Thursday, July 25, 2013

kawan dan hujan

asalamualaikom , selamat petang murid-murid .
hari ni aku nak cerita sikit , cerita betul ni bukan cobaan -__-





hari tu kan hujan lebat gilaa tau , tatau la macam tiba-tiba . nak pergi kelas pukol 2 , time tu hujan turun dengan dasyatnyaa . aku turun nak pergi kelas tu , terserempak la dengan ex-classmate ni . dia pon nak pergi kelas jugak . payung ade satu kecik la pulak , mana muat aku dengan dia dalam satu payung tu . then datang lagi sorang ex-classmate kitorang . memang time tu dah lambat then hujan makin lebat menghala kat kitorang pulak , memang ujian sangat di bulan Ramadhan ni .

aku : bapak laa nak pergi kelas camne ni ea?
ex-classmate : tu la kan dah la da lambat ni .
aku : kann? nak redah memang kuyup lah , aku dah la lab bio kejap lagi .
ex-classmate : *sambil raba-raba dalam beg. kite pakai lab coat je lah. kau ade kan?
aku : aku ade . err? betul ke? boleh la. dah desperate sangat ni. *padahal dalam hati , habes la lab coat kau ika..


pastu ape lagi masing-masing keluarkan lab coat teros lari sampai ke susur gajah , memang sadis sebab dah sampai tempat ade bumbung pon still lagi kena tempias yang amat dasyat . then , sampai kat admin , aku cakap lah kat dia , " bapak laa lab coat aku , cane nak masok lab weh lencun camni". aku tengah serabut ala jemah tu , dia senyum and rilek je cakap , " sabarr..mesti ada hikmah dia . ni baru ujian sikit je ni , tempat-tempat lain lagi terukk ..:)".



aku macam.."wahhh @_@ ". terpegun kejap . sejuk hati beta mendengarnya . kuyup-kuyup tu aku dengan penuh yakin pergi jugak lab . ye memang aku mengaku ayat dia tu , ayat dia tu yang buat aku boleh senyumm je sepanjang petang tu . in the same time , aku pon agak malu jugak sebab dia dulu free hair dan baru je pakai tudung sem lepas , tapi kesedaran dia memang jauh lagi bagus , dari aku yang dah lama pakai tudung ni tapi siki-sikit merungut . teruk.. kesian . dah umur 20 baru sedar perangai tu teruk.. selama ni tak sedar , tak reti bersyukur , mulut dok merungut je kerja . memang hampeh .. aku harap sangat aku boleh pikir positif sentiasa macam dia . how calm she is when we were stucked in the middle of the rain . memang awesome . memang aku simpan dalam peti besi kenangan kita lari sama-sama pakai lab coat hari tu . thank you bebanyak weh sebab teman aku ..terharu :')