Monday, October 29, 2012

status facebook : baca ape yang diupdate bkn tengok sape yang update.

asalamualaikom anak-anak. kabare lu? waras? bagos-bagos.

*ni bahasa jawa sapa tak faham, bukak tv9, "Tanyalah Ustaz". ce tanya tengok ustaz tu jawab ke tak.;p

Firstly alhamdulillah aku baru selesai exam,ade gap sebulan ni tetiba terasa nak hupdate belog yang hampir reput dimakan anai2 nih.hoho *tatahu ku da bosan ngn blogspot ni rasa cm nk buang je."-_-


hari ni topik kite ialah status Facebook. lately nih ramai yang update pasal agama-agama, tak kisah la pasal kawen awal ke hukum-hakam ke, nasihat from UAI ke hape. that's good. better lah dari post benda bukan-bukan ye dakk??

Facebook yg dulu orang guna untuk berbual,carik jodoh,gosip sana sini, menimbulkan kontroversi, upload gamba sana sini dan macam2 lagi , sekarang da jadi medium dakwah, da beauty of Islam tu da macam tersebar dalam macam2 bentuk, gamba, surah, hadith and so on. banyak la orang share sekarang nih. haa kan molek gitu? baru lah bangga siket dok dalam komuniti Islam ni. tak gitu mak Jemah??  :)

tapi kan ade gak orang yang sengal mulot longkang pergi kutok yang tukang post ni. padahal dia post benda yang elok kott..


satu je aku nak cakap. kalau jumpa orang camni kau ketok je kepala dia pakai selipar , tak pon nak berkesan kasik otak dia betol sikit, boleh la ketok pakai lesong batu atau tukul besi. haha bior padan muka beliau.hoho

kesian orang tu baru nak tangkap feel siket dengan Islam da kene hentam. orang kalau nak hijrah ni kene slow-slow baru kekal. kalau mendadak sangat takot sekejap je hijrah die tu. mu pahe dok kawe bebel ni?

dulu cikgu math aku pernah cakap.,"orang yang selalu nak jatuhkan kita tu macam toksik. dah la busuk pastu nak ajak orang lain busuk sekali macam dia".

so toksah layan sangat bebenda camni. wat lek sudah. Allah tahu lah hamba die memaseng . keep closer with Him oke, He will never let you down.trust me:)

oke dah tamat karangan 300 perkataan. mari la kite tido. goodnight semua. jangan lupa baca doa tido. asalamualaikom:)