Sunday, January 23, 2011

haa rezeki ke-3 selepas SPM


 oke aritu masa baru2 abes SPM aku da pon dikerjakan sebagai teacher di taska cazen aku.ooppss bukan dikerjakan!tapi di offer kerja...haa baru betol.haha tapi aku keje situ 2 minggu je kot,skang da x keje situ da.sebab mak x reti la layan budak2 kecik nih nyahhh.kesian budak2 tu dapat teacher x matang macam aku.sobsob aku ni mne la pernah ade adek nk buat dokong2,maen2 segala.so pengalaman agak kurang di situ.bukan kurang ag memang xde langsong pon.haha tapi tape at least aku dapat blaja siket2 cmne nak dokong baby,tukarkn pampers,mandikan n x lupe jugak bacekan buku cerita.pengalaman cmtu susa tau nk dapat.kat kedai runcit pon takde kalau korang carik.kat stesen minyak ag la takde.terima kasih anak2 yg comel semua,sesunggohnye teacher sangat kangan sama korang.hope besa jd orang berguna ea?jangan cuba pakai ubat guna2 suda.pesanan ikhlas dari si tunjang yg korang panggil Teacher Ika:))





kemudian pergila si anak dara bekerja sebagai waiter di tempat makan Pejabat Agama.haa korang sanggup nk keje kantin ngan org tua semua?x sanggup an?samala mcm aku.haha aku keje sini pon sebab tokey dia member mak aku.so aku pon tolong2 je la ape yg mampu.keje as waiter memang sangat lepak ah wa ckp luh.berjalan sana sini.aku da r pakai selipar rm15 je naek haus tapak selipar tu aku kejekan.dengan orang dapur nye yang kuat membebel dan memaki hamun,.walaupon yg kene maki yu bukan aku tp aku yg dengar ni rase cm panas ati je seh.kesian kat mak cik yg kene maki tuu.huhu serta customer yg agak2 miang even ade yg muka da macam bapak budak.lol.situasi2 mcm tu sangatla menghilangkan mood aku untok keje lama kat situ.dan setelah 3 ari kat situ aku pon angkat kaki coz tak tahan dengan mulot mak cik-mak cik tukang masak tuu.heho sori boss.pekerja awak tu mulot laser sangat la.bawak2 la berubah,da tua pon umo.uma kate pergi kubor kata mari terr;)






 aisehh macam mne kau nih.belom keje ag da tgelak-gelak.sepak kang,bisu teros.haha oke ini latest.baru apply tadi kat Kotaraya,Johor.beberapa minit sebelom maghrib sesampainye aku di rumah,manager tepon dan cakap "esok u da bole mula ea".baek boss.mula2 aku takot nak apply sebab akak aku cakap kadang2 kedai camni nak girls yg freehair je.tapi aku beranikan diri gak pergi tanya sala sorang promoter kat situ n dia teros bg pen ngan kertas.Alhamdulillah dapat feedback yg cepat.korang doakan la aku kekal kat sini.aku xnk jadi penganggur ag..aku hope kat sini semua oke dan mintak2 takde la anasir2 yg buat otak aku terpikir nk bhenti keje ag.huhu



da tu je.conclusion nye esok bergelar la aku sebagai promoter kat kedai kasot Amly.esok 1st day,so mesti banyak benda yg tatau.korang doakan jela yg terbaek ea.oke gudnite.tc,tatatititutu..salam ladies and gentleman:D