Sunday, September 15, 2013

10th Arts Festival 2013 & Country Garden Danga Bay, Johor.

Asalamualaikum kawan :)
so macam biasa kalau balik jb, memang sah-sah la aku dok merayapp je kerja nya. susah la nak melekat dekat rumah. bukan kuar dating ke apa, memang parents aku pon jenis suka lepak luar. pantang ada event ke exhibition ke apa memang family aku antara yang "very the rajin" bab-bab turun padang ni. heho :)


14 SEPT. 2013- 10th Arts Festival 2013

 yang ni cantik. Lukisan Bangunan Sultan Ibrahim. pameran ni buat kat Bangunan Sultan Ibrahim ni lah, kalau tengok dari luar memang sejibik. :)

 aku tanya kat kakak tu takde ke kelas melukis kat sini? dia kata ade untuk budak form 4 dengan form 5 je. *menangis. lol

yang ni seronok. kau jalan tengah-tengah, canvas besar gedabak kat tepi-tepi. semua lukisan yang memang cantik, menarik, tertarik kau memang da bomb. besstt! untuk yang minat seni kompom tak nyesal datang.

 
cermin. tu haa lukisan nya yang pakai jubah tu. real gila kot. lol ha ha

 conteng-conteng pon cantik. nak tangan mcm ni satu T_T

 lukisan budak-budak sekolah. ade sentimental value kat situ :)

 dia lagi. eyy minah ni. haha haruslah. nak kahwin dah bulan 10 ni. kena manja-manja kan sikit."-_-

lukisan kedarok? motip??? haha actually ni pejabat lama ibu aku. masa kitorang kecik-kecik gila duluboleh lah selalu tawaf dalam ni. so bila dah besar gedabak datang sini tengok-tengok balik, macam jakunnya dah lama tak masuk. kenangan kot~



15 SEPT. 2013- Country Garden, Danga Bay, JB Johor.


crew-crew terlibat. tapi macam tak cukup column nampaknya. lol

ayah and the geng, tatau bila bukak. rasa macam surprise gila Danga Bay dah bukak balik. maka kitorang pon terus serbu kot-kot best lepak sini.

ootd. baju kurung. sebab next station is kenduri kahwin. aku suka gila pakai selipar asadi tak pun selipar jamban. bukan yang bawak pergi jamban. yang pattern dia ala-ala selipar jamban. senang je sarung. selalu je kena sound dengan family, dari atas dah oke sampai dekat kaki? sakai habis! haha please lah terima aku seadanya. #ikhlas dari si sakai yang comel.lol


p/s : yang ni korang boleh la cuci mata. seriously Danga Bay macam dah kena transform jadi Singapore. 
 "mak cik : kenapa semua kat sini english ye?
ayah : ini memang orang Singapore punya cik.
mak cik : oh yeke, patut lah no Malaysian words. depa tak hormat bahasa kita.. "
aku : better aku blah. ini hal orang tua. lol 


























 -the end of entry yang ala-ala photos diary. okbye-

1 comment:

TUTTUTOFFICIALSPACE\\ said...

untungler. saya dok dekat tapi tak pegi pegi xD