Tuesday, January 28, 2014

luar dalam

kacak luar kacak dalam kacak dengar sini.
habis kalau tak kacak? tak boleh dengar lah?
lek luu lu jangan emosi dulu.
kang wa sepak muka lu tahu berbuluu.
takde niat pun nak cakap macam tu tau.
itu kan lagu. tak pernah dengar ke? dasar kuno.

orang yang luar dia oke. tak semestinya dalam dia oke kan.
macam buah-buahan tempatan lah.
*kenapa buah-buahan tempatan? kenapa tak strawberi ke anggur. lol entah.
luar nampak licin je kulit dia. molek benor kalau dimakan bersama keluarga.
tup tup dah sampai kat lidah pahit pulak.
maka orang yang rasa tu pon buat muka. bukan muka tahi. tapi muka macam baby nak nangis.
kau paham kan maksud aku?
tak paham google lah. tu pun untung kalau ada. heh.

sama lah jugak macam drama cinta kat tv tu.
bukan yang genre romantik komedi. memang genre jiwang karat ala-ala Titanic tu.
kadang-kadang heroin nampak comel. cool. lincah kaduk je.
tup tup. ehh ada leukimia lah pulak.
tak expect kan? sebab luar dia memang nampak sempurna.
memang cun dan memang tepat sekali untuk dibuat gf atau bini. eh.
*nak ikutkan dah boleh expect dah. biasalah drama Melayu. tengok. Melayu jugak kena. oke lah drama Mat Saleh lah. oke? cool?  jangan maki aku please.

same goes to human.
luar nampak cool. outgoing person ever.
tapi dalam hati rabak habis.
dah taruk ubat kuning luka lagi,
dah jahit koyak lagi.
sadis. kena hantar hospital masuk ICU. setahun kemudian baru ok mungkin.



No comments: