Saturday, January 8, 2011

luahkan je ape ade dlm ati tuu!toksah nk pendam2!

oke firstly aku nk cakap,sila bace tajok entri tu dengan tone yg kelam kabut ok?sebab ape nk kene buat mcm tu?nnti baru ade feel nk bace.*ceh,alasan tak munasabah langsong "-,-

tadi aku de tbace 1 artikel dlm majalah Rapi ni yg aku rase bgune kot untuk kite sume.so today i would like to share something about 'how u can express ur feeling in da right way?'.in malay version plak,mcm mne korang nk redakan tekanan atau kusot masai dalam kepale hotak korang tuu dengan cara yg safe lagi melegakan;)






sila luahkan masalah korang kat someone
ini biasa kan?tapi kat sini den nk tekankan sila pileh org yg korang rase betol2 bole dipercayai.maklum saje la kite idop kat dunia nih mmg susa nk detect mana org yang mmg baek atau pura2 baek.kalau la korang rase dia tu mmg kepo or keje dok mgumpat je,better korang zip je mulot korang daripada citer pape kat dia k.



jerit je sekuat hati kau mcm minah kat ats ni buat;)
jerit tu bole melepaskan segala beban yg tbuku dlm ati korang tau.betol tak tipu.ni fakta ni.buku tu la yg tules,aku pon tatau betol ke tak.haha ayat cm keling.tapi aku selalu la gak buat bendalah nih.rase lega je.tapi untok korang yg dok ostel tu aku sarankan jerit dlm bantal je k?sbb jerit dlm bantal takde org dengar.hehe



lukis ape yg wat palotak korang tu serabot
tak susa pon wat bendalah nih kan?korang cume memerlukan benda2 simple je mcm pensil ke krayon ke water colour ke.ape2 je pon bolee bkn nk masok ptandingan mewarna pon.tak yah la nk lawa2 sgt cm lukisan Leonardo Da Vincci tuu.cukopla sekadar yg korang mampu.yg penting,lukisan tu kene la dibuat dari hati yg suci ag tulus dan murni.heho



rase mcm nk nanges?nanges je.jgn segan2 k?
menurut kajian para sainstis barat,air mata yg korang kuarkan mase nanges tu mengandungi sejenis enzim toksik.so,kalau korang tengah sedih tu,kau nanges je sukati kau.korang bukan je dpt melegakan ati yg tengah gundah gulana,malahan toksik dlm badan pon bole dikuarkan dgn senang n kcg goreng.*tpakse gune pkataan malahan coz da takde idea nk ganti words laen.haha



oke tu je kot yg aku tawu,kalau korang de cadangan laen sila2 la share dengan beta ye.huarghh.ngantok suda.jom la tido kawan2,da pukol bape da nii.ceh,da ngantok pon nk membebel ag.haha oke gudnite swit dream.daa.tatatititutu:) assamualaikom~