Sunday, April 1, 2012

10 000 langkah:)

asalamualaikum ohh assalamualaikumm~ *nampak mesra an bagi salam camtu?haha

korang penah dengar tak pasal 10 000 langkah?ala yg kerajaan suro amalkan tuu.untuk gaya hidup sihat kot kalau tak silap aku..yela kan? takkan gaya hidop saket pulak an?pelik bonarr bunyiknye haa.tadi aku join bendalah tu kat Taman Merdeka.meriah wehh.ramai datang.ade orang tua,orang muda,orang tak berapa nak muda pon ade.cuma orang-orang je yang takde...brr..


meh la cheq khabaq siket kat lu orang yg dok selain dari negeri Johor tu ye,Taman Merdeka ni la tempat yang budak-budak sukaa bangat posing-posing dan berphoto-photoshoot..karena.. tempat ni cukop besau,landskap die cun giler wa cakap lu.dengan jam dia ,tasik dia,jambatan dia.. semuanya ade nilai artistik tersendiri.sangat seswai untok ape saje photoshoot:) ni je la kot tempat yang naiss kat JB nih.tempat laen??erh..dok tawu la kawe.


10000 ribu langkah ni diorang bajet-bajet dalam 3 kali round Taman Merdeka ni.dan tadi..yezza!aku dan adek aku yang bersaiz bapak orang tu berjaya menghabiskan 3 round tu tadi.

arr nampak tak muka sempot tu.dengan tudong senget da macam hendon aku tengok.haha orang kalau tak biasa senam camtu la.da la panas gile td.lencon ketiak guwa.lau perah tu 2,3 baldi kot."-_-


bapak kebulor aku time ni tau,uwaa da lama tak penat camni.biasa aku senam maen-maen.kali ni tah jin mana rasok aku,semangat pulak aku tawaf Taman Merdeka tu sampai 3 kali.fuhh..

oke la.harap-harap ni permulaan yang baek tok aku since da setat cuti sem ni.harap-harap tiap-tiap minggu aku semangat nk round-round kat sini lagi.mana tawu naek sem badan cm Nasha Aziz an.ewahh~ haha da la bai.amalkan 10000 langkah,amalkan gaya hidop sihat.yihhaa!