Friday, October 21, 2011

manisnye kurma itu~

korang mesti kenal kan tagline nih?haha oke tapi arini aku bukan nak ckp pasal kurma ye.nehi nehi.arini den nak cakap pasal manisnye popuan ini:) mari bercakap pasal sy,awk yg bergender popuan dalam surat beranak ngn i/c tu dan popuan yg x bape nak asli?eh tu pon masok gak ke?haha eh tak2 tu bukan popuan tu pondan.haa shooh2.


manisnye kurma ituu tpi sayangnye perangai kite sebagai popuan nih xbrape maniss pulak kan.oke mari kite,..mari kite.. kembali kepada topik asal ye..haa sempott.heho

ade org cakap kat aku,"u jadi popuan cam susah ekh?banyak benda nak kene jage?" betol jugak ape die cakap tu actually jadi popuan ni susah.segala ape yg kite buat org tengok,segala ape yg kite pakai org pandang.pakai ketat siket je abesla laki kat luar sana tu otak da ke laen daa.kot2 dapat laki yg xdapat kawal nafsu abes ilang lah mahkota paleng mahal kite.kann?tapi ape pon tu depends pada diri kite sendiri kott.pandai2 la kite jaga ape yg Tuhan bagi kat kite.aku rase yg kes2 buang bayi tu xkan jadi kalau si popuan x melayan kan.tepok sebelah tgn xkan bunyik,laen la tepok amai2 memang meriah kot bunyik die.haha



tadi kan aku tengok citer syurga cinte.cun gile kot Heliza tu.haa cair mak.haha paleng aku suke ayat die yg nih,eh bukan ayat die,ayat atok kepada beliau dlm citer tu.:

"jadilah popuan yang berada dlm botol kaca,sukar nak disentuh,hanya orang yg benar2 layak je mampu menyentuhnye."




oke dah.tibe2 pas tengok cerita tu cam insaf la pulak an.byk sgt dosa bertimbun2 macam gunong everest,entah bile dapat tebos balek semuaa dosa2 tu kan?hmm ok lah renung2 kan dan selamat beramal.tata.asalamualaikom.gudnite and sleep well:)

Thursday, October 20, 2011

i hate pencopet.

arini aku xde nak cakap ape.mood aku down bangat.aku cume nak cakap,

"waaa aku xsuke la orang amek barang aku tanpa ijin.ee yaa kalau pendatang tanpa ijin itu enggak pa2 lagi,tapi kalau ambilin barang org tanpa ijin.lu tuu memang carik pasal deh sama guwee!arrgggh tension!!!"


haa budus agustus asprejo de albukek!astagfirullahalazim sabar ika...da r bye........................."~_~

Wednesday, October 19, 2011

aku nak nyanyi tapi aku segan laa.

hari nih nak cakap pasal karoke.eh nyanyi2.eh sama la kan dua2 tu.sape suke pegi karok angkat tangann!huu ramai ramai ramai.haha actually aku pon suke gak nyanyi2 nih tapi bile diorang pas je microphone tu kat aku teros mati kau suara aku.dahsyat bukan?haha .padahal ngan orang2 yg da bese ngan aku je kot.cam besfren aku,and akak aku je kott.nak segan ape nyanyi depan dorang an.laen la kalau aku nyanyi depan perdana menteri ke depan sheikh muzapar ke..ah tu jangan cakapla kan memang gigil sampai tercabot kpale lutot aku.huu silap2 microphone tu pon tercabot sekali...-_-"

oke ni wani ngn dania.ma beloved classmate :)
ni first time pegi karok kat seremban,nogorii semilan.tengokla tu yakin nye mereka nih,kagum bangat guwe.nape aku x mcm tu ah?konpius betol la guwa . haha yang  belah sana rambot panjang mcm retis tu memang sodap x hengat kot sore die. tepegon makk mmg mcm retis laa.hee:)


sempena cuti sem nih hari2 aku kot aku nyanyi sambil joget2 n lompat2 sakan dalam setiap ruang kat uma aku tu.yela kalau siang2 tu semua org keluar g keje,adek aku yg mcm bapak orang tu pulak sekola.da dok sorang2 nak watpe ag kan.wat kepala la.hehe tp tula bile orang ajak pegi karok mesti aku cakap xnk sebab aku tawu aku xkan nyanyi punye..kadang2 dorang cakap jugak,"ee ika ni x sporting la...".fuhh ade nada frust  kat situ.sadis betol la aku mendengar nye.aku nak jugak nyanyi selamba badak je mcm korang tapi guwe tu enggak bole dong.guwe tu segan bangatt.lu paham enggak maksod guwe.mara lak eh x pasal2.haha k la da azan isyak.mau solat.jum jemaah ngan aku.ceh  berbual cam umah korang dgn umah aku sejengkal an.haha oke la tatatititutu asalamualaikom:)

Tuesday, October 18, 2011

attention for girlsss~

ooopss tergedik la pulok.hehe asalamualaikom adek2 akak?sehat semua?bagoss.alhamdulillah syukorr:) *sorila aku ngan org x kenal memang semua org aku pggil adek.haha dah2 serius2.kembali kpd topik asal.korang-korang yg muke bersih xde sebarang scar,kesan jerawat atau jeragat kat muka tu.korang pakai ape ah?share kat cheq maii.sy ade masalah siket la awak2 sekalian.sy punye kesan jerawat nih xnak ilang la.da la position die betol2 kat tengah antara dua mata comel aku.ish nak cover pon susa tau.actually xdela nampak sangat,tp cm x best la kann.

psst2!korang nak twu x.aku suke tengok popuan berkulit cantek tau.x kesah la itam manis ke,sawo matang ke,kuning langsat ke,kelabu taik itik ke..even xbape cun,at least dorang pandai jaga anugerah yg Tuhan da bagi kat dorang.bagos kan?so,kalau bole aku nk contohila mcm mereka2 nih:)


tadaa!since aku form 5 kott ni je la yg aku pakai.mcm ade kurang kan kat gamba uh?memey la sebab mak cik xpakai serum ngan scrub die.kenapa xpakai?err..sebab macam xpenting je.bole gitu.sukati aku je kann.hehe i need your suggestion la kwn2,popuan la especially.sebab popuan rajen jaga muke.laki??herg yg rajin jaga muke bole dikira la ngn jari.sebab tu muke laki cepat bminyakk kan?hehe oke jumla share ngn gua ehh.oke bye korang. tc tata,ade keje siket dri ngokap gua.daa~ asalamualaikom:)

Sunday, October 16, 2011

jangan hipokrit menutup aurat.

oke asalamualaikom arini nak cakap pasal topik panas lagi.korang penah x dengar cerita pasal perempuan bertudong,luaran nye cukop sempurna tutup rapi semua dri ujong rambot sampai ke hujong kaki,tapi bile dengan boypreng,macam2 gambar peribadi xcukop kain di share mentah2 je ngan encik boypreng.lol.apaan sih lu gambar2 'mahal' camtu senang2 bg kat boypreng..


aku x cakap la aku perfect cume aku rasa kalau kite da bertudong dri kecik samapi ke besau tu mcm alhamdulillah la kan,tp bile ngn boypreng senang2 kite abaikan je pasal aurat2 nih.aku rase mcm membazir je weh kau da jage aurat kau tu punye lama,last2 senang2 je kau bagi boypreng kau tengok itu dan ini.ish mahal tu wehh.nampak benor hipokritnye.."-_-

hai name kite heliza,mata kite bulat.awak jeles ke.jeles laa.xkuasa mak nk layan ekau la jah ooi.haha
aku suke tengok heliza nih.sentiasa tutop aurat n cantek sentiasa.bak kata org jawa simple but nice la die nii.ni la idola gua sepanjang zaman.hehe oke da.tu je arini. tata nak lipat baju.meh r tolong;)

Friday, October 14, 2011

kenapa popuan x digalakkan maen rugby?

asalamualaikom ank2 mama...sehat semuanye?alamak.terlebih sudaa.haha ok,arini aku nk cakap rugby.mimpi ape tibe2 cakap pasal rugby x penah2,ala sekali sekala pengetahuan am x sala kot;)

korang twu x knape malaysia sangat x menggalakkan rakyat perempuan die maen rugby?oke here the reason.cekidout!^_^\/


1# memang patot pon popuan malaysia x digalakkan maen bendalah nih.sebab x tutop auratt.nampak x tu.nampak x.hahh punyela kontot seluar.korang ade nampak orang maen rugby pakai baju kurongg.kompom xde kan?haha so lu pikir la sendiri.



2# ganas gile kot game nihh.kalau mak mentua korang tengok pon bole lari tauu.haha tengokk samapai tgolek minah tu.ish tu kalau pregnant uh da terberanak tengah padang tu.hoho



3# badan bole tumboh muscle besa cm jantan.err maksod sy lelaki.kalau lelaki tough sedap siket pandang lau popuan tough x ke pelik??badan nicole david pon ag lawa tau.kot ye pon nk sukan maen la bola jaring ke bola baleng ke ehh.rugby ni x seswaiiii.tok kaum hawa.hehe



ok la arini asek golek2 atas katil je sbb da bosan tahap tapir nga nazak.so xde bende sangat la nk cerita kat korang.since aku sedang rapat ngn senior aku yg sangat aktif men rugby ni maka dpt la idea siket nak update belog arini.ea die laki eh!so die maen xpe,korang yg popuan uh jangan cuba2 lak tiru aksi ni di rumah.haha oke la nk chow.tata:)

Thursday, October 13, 2011

hobi baru

gudnite semuaaa.heho.oke sejak2 jadi bibik nih ade aje bnde nak di update.maklom laa dok uma ari2 tgok tb mau x berkembang otak gua.korang pnah tengok hantu x??

"=_= : erhh apehal minah nih x bagi salam ke ape tibe2 tnye penah tgok antu x?aku cekek baru tawu...


owh lupe2.oke arini aku nk share kat korang yg aku da jumpe da hobi baru.ce teka,ce teka?yesss!10 markah untok anda yg pakai baju kaler merah tu.haha sekarang hobi baru aku ialah melihat dan menonton cerita hantu.bukan hantu ehh.cerita hantu.sebot biar teranggg.hehe oke actually da lme kot aku suke kat cerita2 hantu nih cuma baru sekarang la aku berkesempatan nk tgok byk2 cerita hantu sempena cuti sem yg bole la dikatajkan panjang nih,.hehe nk tengok?jom2.meh dok sebelah meh.haha


chinese ghost story 2 >> xseram langsong kelaka adela sebab antu die terbang2 nampak tali lak tu.hehe


jangan pandang belakang congkak >> cm mengarot cencorot pon ade gak hantu minyak die bole je itam.haha btw da
           bpe kali ulang kot kat astro.bosan makk.huhu


al-hijab >> inii belom tengok.nak tengokkkk kot weekend nii.mcm best je.hee
senanye byk ag.tapi ni jela yg aku larat upload.kang upload banyak2 ade yg xbole tido kang.x pon x pasal2 sampai 2 ari nk siapkan 1 entri cetoet ni je..hehe ok la.ngantok.tdo dulu.babai.gudnite.jgn terbayang lak.basoh kaki tuu.amek wuduk pon afdalll.hehe chow cincau:))

Wednesday, October 12, 2011

Contest DANIEL ADIE : SISPA


jeng jeng!jai korang asalamualaikom.:) arini sy nk join contest dri encik Daniel Adie.Adi?tu nme die ke?aku rase la.cm nama adi sixth sense la pulak.mke pon ade siket.adek die kot..da lme gile kot x join contest maklom la u life getting hard like prime minister.heho oke encik Daniel nah gamba ni eh.trime la seadanye~ kuikui.




cogan kata drpd sy ialah,eh silap2 slogan dri sy:'Terkadang, senyuman palsu terukir apabila saya nak mencekek,tapi si papa razi a.k.a photographer ni madang snap gambo jo kojo eh.tak kuasa mak tau.'


btw,aku nak tag bendalah ni kat aizat dan tiraa.lau rajen korang join la ekh?ekh?ekh?oke la nk tido.gudnite:) jum la join ramai2 baru meriah.heho

tik tok tik detak detik waktu.

hai semua.asalamualaaikoomm.:))
actually arini aku nk mintak pendapat korang aku tatau nk watpe cuti nih.x sampai seminggu dok uma aku rase cm mati kutu pon ade..aku rase waktu aku dibazirkan begitu saje.korang nk twu x sepanjang cuti nih aku rase an makan,tido,tengok tb,solat,kemas uma,bce Quran,bce majalah,online,golek2 kat katil da mcm antu bungkos xde arah tujuan.hmm .ape ag ekh..tu jela kot.kesian bukan?tu pon aku rase majalah Remaja ngn Dara.com kat uma aku da bape kali da aku katam..soo ape kite nk wat ye cuti nih supaya masa aku x dibuang merata2 begitu saje??nk keje parents x bagi,nk kuar mbr semua bz ngn boypreng memaseng..apela naseb.huargghhh.."-_-

ku pikir2,ku pikir2 lebih baek aku menyingkir..ku pikir2,ku pikir2 nananaaa ahaaa
bosan pulak arini ek?cm mengarot cencorot pon ade entry aku nih.oke la babai ibu-ibu bapak-bapak semua yg ada di sini sana sinun:) gudnite switdream jgn lupe bce doa tido dan basoh kaki.tata =)

Tuesday, October 11, 2011

aku xpaham betol lahhh..

oke hye asalamualaikom semuaaa!cakhaha oke sekembalinye aku ke tanah air di johor bahru nih,maka dpt lah aku menenangkan kepala hotak aku yg berbulu menempuhi final exam:D nk twu x aku kan da abes sem1..x sangka ekh?cepat je semua berlalu.sem depan nanti aku dok luar.gonna miss u ex-housemate:'(

oke back to smile:)
"hari nih aku nk ckp psl topik yg sensitip siket kot tok rakyat Malaysia ni kann.lau rse anda cepat sentap.baek tutop;) semalam aku bukak u-tube and aku tgok la satu minah ni punye vdeo.die cun la gak cme maybe style die mcm kanak2 ribena siket so orang pon ramai yg komen hentam habes la kat minah nih.aku xnk sebot la sape kan.kesian lak nanti kat die."


actually aku cam pelik la kat segelintir org melayu ni kann,kalau xsuke,yg pegi tengok tu wat gapo dek oii.kalau setakat tengok diam2 tape,ni da r xsuke,g tengok pastu mencarut x tentu pasal.da r comment uh public satu dunia bole bce,x ke tebal muke org yg kene kritik dgn sesedap rase tu.aku rase cam budak2 pon ade la diorang nih maen maki je sesukati diorangg,ingat tu katun ke ape xde perasaan?pliz la weh kite ni sama2 manusia,yg korang dok kutok die sial la,bodo la,cibai n so on tu kau x pikir ke sape yg cipta die.kot ye pon nk tegor,baek2 la,ni maen hembos je.bukan kat u-tube je,kat fb n blog pon ade.aku rase cm bnde ni sgt bleluasa la sekarang,laki popuan sme naek la.n paleng menyedihkan maki2 hamun segala ni kebanyakannye org Melayu yg wat.huu kemon la k,kembali la ke pangkal jln,sape kite nak judge org as babi,bodo,cibai n so on tuu.xde sape pon layak ckp camtu laa.

ahaaa!nmpak x.kalau da susa sgt nak tahan mulot ngn tgn uh dri menaip yg bukan2 ape kate buat je mcm mak cik kat atas ni buat.haha haha "-_-

oke la.masa da time.maapla kalau ade sape terase,sape mkn cili,die yang rase pijo die kan??heho xde niat pon nk sound sape2,cume aku cakap ape yg aku rase je.peace no war ^_^\/ gudnite bye,asalamualaikom:)