Friday, August 17, 2012

wasiat "terakhir".

asalamualaikom sahabat handai dan handal ku sekaliann:) amacam puasa-puasa hujong ni?sehat?

huhu sekarang ramai an tag-tag gambo dekat fb ala-ala kad raya instant gitu. aku tak bole lah buat gitu. sebab.. sebab.. sebab.. adobe photoshop aku rosak maka tak bole lah nak edit macam diorang buat...hehehehe..  *baek punya alasan.sejak bile tah adobe photoshop bole rosak.haha "-_- oke tipu je senanya aku nak bebel panjang, kalau wat gambo sejemput gitu tak best la kan lagipon space dia kecik sangat mana muat nyah ooi~

eh lupa lak nak bagitahu, ni wasiat terakhir aku tau untuk korang sempena bulan puasa nih... takot raya nanti x sempat lak nak jumpa sorang-sorang mintak maap. kang sangkot pulak jalan nk masok syurga.


dengan lafaz bismillahirahmanirrahimm. saya,nur 'atiqah bt aris.dan anak saya,eh sala. anak orang, amni zahra ni, ingin mengucapkan selamat hari rayaaa maap zahir..:)),,batin takde rasanya kan? haha 


maap ni yang panjang bonar den nak elaborate nihh..
 *ni untok orang yang bertittle kawan je.

  • mintak maap tau korang yang kawan lama tu, kalau selalu ajak-ajak keluar tu aku tak join. bz laa,personal problem pon ye jugak kadang-kadang.sorry sangatt, serius aku rindu korang...
  • mintak maap tau korang yang bergelar kawan aku tu,kot-kot terasa hati ke hapa ke. aku kalau stress memang muka aku macam kambing nak berak siket. sorry. tapi aku tak penah marah korang kann?hehehe lagi satu untuk yang baru kenal aku, aku kadang-kadang memang gurau kasar pon. muka je macam innocent. siapa yang kenal lama tahu lahh aku macam mana.huhu sorry tau nyahh da terbiasa. aku memang nak berubah tapi korang kene tolong la.eh? :)
  • mintak maap tau kawan-kawan UiTM Kuala Pilah kot-kot ade yang senyum aku tak layan tu. aku ni rabun teruk. so tu yang kadang-kadang orang panggil ke lambai ke senyum ke aku buat bodoh je. bukan sengaja buat bodo. sombong pon bukan. aku memang tak nampak. sorry..
  • mintak maap eh korang kalau ade terngumpat ke ape ke..terlanggar tak sengaja ke..ohh tak lupa jugak yang masa netball, selalu kene tolak ngan aku sampai tegolek tu. aku tak ingat sapa..kalau kau baca ni,sori sangat wehh. serius di luar kawalan aku kalau dah syok sangat main.haha 
  • mintak maap  tak bole bagi sorang-sorang duet raya sebab den ni student lagi haa mano la nak dapek duet banyak-banyak kasik kek semuo. hoho 


tu je kot.panjang bukan? kalah karangan budak darjah 4. korang take care tau balik kampung tu. jangan laju-laju. bior lambat , bior sampai kampung raya ke 5 pon takpe. asal kan?selamat. haa pandai. haha pastu kan jangan men mercun sebarang-sebarang tau. kalau nak maen gak maen yang ori punya,bukan yang korang wat sendiri. baru lah tak bahaya. insyaAllah dijamin selamat :P *padahal lebih kurang je kan?haha 


 yang ni korang nak maen kasik lembu satu kampung pekak pon boleh. tapi kene hati-hati lah. popuan kalau buleh toksah lah maen kang berlobang tudong,kain semua,sexy pulok ye dok?

yang ni aku merayu kat korang tolong jangan maen. ni kalau maen bukan takat telinga boleh pekak je silap-silap telinga boleh tercabot terbang pergi kampong sebelah. bahaya wehhh.


okee kite semua pon da besaa tahu jaga diri memaseng kan. oke sampai sini je warkah berlagu pilu aku kali ni. lain kali buat warkah berlagu dangdut pulak ye. hati-hati di jalan raya,selamat hari raya:)) pantun tu weh. 3 hari 3 malam aku pikir.haha bye2 asalamualaikomwarahmatullahiwabarakaaaaatuh!

Thursday, August 2, 2012

iftar with lovely classmate:)

assalamualaikomwarahmatullahiwabarakaatuh! haa punye panjang harkat salam aku. jawab jangan tak jawab.

oh alamak kesiannya blog aku di anak-tirikan.. sabar eh blog.. Ika busy la sekarang. maklom la sejak-sejak jadi bini PM ni kan banyak bonar benda nk dibueknyaa.. *oke itu over =..=

tadi kan aku pergi berbuka puasa dengan classmate aku kat belakang petronas. macam satu je petronas kat malaysia ni kan.haha ala dekat Restoran Tasnim la nama die. korang tawu ke? mesti tak kan? da agak dahh bazer je bagitau korang nih hehe .memang seronok sangat makan ngan diorang. ade je benda nak wat gurau. naseb baek takde yang tersembur masa makan tadi tau.. 


aku pon tatahu bape meja kitorang kongker tadi.ramai sangat kut sampai aku pon tak nampak orang yang kat hujong-hujong tu. ish ish ish susah jadi orang rabun nih. huhu


 minah pinky sebelah aku tu awek aku. lu orang jangan berani2 kacau eh! err tetiba cam berbual cam minah rempit..hehe oke tu bestfren aku since part 1. even die macam garang-garang mak orang siket aku x kesa pon, sebab di sebalik keganasan die ade seribu satu perangai die yang best tapi korang tak tahu tapi aku tahu. tapi aku xnak pon bagitahu . ayat cam keling . haha abaikan.


hah tu diaa orang kuat malam ni, both girl beside the boy tu pon bestfren aku since part 1 tau. aku kalau ngan diorang memang tak la nak serius madah gelak je sampai reput tulang rahang mak tau. haha yang specky boy tu pon bestfren jgak. senang cerita 1 kelas aku tu semua best la fren ngan diorang. hehe


pok pok bujang lapok. eh sape kata diorang berlapok. fresh ag nih,bhaha oops lupa lak yang baju biru tu tak bujang,da ade orang punya dah. tunggu masa je nak jamah nasi minyak dari beliau.. hehe


ai da abes makan maen tinggal je? tak reti nak basoh? kang basoh terkejot berok pulak owner kedai ni kan haha. untong doh aku ade classmate macam diorang. selagi tak habes makanan selagi tu tak reti nak blah. elakkan pembaziran. hee membazer tu amalan sape anak-anak?? amalan setan. tahu tak pa:)


 *pada classmate yang baca nih untuk korang:)

thanks korang sebab suka wat aku gelak, mesti bosan kalau korang takde.hee ilebiu <3 div="div">



oke dah tu je hari ni. kalau panjang umo baru update lagi. mak busy la nyah. tu yang rarely update tu. tu yang blog jadi sunyi sepi pi pi pi pak mat jual roti, ti ape? tilam. lam ape? lampu. jelly-jelly obejus! haha nampak tak da mengarot kat situ.haha oke la bai2 gudnite selamat sahur, assalamualaikom:)