Saturday, May 26, 2012

kuat bukan ubat kuat .

hye asalamualaikomwarahmatullahirobarakaaaatuh! haaa tu dia . takda panjang lagi aku bagi salam . jawab jangan tak jawab :)

actually aku tengah menghitung hari ni nak balek UiTM Kole Pilah . Tu diaa encik Sahol da panggil balik da . sedap kot lepak jb 2 bulan lebih ni . ohh sekarang aku tengah buat research pasal macam mana nk kuat a.k.a nak dapat tenaga banyak2 sekali . aku rasa aku ni dalam kategori lembik la . sebab kalau keluar ke apa ke mesti balek je rumah , aku tidur lama gile . kadang-kadang tengahari baru bangun . da kene qada' suboh..."-_-  ish ish nama je anak dara tapi perangai cm anak jantan . huhu

ehhh ape nii?aku nak jadi "kuat" macam badang la bukan "ubat kuat"..."-_-


badang tiba-tiba boleh jadi kuat sebab makan muntah hantu . abes aku kalau nak kuat kene makan muntah hantu jugak ke ? eee..xnak la aku . haha aku nak jadi kuat macam Rasulullah dicaci , dimaki , dibaling taik die maintain kuat , dan tabah . aku nak jadi kuat macam Iron Man da kene tembak pon x rosak-rosak . *oke yang ni x logik sangat :p


nak macam ni . nak macam ni . in other words seberat mana pon beban yg aku pikul muka dan energy aku maintain stabil , tersenyum dengan penuh ketenangan . wuhuuuu!

aku pon tatau la nak kata minum susu untuk tulag kuat , tulang aku siket punya besau da ni haa . nak kata tak exercise tak jugak . tiap-tiap minggu aku joging ngan mak aku kat Taman Merdeka tuu . nak kata tak minom super power , memang aku tak minom pon . haha aik? kene ke minom super power untuk kuat? tu bukan kuat benda lain ke? hehoooo

dah-dah . jangan ke laot sangat otak tu . da malam da ni . bawak-bawak la pergi tido . mata aku pon da macam apek jual sayur ni . byee koranggg . Assalamualaikom . gudnite swit dream :))

6 comments:

pwincez_na said...

haha nak kuat jugak. saya [om macam lembik je. nak buka tudung botol air pon xleh. sampai kene gelak. kalau nak kuat macam tu. macam mana ek? tu bukan lembik tapi lemah kan. hahaha

atiqa aris said...

haha lembik,lemah,xkuat macam lebih kurang je semuaa.tatau la ee susah kn nk jd kuat ni.haha

nia marlissa said...

mkan ubat kuat nih komfem kuat . hehe

atiqa aris said...

ceh xde maknanya.

Yutaka Mushimura said...

hahha..kuat kan diri untuk belajo pun okey jugak...

keep in forward..belajo sesungguh.

atiqa aris said...

tu la tapi cara nye tu ape dongg/