Sunday, January 16, 2011

ibu ibu engkau la ratu hati kuh~

arini cm takde idea nk share bnde2 berguna kat korang.so aku cite pasal celebration of my mom's birthday aritu je la ea?.sebenanye bufday ibu 14 ari bulan,sehari jela,ade ke orang bufday smpai dua ari?xde2.kalau ade tu x lama la tu.haha.oke bufday Mak Ani kite telah disambut dua ari iaitu pada 14 ari bulan dan 15 ari bulan.satu disambot dekat sini,satu ag disambot di kampongkuh indah tercinte,Batu Pahat,Johoree:)


14 Januari 2011,Tanjung Adang

kitorang g tempat nih naek dua kete,maklomlah badan besa2 sume dan kami pon ade 6 orang termasok ibu dan bapak.maklum saja lah kereta ibu bukan mpv,bak kata orang gajah pon bole masok.haha naseb baek ade kereta encik bapak,xde la kitorang bersempit ala sardin ke sana.owh naseb baek jugak ade along aku,dia sorang je dalam adik beradik aku yg bole drive.kalau dia xde mmg pegi sane naek teksi la kot.haha


ni along aku.makan sate x ingat dunia.oke senanye sate x sedap sangat kot,cm dia masak kejap je,cm x garing sangat pon ade.apela mak cik tu bakar sate macam tak ikhlas je.




oke kat sana banyak makan seafood jela nme pon tanjung kan.hehe kebanyakan menu2 nih akak aku yg Ema tu yg order coz ibu yg bagi kuasa veto kat dia order je ikot suke dia.tapi yg bayar semestinye bapak aku.kalau kitorang yg bayar mmg makan kat warung tepi jalan jela.haha:DD *kek xde,ibu xsuke,nnti kencing manis.hehe

kesian kat udang tu kepale dia tercabot.haha


oke selesai mkn.perot pon da buncit,ape ag amek angen la kat tepi jeti ala2 cite titanic.haaaa~


15 Januari 2011,kat rumah Pak Man,di Lubok,Batu Pahat:)

kanapa sambut kat uma Pak Man?sebab arini bufday dia,bukan bufday ibu,tp sambot je sekali.haha kali ni ramai yg involve,best sebab dapat jumpa cazen2 aku yg comel momel.ibu pon seronok dapat jumpa akak abg beliau.owh tahniah kepada kak iza coz dapat anak yg tersangat kiut mcm mama dia.hee 




nama kek tu along si sengal, yg suro tules mcm tuu.haha sepatotnye nk letak hepy bufday,tapi ibu kata mcm budak2 suda.credit to Mak Uji yg menyediakan masakan enak sedap lazat x hengatttt.ikan masak asam pedas paleng sedap sehingga menjilat jari.nyam nyam.


ibu nak anak ag ke nk cucu?cuba teka.jeng jeng 

oke da tu je kot.actually 2,3 hari ni macam ketandusan idea dan mood la nk update belog yg hampeh ni.kalau update pon bende2 merepek pasal life aku je.nantila aku wat research pasal topik yg best2,bole share dengan korang kan.huu okela gudnite swit dream korang.daa~