Monday, May 7, 2012

kata kan tidak pada hack fb !

asalamualaikom.hai korang . da tido ke? rilek luu . baru kol bape . x rock la tido awal . ceh hehe ;p

hari ni aku nak cerita siket la kat korang pasal hack fb . korang penah kene tak ? ta penah ? syukor alhamduliah . penah ? ish ish ish kesiann . sabor je la eh ?

oke cenggini . aku kan ade la 2,3 orang kawan yg bergelar "facebook hacker" ni . cuak x cuak sangatla kawan ngan diorang ni . silap ari bulan fb aku yg kene . cis , how dare u ceroboh fb aku ?? grr . yg pelik nya siap bagi aku lagi link nk cane nk hack gula-gula hacks nih . ape kejadahnya ajar aku benda bukan-bukan camtu . kang aku pulak jadi kaki skodeng x pasal-pasal . aku pnah klik sekali link yg diorang bagi tu tetiba kuar word "devil code" pastu cam ade tanda switch gitu tok enter . rasa berdosa nk teroskan aku teros tutop page tu .




tawu tak "fb hacker" ni sama sebijik macam perompak yg masok rumah org senyap-senyap tau . dah la menceroboh privacy orang , pastu die pergi korek sana , korek sini . habes photo yang elok-elok da hide die tengok ,message ag .waduh-waduh ngapain maen hack-hack , berdosa tawu enggak ...

kalau dapat hacker yg oke takat tengok-tengok pastu bla tape . kalau dapat hacker yg agak-agak ikot sedap tekak die je , tukar dfault picture ,update status bukan-bukan , delete fren list segala . pehh masakkk . x pasal-pasal owner die kene wat fb account yg baru . ish ish ish ..

pesanan unto encik hacker,

"janganla maen hack-hack eh . memang orang tatau sape awak , tapi Allah tau . ta takot ke? nah gula-gula . jangan wat ag eh... dah g maen jaoh-jaoh." 


haha oke aku rasa hacker tu pon da menyirap ngan aku . so marilah kite tido . gudnite ~ peace hacker. ^^\/

13 comments:

Ardini Izzati said...

Ohh dinie pernah kena hack. Ya Allah masatu rasa macam nak kerat patbelas kalau tahu siapa yang buat. Nasib baik kawan dinie n akak dinie tolong recover balik. Phewww~ :)

gadis said...

saya pon kena hack tapi bukan fb. kena hack blog

♔Lady Ainaa♔ said...

hacker ni dy just masuk je account kite tp dy x musnahkan pape... Cracker ni baru yg sial ni..huaaaaaaaaa... setakat ni ena xpernah kena lagi la..Alhamdulillah... tp kne berjaga2 ni

atiqa aris said...

dini: fuhh rilek.haha naseb baek ade yg pandai kan :)

atiqa aris said...

gadis: belog pon nk hack?serabai betol.

atiqa aris said...

lady ainaa: tawu tape we better watch out:D

aRa ❤ aFiq™ said...

ara pun pnh kena hack FB.. adoii.. bengang jew rasa.. bsib bek dpt blik :)

atiqa aris said...

ara: naseb baek:)

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum.....

Ada ketikanya memang penggodam (hackers) akan membuat "serangan" secara rambang pada mana-mana akaun facebook yang ada, namun ada juga pencerobohan akaun adalah disebabkan kelalaian pengguna facebook sendiri. Contohnya seperti terlupa untuk "sign out".

Pesan saya agar pengguna perlu sering pastikan akan melakukan proses "sign out" sebelum meninggalkan komputer terutamanya apabila menggunakan komputer di pusat cyber. Pengguna juga digalakkan untuk menjalankan fungsi "pembersihan sejarah/ingatan pelayar web" (clear web browser history) tiap kali menggunakan komputer bagi memastikan tiada maklumat peribadi atau sebarang maklumat pengguna yang ditinggalkan dalam ingatan komputer.

Pengguna juga disarankan untuk menggunakan kata laluan yang sukar diteka oleh orang lain atau yang sukar dipecahkan oleh sebarang "perisian godam". Paling terbaik ialah gabungan huruf dan nombor serta huruf besar dan kecil, tetapi tuan punya akaun kena la ingat, kalau tak sia-sia je buat password... :-)

Ida Firdausi said...

alhamdulilah tak pernah kena hack lagi.. maybe sebab saya bukan orang famous amos kot? hehhehe :)

atiqa aris said...

ahmad zaki:tengkiuk fr da full info yek:)

atiqa aris said...

ida firdausi :naseb baek.hehe

robin hood said...

nice post!
hack facebook password online