Wednesday, August 31, 2011

di pagi rayaa kampong ku indah nun jaoh di sanaa~

oke hye assamekom.arini agak malas nak update sobona eh tapi demi melaksanakan tanggongjawab kpd belog terpaksa la merajenkan diri mengadap laptop anga ni sekejap.korang nak thu x kisah sadis aku di pagi raya.xdela sadis mne pon cuma agak sedih la sebab raya 1st tuu aku still ag kat jb yg sunyi lagi sepi di saat2 jiran aku semua sudah pulang ke halaman kampong maseng2,huu oke jom baca ni.den nak story siket pasal 1st day raye arituu:)

jeng3.ni juadah masa 1st day raya aritu.x pasan pulak sambal goreng mak aku tertinggal kat dapur.maka x complete  la  gamba ini sobona ehh.sedap x hengatt.ibu aku mmg bole jd chef:D



oke jempot makan semuaa!haa kat sebelah tu boyfren saya.kacak x?pcaye2..jangan nk tegak sgt la kann.tu adek  sy laa.badan je besau cm bapak orang.tp die adek sy oke?sy ulang ag sekali adek sy ye;)



oke baju raye nih ibu ke anga yg pileh ekh..actually x bape suke la sebab tone kaler tu wat perot aku nmpak boncit cm orang mengandung je..=,= tp org da beli kann,pakai jela jgn nk banyak cikadak;p



nak letak caption ape nih??haha merdeka raya kot ekh?jgn pikir raye sangat laa.merdeka tu pon x kurang penting nye ye kawan2;)




hai sy atiqa aris,sy nak perkenalkan kat semua.ni la style baru dari sy.nme style ni maen bedal.oke?cun?lol.



owh ibuu.comel nye ibu sy secomel anak2 nye.ceh haha naseb baek ade bubu.kalau x mmg bosan la hidop sy 1st day raye maseh di bandaraya Johor Bahruu,yg bosan ag tiada ape....grr.



ni akak sy yang 2nd.nme shawl die,"shawl harimau kumbang tertumpah nila".nice jugakk la die pakai:)


oke da,gua nak g merayap.lu orang nak ikot?jommm!*xbole bla orang g beraya sana sini,aku g merayap banda jb tnpe arah tujuan.hahahaha


Oke demikian la topik kite pada harini.Selamat Hari Rayaa.take care on da road!esok baru balek kampong.yeayy!excited da nii;) doakan perjalanan kami2 ye esok.k tatatititutu gudnite:D


Thursday, August 25, 2011

pantun raya:D

Assalamualaikom,tok tok tok!ee bangon2! tido je koje eh.baru pukol 1.45,rilek duluu malam maseh muda.oke seperti yg semua sedia maklom lagi agi bape hari je lagi nak raya.seronok x seronok x seronok x?seronok?bagoss.beronok-ronok?lagi bagoss.tp jangan nak seronok sangat la kan raya nih,ingatlah insan tersayang.yang bawak kete tu,baek2 eksiden.yang dok maen mecon,bom! sane bom! sini,tengok2 siket baleng mecon uh kang molotup tangan x pasal2 je kang korang raya kat ospital..untonglahh raya ngan nurse cun-cun kat ospital.hehe




oopss nampaknye kite da terkeluar dari landasan ye anak2,,masok balek,masok balek..oke ni die panton curi dari laman yg dirahsiakan.checkidout!

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita



Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile


Pahang...
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin



Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie


Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok


N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)


Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu



Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei



Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau



Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq


Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang






haa nampak x meriah nye entri aku kali nih.macam2 kaler ade.haha ingat baju raye je nak kaler2?belog aku pon nak jugakk.hehe oke la last but not least aku nak wish pada sape2 yg singgah baca kat belog hampeh nih..



^
^
ni gamba mase fom3,tengok tu muke suci tanpa eyeliner. macam sengal jugak la coz even nga tersepit dalam kete pon sempat lagi snap gamba,lol.anak sapo la nihh.,..."-_-


*saje wish awal2 takot nanti raya bz ngan final exam,x sempat nak update2 belog bagai,nanti kesian pulak kat belog sy berhabuk dan dipenuhi tahi cicak serta sarang labah2;p

Thursday, August 18, 2011

final exam vs raya !

assalamualaikom korang.oke diam x diam da nk masok minggu ke 3 da kite pose kan?cepat je.hmm maybe life yg agak bz dari hari ke hari mbuatkan kite x pasan mase sedang berlari pecot 100m jaoh ke depan meninggalkan kite yg maseh di takok yg sama.

*perghh ayat kau macam curik dari buku contoh karangan je kan?hehe sudah2 kembali ke jalan yg benar.ea sala2 kite kembali ke topik yg sebenar;)

oke ag seminggu lebih macam tu la,semua student UiTM akan balek ke tanah tumpahnye darah maseng2.yeay2!x sabor nak balek jb.x sabor nak rase sambal goreng ibuku tercinte,x sabor nak buke pose kat uma,x sabo nak pelok ayahanda aku yg tersangat limited edition la nak jumpe ngn beliau.wee.tapi tapi tapi sedarkah anda semakin dekat nak raya,semakin dekat jugakla tarikh final exam untok sem nih akan berlangsong.pas naek raye,2 minggu selepasnye da final exam.fuhh cuak cuak cuak.tibe2 aku rase feeling excited nak raya tu berkurang dan feeling nervous nak ngadap paper final pulak bertambah ngn drastiknye.huu oke la aku rase macam bantal katil selimot semua da menggoda-goda aku.so ape lagi,time to sleep!!gudnite n sleep well kawan2!!:)))

Monday, August 15, 2011

best ke curang?

hye semua.asalamualaikom.selamat berbuka pada siapa yg puasa.tadi aku tengok cerita from Bandung With Love.cerita nih full in Endon so agak susa siket nak paham sebab xde subtitle.movie ni pasal awek nih die basted boyfren die.sedih nokk.kesian boyfren die punye la caye kat awek die,rupa2 nye awek beliau maen kayu balak kat blakang beliau.ish sadis bebenorr kalau aku jadik boyfren die.naseb baek laki yg kene,kalau popuan kompom meroyan setaon xnak kuar bilek sebab asek nanges je.so,sape2 yang ade awek tu hargai la orang yg sayang kat anda,sesunggohnye nak carik orang yg suke kat kite tu senangggg bangat.tapi kalau nk carik org yg betol2 sayang kat kite tu susa wa cakap luu.satu dalam seribu pon belom tentu lagi ade tau.



based on this movie,bende yg aku paleng nk tnye korang ialah best ke curang?;)



oke da azan,selamat berbuka semuaa.aku nak buka gak walaupon aku x puasa.haha k chow,jgn lupe terweh:)

Wednesday, August 3, 2011

sekali sekala nk buka makaroni bole?

hye hepy 4rd day Ramadhan semuaa:D asalamualaikom.sori dear, I quiet busy la this month with a lot of things to do.assigment,test,quiz,lab report and so on.huh I'm not a robot to settle those kind of things at the same time..lalala *sorila aku kalau tension suke speaking walaupon grammar terabor =_=" mata sy da macam koala da nihh asek tido less than 3 hour je lately nih.garnier pon da x jalan da nih.da terok kott.abesla raye nih mata aku x seindah duluu.ceh,haha.ni semua kerana kau assigment tercinte!cinte sangatt?lol.

oke untok pertama tahon nye aku pose kat negeri orang dan tidak bersama family.tepok tangan siket kat aku sebab x nanges mase first day pose aritu.actually mase teraweh yg esoknye 1st day pose tuu adela sayu siket rindu ngan ibu,ayah,akak aku,adek,myvi,uma dan semua2 laa.tapi sayu je laa,x nanges pon.gile kau.badan da mcm mak orang,nak nanges.kompom xde orang nak pujok aku,kene gelak ade la.huu




kat sini ari2 aku beli makanan kat bazar belakang kolej dak laki tuu.nak masak periuk belanga tertinggal kat JB la pulak an.oke bazar sini agak x seronok la sebenanye,tp aku gagahkan jugak kaki aku melangkah ke situ tiap2 petang.sebabnye tempat aku nih ceruk ke dalam kawasan pedalaman a.k.a kawasan hutan.so,kat situ seketol bazar tu jela yg ade,yg laen banyak.tapi jaoh sangat.naek lembu pon 2 minggu baru sampai kot.

tapi tapi tapi ade satu je lagi yg mbosankan kat bazar nih.die kan aku rase semua kedai jual makanan yg sama je tau.most kedai jual kebab,nasi ayam.puseng2 pon nampak kebab ngan nasi ayam ag.aku carik2 gak makanan feberet aku sepanjang2 bazar tuu...tapi xde gak.Mak cik tolong la jual makaroni kat sini,saya mengidam nih.kesian la kat sy..sy nak MAKARONI la mak cik bukan nasik ayam..adoi mak cik nih comel betol laaaaaaa........T_T


oke ni diaa makaroni sayang sayang sayang kuh bile la aku bole mencekek kau nih..asal ngidam sangat nih?gile ea Ika?haha "sape bole sent nih kat UiTM Negeri Sembilan angkat tangann.oke set!skang gak sy jd girlpren awak.bhahaha.."*tu tipuan semata-mata k,jgn emosi:)


astagfirullahalazaimm..sesunggohnye jangan la contohi aku yg mcm orang kebulor x makan sepuloh ari ni ye.pose kene ikhlas.bukan mcm minaci yg tules belog nih.die ni memang.sewel siket.oke la nk tido gudnite,jgn lupe sahor yek kwn2:)