi hati pulak x ikhlas.
  • suke tido:kalau sem lepas jangan cakapla.semua kelas aku bantai tido.xde pon kelas yg aku x pernah x tido.terok bukan?haha

sifat positif
  • mudah mesra:ni bahaya nih.tapi lau ngan popuan memang laa.besela dak kepoh suke membebel kan.ngan sape2 pon bole.
  • suka belanja orang: aku rasa mcm nih sikap negatif je?haha tapi betol la aku sng belanja org tp negatifnye bile tengok2 purse da tinggal 5 hengget.laju je kuar.xpasan kot asek belanja org je.
  • hormati ibu bapa:bukan nk cakap besar ea.tapi since masok uitm nih aku rasa mcm rasa sayang hey! kat parents aku makin bertambah pulak.hihi bahagia ku rasa~ haha


da conclusion from this activity is semua orang kena mengaku kelemahan diri maseng2 oke.nobody perfect in this world.cuma selagi kite hidop selagi tu la kite ade masa tok improve hidop kite.ye anak2?kbye.nyte:D

Thursday, December 8, 2011

jatuh cinta pandang pertama..

lately nih ade sesuatu yang menarik perhatian aku kat fakulti.hari-hari aku asek ingat die je.sunggoh die sangat beri effect besa pada aku.aku tengok kat sini dan sana semua nye sama.tiada yang menarik perhatian aku.cuma die je yang boleh buat aku sebot,"waahhh..." sambil buat mata besarr.tiba-tiba mata aku terpandang sesuatu...tu diaa!wahhh..cutting yang menarik!aku suka.suka sangat.sebab die laen daripada yang laen.mesti seronok kalau dapat rasa kelembutan kulitnyaa..haa boleh angau den dibuatnyaa..zzz

baru aku tawu macam ni rasanya jatuh cintaa...seronok gilaa.



rasanye indahh bangatttt!




yeay!akhirnya aku jumpa jugak ape yang aku carik selama nih...



jap ehh...
aku de amek gamba die td.hehe

........


ish mane nihh.....x jumpa pulak....



oke ni dia.





                                                                           tadaaa!


pau coklat yang gemok lagi menyelerakannn!yess2!haha


haa aku jatuh cinta kat pau nih laa.1st time aku nampak die kat tray tingkat-tingkat tuu macam rasa nakk sangat makan tau.tengok-tengok eh ade favor coklat la.wajibla try kan.memang sedapp.da la saiz die yang besar,coklat die pon sedap,kulit die pon lembot je.hee suka suka!tapi aku takdela nak makan bendalah ni hari-hari kan.walau pon memang setiap kali aku nampak je,aku mesti nak beli tapi tak kan lah aku nak melantak ni je hari-hari kann.kang ade yang balek jb badan macam adibah nor kang.hehe sekali-sekala bole la..eh nape tengok je?jempotla rasa.jangan segan-segan,haha;p


oke la tu je,babai!
thx for reading base on tajok yang agak serabai.kihkihkih :D

*best tu pantun tuuu.hehe gudnite semua,swit dream ye:)


Saturday, December 3, 2011

tergolek masa netball.

hye korang?watpe tu tak tido lagi? arini xnak tules banyak-banyak pon sebab da pukol 1 pagi nih..semua housemate aku da tido.aku je belom sebab tibe-tibe terajen la pulak buat assigment CTU pasal Surah Yaasin.hehe actually da ngantok jugak laa ni. kompom pengsan sampai tengahari esok ni..fuhh

oke straight to da point.


al-kisahh pada hari Rabu petang haritu,,.coach pon briefing la siket pasal diri beliau memandangkan aritu 1st time ahli-ahli kelab netball ni ketemu.lepas isi attendance semua die pon suroh la kitorang round padang netball tu 5 kali.da la aku yg paleng depan sekali.pastu da jadi yg second depan sekali sebab aku tak nampak sangat line padang netball tu.aku kan rabonn.so,aku suro la si Sha nih lari dulu.tibe-tibe tengah syok2 lari...gedebuk!amek kau.terjelopok aku kat lumpur.abes tangan,kasot dan seluar beta tau.kotor gilaaa.malu gilaaaa.boleh gilaa aku.haha dah la sebelah kitorang tu budak-budak maen frisbee,bola sepak.belah sana pulak budak silat,taekwando semua ade.aduhaii apa ke malang la naseb aku hari tuu.huhuhu 


kesian kasot aku.da la baru beli tibe-tibe tercelup kat lumpur pulak.ish ish susah2 next week aku pegi netball pakai camni jela.senang siket.selamat pon selamat.haha



tapi disebabkan niat nak maen tu tebal sangat.terpaksala aku abaikan segala kekotoran tu dengan selamba badaknye aku teroskan jugak join segala aktiviti group tu sampai la abes 2 jam..walaupon agak segan dgn lumpor2 segala aku bangga la jugak sebab mase die pick random 7 orang pertama kena maen dulu tu,die pileh akuu,hihihihi terharu kejap..die bagi aku position as GS (goal shooter) sebab die cakap aku tinggi.huu tapi aku lagi suke GK (goal keeper) tau sebenanye..xkesa la asalkan dapat maen.hehe

oke la tu je.gudnite semua.tatatititutu:)

Thursday, December 1, 2011

turn to the last month of year 2011

tak sangka ekh da sampai ke penghujung tahon.belom abes 2011 lagi.maksod aku kurang dari sebulan je lagi nak abes tahon 2011.dah 3 hari aku tak update belog.*macam la korang kesah.haha "-,- tak macam dulu hari2 aku update.biasa la masa tu ingos lagi excited hari-hari ade je benda nak mengarot kat belog  tak seberapa nih..


asalamualaikom Disember:)




owh aku ade bende nak cerita kat korang nih.since da nk masok 3 week aku start sem 2 nih,da 3 orang cakap lebih kurang macam ni la kat aku,"Ika sekarang da berubah la,dulu cam happy2 je sekarang muka toya cam banyak masalah..".apekah yg diorang mengarot tu?haha aku cukop bahagia kot sekarang.aku rasa life aku sem ni lagi better dari sem lepas.aku dapat ketenangan yang aku tak pernah dapat sebelom nih.Alhamdulilah even memang ade masalah siket-siket tapi everything is under control.takdela beban sangat ponn.hehe maybe sebab sem nih aku lebih "pendiam" kot dari dulu.yela dulu pegi mana-mana ade je orang aku nak gosip-gosip,nyakat semua.sekarang da tak lagi.bukan tak,tapi da jarang la.aku lebih suka stay sorang-sorang kat PTAR buat keje ke,baca Solusi ke..





aku bukan lonely ke ape.tapi tahla ek.I just wanted to spend my leisure time with beneficial thing la derr..tu pon salah ke??mungkin ade suara sumbang cakap,"Ika da jadi nerd da sekarangg..." bia lah.mula-mula aku mcm risau la jugak macam mane la member-member aku ni boleh expect camtu.tapi bak kata Shairah merangkap besfren aku.biarkan je orang cakap ape,asalkan benda yang kau buat tu berguna ,tu pon da cukop.soal happy atau tak cuma diri sendiri je yang tawu.yang penting aku bahagia macam ni:)


wehweh..
tolonglah jangan pikir bukan-bukan eh.aku pulak yang risau tau.haha oke la babai.have a nice day esok.jejaka-jejaka tampan jangan lupa pergi semayang Jumaat ye esok.ehh yang tak tampan pon wajib pergi tau.dont ponteng-ponteng haa.nanti Tuhan mara tatauu.hehe oke chow.nyte swit dream:)