Tuesday, May 21, 2013

review cerita COUPLE youtube

assalamualaikom korang:) haa baik je kan? punya suci mood aku hari ni. sebab ape? sebab adik aku nak belanja makan kut malam ni. haha semalam kan aku tgok cerita COUPLE kat utube. marathon episod 1-episod 9. not bad. best sebab setiap scene ade la sabda, riwayat, makna surah kat bawah dia. so, dalam satu masa tu bole lah berangan sambil menimba ilmu. eh? berangan pulak? menyempat je kan. hehehe haruslah. popuan kot. minah rockers pon dalam hati pon ade taman tauu, ini kan pula aku anak dara Pak Aris. amboi. okbai. layan~ 

*episode satu je ade thumbnail. yang laen? yang enggak ada. aku bg link je. kalau banyak2 sangat thumbnail utube kang berat pulak blog hamba.


episode 1 : fitrah manusia ingin berpasangan .
 kau nak? aku pon nakk. ingat aku beruk ke xde perasaan.haa sabar-sabar.. baru nak masok semester 5 ni. kene fokus belajor dulu.


episode ni aku rasa mcm kureng sikit. bukan apa, banyak sgt scene couple dari filem2 lain tu. mungkin nak kite tangkap feel dulu kot sebelom ke episod2 seterosnya, lol


so? ape lagi? rajin-rajin la pegi sejid kek surau kek ceramah kek. haa mana tahu ada jodoh kat situ. haha oppss! jangan sampai usha awek tak abes-abes last2 satu ilmu pon ekau tak dapat kat ceramah tu sudahh . rugi!!  *tiba2 rasa ajar orang bukan-bukan.huu sori "-__-


dengar tuu. jangan gopoh-gopoh. lagi-lagi yang tengah sekolah. banyak lagi nak tempuh. jauh lagi perjalanan, banyak lagi orang yang korang akan jumpa. sekali lagi. sabar-sabar! haha


penah dengar tak sakit SARS? Simptom Akibat Rasa Suka. haa dalam episod ni ada. so.. dengarlah sendiri! lol. nampak sgt xde idea~


episode ni dia ajar cara-cara mengorat tapi still lagi jaga batas-batas yang patot. ce buat sikit? soo suwittttt~~ haha gedik naa kau? macam monyet dapat awek.."-__-


haa yang ni memang sebijik macam kite semua yang pernah couple tu. tengok-tengok. sama duh. astagfirullahalazim2 !! stop it. shooh-shooh! katakan tidak pada "sengau" eh "angau".


ape aku nak komen ni? tatau la. haha isi dia macam lebih kurang episode 7 kot. heliza ngan budak tu still dalam mood angau lagi then ade la perang sikit. nak tengok heliza buat muka garang? oke kat episod ni ade sikit.


cinta sebenar no dating. no couple. no gedik-gedik dan manja. gedik-gedik dan manja-manja hanya untuk suami isteri. gedik aku untuk suami aku, gedik korang untuk sape? untuk suami korang la. ea ape aku merepek ni? haha da la bai.

oke da abes. aku bukan nak ajar korang couple ke ape. tengok la cerita ni sebab dia memang pasal kita. aku tahu zaman-zaman aku ni memang kebanyakan nya da pernah couple atau sedang bercouple.  agak-agak hati dan otak dah ke laot tu marilah kite kembali ke pangkal jalan. okbai! asalamualaikom:)











4 comments:

Schajar McFlurry said...

macam best! oke. Boleh tengok time makan :)

deno said...

mcm best la... belum eprnah tengok

deno said...

mcm best la... belum eprnah tengok

muhamad Nazri said...

salam perkenalan.. semua bahasa inggeris ke? huhuhu.. kalau saya tuh, hurmm makan buku la jawabnya nt..