Wednesday, December 14, 2011

sifat negatif vs sifat positif

oke hai korang.arini aku nak cerita pasal aku pergi ldk ari ahad aritu.satu dripada macam benda yang fasi tu suroh kitorang buat adalah,lukis gamba diri sendiri pastu list kan beberapa sifat positif and negatif dalam diri sendiri.walaupon benda ni for fun je.tapi haruslah dibuat dengan jujor.ye dakk?hehe

tadaaa!yang nih la aku punye.yang positif negatif tu betol2 ea bukan coobaaannn.haha

arr tu diaa.sifat positif dan negatif yang aku bole nampak jelas terang lagi bersuluh lah dalam diri aku.


sifat negatif
  • senang percaya: aku nih tegak mcm pembaris siket.lurus bendul jugak kadang2 cam patrick tuu.huhu
  • kalau marah suke simpan:bukan simpan sebenanye,tapi susa nak maapkan orang.kadang tu mmg nak maapkan tapi hati pulak x ikhlas.
  • suke tido:kalau sem lepas jangan cakapla.semua kelas aku bantai tido.xde pon kelas yg aku x pernah x tido.terok bukan?haha

sifat positif
  • mudah mesra:ni bahaya nih.tapi lau ngan popuan memang laa.besela dak kepoh suke membebel kan.ngan sape2 pon bole.
  • suka belanja orang: aku rasa mcm nih sikap negatif je?haha tapi betol la aku sng belanja org tp negatifnye bile tengok2 purse da tinggal 5 hengget.laju je kuar.xpasan kot asek belanja org je.
  • hormati ibu bapa:bukan nk cakap besar ea.tapi since masok uitm nih aku rasa mcm rasa sayang hey! kat parents aku makin bertambah pulak.hihi bahagia ku rasa~ haha


da conclusion from this activity is semua orang kena mengaku kelemahan diri maseng2 oke.nobody perfect in this world.cuma selagi kite hidop selagi tu la kite ade masa tok improve hidop kite.ye anak2?kbye.nyte:D

15 comments:

chekgu kechik said...

dengan cara nie kita akan lebih mengenali diri kita sendiri..:)

Suraya Aris said...

ko memang good girl la ika :D hehe baik2 study ok :)

atiqa aris said...

chekgu kecik:ya betol:)

atiqa aris said...

suraya aris:kau ckp aku gud girl?eh terharu laa.haha

Hati Hensem said...

cam comel je lukisan tu. hehehe..
anyway,bab luruss cam pembaris tu and pendam rasa tu kalau boleh try to get rid of it. sebab attitude tu boleh mudaratkan dri and sometimes boleh ubah sikap kamu jadi sedikit panas baran dan memberontak dalam diam.

cuba cari sikap negatif yg lain. macam suka cubit pipi orang ke. hahah.. :D

NOOR FATIN said...

xde yang sempurna dalam dunia ni. mesti ada kekurangan :)

Faisal 2dayblogger said...

semua org tidak sempurna..ada lebihan dan ada kekurangan...betul x

atiqa aris said...

hati hensem:kadang2 pkir jugak camtu tapi da try,tapi xbole jugakk.huu

atiqa aris said...

noor fatin: betol2:)

atiqa aris said...

faisal:absolutely:)

Hati Hensem said...

hahah. its okay. step by step .. smile :D

wan nurul hezrina said...

selalu katau xtbt mcm nie bila tang kelemahan akan pk lama cket dr tulis kelebihan=)hehe

tp bagus hormat org tua..mmg diberkati.

atiqa aris said...

betol2:)

ReiKo91 said...

cantik gambar lukisan 2,msti pndai art:)

atiqa aris said...

reiko:bese je.haha xdela.