Sunday, June 17, 2012

student life..3,2,1 action!

asalamualaikomwarahmatullahiwabarakatuh korangg:)

hye semua , aku bet ramai yang da tdo sekarang ni . da nk pukol 12 kot jam aku . hari ni entri kontot je kot . sebab mata aku pon cam tak redha je nak berjaga lebih lama . cm yang korang tawu UiTM da stat study da seminggu yang lepas , untok student diploma dengan pra-diploma . lambat lagi tak kalau aku nak cakap ,..SELAMAT DATANG WARGA BARU UiTM! jangan segan-segan eh senior-senior sedia membantu . ceh dan-dan la sedia membantu kan . haha


1st week aku sem ni agak serabut siket lah , tak macam sem2 lepas . dulu 1st week , aku boleh golek-golek lagi ngan housemate aku layan cerita korea , sem ni jangan harap lahh . 1st week je hampir semua lecturer da stat ngajo . tinggal lecturer Chemistry je tak masok ag , mana tah beliau pegi , tatau la beta .


bilek da macam tongkang da hari ni .mana tak nya sambil study sambil Skype ngan family aku . aku rasa sarang tikus pon lagi cantik kot . naseb baek roommate aku balek KL , kalau tak mesti die berbulu je ngan aku . haha


oke ni cadar curik . xdelah curik pon da mintak izin eh kat kakak aku . aku suka kaler n corak die . tak serabot , nak tido pon sodappp...hee :))



owh sepanjang aku kat sini selain aku rindu family aku yang berada jaoh kat JB sana, ade lagi dua benda yang aku rindu gilee..cuma xde kesempatan je nak balek tau..:'(

1.takoyaki yang panas lagi sedap lagi menggoda.pehh sedap siott . sapa la yang sudi nak post bendalah ni kat aku kan..adoi cam mengidam pon ade . ish3 over over..hahaha


2.Syed Omar Ali Albar! masa aku keje taska 3 minggu dulu,dalam 50 budak kat situ , ni la budak yang paling aku suka,sayang,cintan-cintun tatau la nak cakap camne lagi . even die agak degil sikit tapi die manja dan kiut dan tembam.hehe. *siap letak gamba ni kat wallpaper fon. xbole bla. haha


oke la entri arini cam takde info menarik pon . banyak mengarot je kot . huhu sorii . owh since da start kelas ni makin rarely la aku update . sebab otak aku digunakan ke arah lain pulak . kalau ade info best baru update . heho oke byee.gudnite swit dream . asalamualaikom:)))

Tuesday, June 5, 2012

tanda-tanda stress :)

asalamualaikom anak-anak semuaa . kabare lu ? waras?

today I got something interesting to be share dengan korang . gapo dia?? stress? ya betol. terang lagi bersuluh kat tittle tu haa . kalau tak nampak jugak tatau la kawe nak royak apa laiee . semalam an aku de baca satu buku ni tajuk dia, "Petua Menangani Stress" by Dato' Dr. Hj. Mohd Fadzilah Kamsah . korang penah baca tak? yang ni laaa .

sapa penah baca angkat tangan!!sapa tak penah baca angkat kening ,turunkan balik . haa macam tuu . kelas kau Jahh . ala-ala Ziana Zain gitu . haha


tapi hari ni aku bukan nak cakap pasal petua menangani stress , aku nak cakap pasal tanda-tanda stress .  ce cek mana tawu korang pon ada stress gak ke . antara tanda-tanda korang tu tengah stress ialah perasaan dan emosi yang tengah cool dan beronok-ronok tiba-tiba emosi dan jiwa raga korang bertukar jadi sorang yang...*pehh ayat tak bole bla siaa . "jiwa raga" haha. layan~


1) Mudah marah  mula-mula marah siket je , lama-lama jadi bukit . apa orang buat ada je tak kena . sampai kadang-kadang rasa menyampah gila kat seseorang tu . pape nak marah carik dia je , dah macam punch bag pon ada . ada je sapa-sapa jadi mangsa tempat lepas geram . lol . terok terok terok !


2) Mudah bersedih hati dan menanges orang cakap siket nanges . kira macam hati tisu lah . tak boleh kena marah kena tinggi suara siket , menangess je koje eh . benda biasa je tapi dia dok pikir macam dah takda harapan je hidop die tu ..huhu

3) Kecewa dan mudah hampa  tak bole fail ke apa ke . atau tak dapat apa yang dia nak ke .  nanti rasa frust jee memanjang , asek rasa putus asa and nak terjon lombong je . dalam otak tu memang da set, "mati lagi bagus,mati lagi baguss.." lebih kurang macam tu lahh.


4) Mudah mengamuk ni bukan amukan pocong macam kat TV3 tuu . nehi! nehi! haha ni amukan manusia . korang tawu la macam mana kann . baleng-baleng kuali la periuk pinggan mangkuk la, ricecooker dan macam-macam lagi . kalau rumah tu bole cabut dengan rumah-rumah sekali dibaling nya , konon da hebak sangak la tu . da macam hulk hogan aku tengok . serabai benor ghupenyaa.. *eh tapi aku paleng terok baleng fon je eh , tu yg camera fon bapa kali repair tu . haha


oke dah tu je harini . cam tak best je penutup aku ni an . haha aku start sedar aku ade penyakit tak bapa nak bahaya ni . naseb la bukan saket jantung ke hapa an . insyaAllah boleh diubati dengan bantuan keluarga dan diri sendiri . cewah hehe . ohh ya sebab penyakit ni jugak nombor maxis aku telah pon dihapuskan, demi menjaga hubungan baik dengan banyak orang dan mengelakkan otak aku lebih semak lagi ketika menggunakan maxis ... hehe oke dah tu saja assalamualaikomwarahmatullahhiwarabarakaaatuh! nyte:)