Tuesday, December 27, 2011

cantik tapi derita

hai semuaaa assamekom! *version nabil raja lawak eh salam pon ade version?pelik2 je korang nihh.."-_-

intro baru>asalamualaikom kawan-kawan ku .kabare semua?waras?bagos-bagos.sape yang buat2 x waras tu?how dare kau?meh sini aku anta pergi Tanjong Rambutan.nak?tibe-tibe jadi gengster.haha diam semua.kite ade benda nak dibebelkan hari ni.tajok die "Cantik Tapi Derita".

ahhaa!korang nak tawu tak tadi aku ade baca la pasal sorang businesswoman nih,die nak kurus pastu die pergi ospital wat sedut lemak.kan da meninggal.Innalillahwainnalillahirojiunn..tu la laen kali nak kurus tu minom Jus Mate ke,pakai Premium Beauty Corset ke sendayu tinggi ke..even kesan die tu lambat siket dari proses sedut lemak tu at least selamat.ye dakk?ni tak,lemak tah ke mana,nyawa da ke mana.ish ish ish sadis bebenor gamaknyee..


"ho yeah!mari adek mari abang mari beli Jus Mate 5!"kata Dr Rozmey kepada jiran-jirannye.eh yeke?bukan die cakap kat korang ke?tahla aku  maen bedal je.maap ye doc.bergurauuu.hehehehe ^^\/


aku nak cite la kat korang,pasal aku salah pakai pencuci muka.ni semua bermula masa aku mula-mula beli sabun nih dari sorang member aku,mula-mula aku pakai memang tip-top lah.muke memang dan dan la jadi lembot bak kulit belut.tapi masok je bulan ke-2 aku pakai sabun tu, tiba-tiba asek rase pedih je.aku pikir balek,"maybe side effect die memang camtu kot..".tapi lama-lama muka aku jadi tak tahan,kene panas siket jadi merah2,kene sejuk siket teros mengelupas.masa mengelupas tu jangan cakap la kan,memang terok gile sampai member-member aku pon tegor tau.time tu memang aku rasa nak pakai topeng je pergi kelas..huhu atas nasihat dak2 uma aku,aku pon teros stop pakai toner,krim2,pencuci muka segala.aku cuma pakai vaseline je tiap2 kali pas mandi,pas smayang and sebelom tido..risau gile kott..


and yes!usaha berhasil.everything turn to normal!say whatt???alhamdulilahhh!syukurrr kepada Allah.


fuh lega,,since tu aku x pakai dah sebarang-sebarang pencuci muka.aku just pakai toner,and krim Safi je.suci dan selamat.hehe aku x cakap la semua pencuci muka tu x elok,tapi korang as popuan mesti tawu kan kulit muka korang cane.tapi Safi nih bak kata akak aku kurang seswai la untok korang yang muka berminyak.sebab krim  malam dengan krim siang die macam lembap-lembap n lambat kering siket.takot korang pakai maken terok pulak nanti kan..


ahha!di samping korang berusaha merepair wajah memaseng ,doa tuu jangan lupe.ingat doa tanpa usaha tu alasan,usaha tanpa doa tu sombong.yaken la cuma Dia je yang berkuasa memberi n menarik balek nikmat yg ade pada kite semua ni.oke?so,ape lagi doa jangan x doa!oops sori ter-emosi pulak :D


oke la tu je kot.da pukol 3.15 pagi jum tido kawan-kawan.jangan lupe baca doa.k bai asalamualaikom:)