Tuesday, September 11, 2012

kosong.

asalamualaikom korangg:)

sehat2 semua? alhamdulilahh.



korang korang korang.. aku nak tanya nih..
wehhh..dah-dah la gayot ngan pakwe tu..
dengar lah aku nak cakap nih...


korang pernah tak rasa give up ngan hidop ni?
maksod aku macam.. 
penat. bosan. tak tahan.
rasa macam nak lari jaoh jaoh jaoh.
berendam dalam laot sorang-sorang. indahnya.. 
*tah bile nk wat camtu..lesen pon takde.."-_-

sampai satu tahap dah tak tahu nak buat apa..
korang pon menangis sendiri..
rasa sedih gilaa. rasa hidop ni tak adil.
banyak-banyak manusia kat dunia nih tapi kenapa korang yang "terpilih"?

kawan-kawan aku cakap kite patotnya syukur.
Allah uji maknanya Allah sayang.
sebab tu makin dekat kite dengan Allah makin kuat dugaan yg datang .
Allah tak kejam. Allah sayang kat kita. sangat sayang.

mungkin betol. aku patot bersyukur still ade orang yang pedulikan aku.
at least aku tak sorang-sorang. aku ade family. kawan-kawan.
ibu cakap, 

"hidup ni kene selalu pandang orang yang bawah dari kita,barulah kite bersyukur. kalau kite selalu sangat pandang orang yang atas dari kite,tu yang susah nak bersyukur. ade je ras tak cukop."



aku cuma harap aku tak putos asa. aku harap sangat perkataan tu hilang dari hidop aku. chayok2. aku kene kembali pada Pencipta. cuma Dia je boleh legakan hati aku sekarang nih. takde lain. doakan aku. doakan aku. doakan aku.. harap harap kau, aku, kite semua kuat ngadap macam2 masalah dalam hidop as student nih. kalau problem xde bosan jugak hidop ni ek? tak adventure langsong... "-_-