Tuesday, April 10, 2012

perangai "ade aku kisah?".

halo halo kopi dan milo~ asalamualaikom korang:)
korang selalu tak dengar ayat ni.orang cakap siket,dia reply,"ade aku kesah?".orang tegur siket dia cakap,"ade aku kisah?". siket-siket ade aku kisah . ade aku kisah siket-siket . oke actually ayat ni kadang-kadang bagos,kadang-kadang tak bagos.

contohnya macam mat lutfi,maria elena,artis-artis youtube dan ramai lagi.good for them tok amalkan perangai ,"ade aku kisah?" ni . yela kadang-kadang komen kat youtube tu bukan tahap kritik lagi dah macam dengki tahap gaban pon ade.melampau kot kalau da smpai maki-maki.padahal diorang bukan buat sala pon..

cakk!haa sape x kenal die ni,baek dok je diam-diam bawah tempurung . hehe bole gitu?ala bergurauuu . Mat Lutfi sendiri penah ngaku masa awal-awal dia nak buat video-video ni ada je yang cakap "xpayah la","simpan je bakat kau..",ape la.tapi tengok sekarang?perangai dia yang x kesah ape orang cakap tu buatkan nama dia terkenal di seluruh Malaysia . wohoo!hebak tak hebak anak mami sorang ni . anak mami ke?bukan2.


maria elena pon selalu bangat kene hentam kat youtube,orang cakap die gedik la ape la . tapi dia keep dengan perangai,"ade aku kisah?" dia tu . maka lama-lama orang pon diam dan boleh terima video-video die yang funny dan berunsur nasihat tuu . ala aku rasa orang yang dok ngutok kat Youtube tak habes-habes tu senanye jeles kot,sebab diorang x boleh buat video se'best' tu . adoiyai kenapa la busuk benor hati tu."-_-


masa mula-mula kat Youtube lepas Najwa Latif ramai yang tak suka die . cakap die ni harap muka je lawa la ape la.padahal sore die boleh tahan kot . ce yang komen tah pape tu nyanyi siket cam dia?ade beran?mesti x an . so, moral of the story kalau nak berjaya macam dorang ni.pedulik je apa orang kata . yg penting diri sendiri puas sudahh..x gitu mak temah?


tapi perangai "ade aku kisah?" ni ade jugak kontranya . macam segelintir perempuan sekarang, sometimes orang tegur  baek-baek.sopan-sopan . slow talk je pasal perangai kita,pakaian kita,cara kita . tapi kita reply,"ade aku kisah?". eh eh minah ni gengster la pulak an orang punya la tegur tok kebaikan dia bole pulak cakap gitu . lagi teruk kalau ada antara kita cakap ayat ni kat ibu bapa . cis!biadabun tahap babun sangat da tu . sekali wa sekel lu baru tawu . lol .

oke la tu je topik nye hari ni . gudnyte reader . have a nice dream . daa~ asalamualaikom:)

5 comments:

vecasts said...

vecastsradiotv menyedikan tv dan radio online ,seperti Sinar.fm thr.gegar hot.fm
era.fm
thr.gegar
astro oasis
astro ceria
Astro Prima
Tv3
Tv9
dan pelbagai lagi rancangan tv dan radio online di
vecastsradiotv segalanya adalah percuma

deno said...

kadang2 kena kisah jugak kan?

atiqa aris said...

deno:kalau kritikan cara baik kisah,kalau terok sgt xyah amek port pon.

Suraya Aris said...

betul. sampai bila-bila mulut orang memang tak boleh ditutup. so just do what your heart tell u to do :D

atiqa aris said...

kann hehehehe.