Wednesday, April 24, 2013

be professional not emosional

hai nyah semua, asalamualaikom:)

bulan 5 nih pilihanraya. tahu kan?? ape? tatahu? ketuk ketampi 3 kali.hoho maka akan turun la segala keturunan anak-anak buapak suku kaum berumur 21 tahun ke atas untuk mengundi. oh ya. adek aku umor baru 18 tapi mak ai kau semangat hari-hari nyanyi lagu ni...mai layan kejap.


jom kita mengundi~~ jom kita mengundi~~. saya 20 pon tak masok lagi bang acano nak poiiee mengundi. lol. tapi bole tahan jugak kan lagu ni? fun la. bole wat joget-joget. ewahh~ haha


even aku sangat mentah nak cakap pasal ni. tapi sekarang ni tengok politik Malaysia nih atas-atas pagar je. memburuk-buruk kan sana sini. yang ni tuduh ni, yang tu tuduh tu. fitnah dan rasuah bermaharajalela. rakyat pon alhamdulilah lah tak bodoh. tak senang-senang percaya cerita yang mengarut cencorot tak abes-abes. yang profesional tu alhamdulilah lah baik-baik je bagi pendapat, ayat pon tapis-tapis lagi even ade unsur-unsur perli sikit. yang emosional tu yang "masalah negara" sikit. mulot hembos je. plis lah der nak cakap pape bak bukti dulu.nak tegur pon make sure in proper and full of manner. jangan dok maki hamun tak habes-habes..not nice, since orang Melayu pon selalu cakap "orang berbudi kita berbahasa", tapi yang nampak gah melenting sana-sini orang Melayu jugak..ape tu?ye memang. kita orang Melayu selalunya cakap tak serupa bikin. kalau dalam politik kite x bole bersatu at least bersatu lah dalam agama. insyaAllah ape pon keputusan diredhai Allah. betol tak?

p/s: untuk otak yang lebih cemerlang dan terbuka sila la jangan asek dok tengok TV3 je. tengoklah tv-tv laen jugak, update la jugak dengan sebarang isu di fb dan laman sosial yang lain. *bukan nk back-up sesiapa cuma meluahkan pendapat jewwwwwwwwwwwwww~ OKE CHOWCINCAU!

 ikhlas dari 'adek' korang yang lain mak lain bapak, 
Atiqa Aris ;)