Wednesday, March 2, 2011

bercakap pasal cinta;p

hari ni aku nak geli2 siket bole?bole laa..ea?heyy ape kau cakap?bole bla???how dare u.kau la bla dari blog aku!ooppss emosi pulak tiba2..sorii..hehe oke 1,2,3 action!



serius cakap,aku suka tengok boypren girlpren jalan2.comel je.sengeh-sengeh,gelak-gelak.bahagia sakan sehh.mesti la bahagia,orang tersayang,tercinta ada kat depan mata.mau hati diorang x melompat2 suke dapat hang out sama2..:) bercinta tu x sala pon,cuma sala kalau kita langgar je batas2 nye saje.Tuhan x restu hubungan korang nanti,sebab kita buat benda yg dia x suka.

1.cinta pandang pertama tu x wujud.ye.ni fakta.kalau ada org cakap dia da jatoh cinta masa first time nampak korang ag..huh.toksah la nak caya yang ooi.dia senanye bukan jatoh cinta,dia cuma suka sangat tengok rambot korang yg bersinar or kulit korang yg gebu or mata korang yg menawan tu sampai terbawak ke mimpi2.dan sebab mimpi tu je dia ingat dia da jatoh cinta.ceh,piraaa.haha:))

2.jangan terlalu cinta kat seseorang tu sampai korang bagi sepenuh hati suci korang tu kat diorang.macam keling la pulak ayat.haha make it simple.jangan terlalu mengharap la maksod aku.popuan la bese,laki janji siket mesti percaya habis-habisan punye.bile da break,nanges2 cakap,"mana janji yg kau tabur sampai terabur bilek aku dulu..." meroyan x pasal2.korang kene ingat,bese la masa sayang,macam2 ayat kuar dari mulot pasangan kite.tapi kalau da xde jodo xbole nak paksa2.korang gak yg cakap an ati dan perasaan xbole nak paksa2.





3.Dr. HM Tuah Iskandar cakap,kita x bole suka sangat kat seseorang sampai kita x nampak langsong kelemahan dia.mungkin hati kita selalu cakap,dia jodo aku,sayang gila kat dia.kompem jadi laki aku nih.tapi xde maknanya semua tu kalau sebelah pihak je yg beriya-iya,yg ag sorang wat muke toya,sentiasa xde bila diperlukan.x macam syok sendiri pulak kan minah tuu.sadis je sehh.so,nasihat aku,belom ade pape ikatan nih,xyah la nk berkorban lebih2.siket2 je sudaa.huhu tp kalau dua2 sama2 care,sama2 pandai amek hati,sama2 pandai jaga diri,insyaAllah jodo tu maybe x lari ke mana,except ade reason lain yg menghalang korang bersama.wallahualam.redha je la...



4.kadang-kadang kita rasa kita cantik,baikberiman,hot,pandai masak,jahit,ahh semua pon pandai la.bak kata orang,wanita idaman setiap lelaki la.tapi pakwe kita carik gak orang laen.takpe,sabor jela.sabor tu separuh daripada iman kau tawuu.hidop kene berani terima kenyataan.jangan sebab cinta, reputasi kerja or study korang terjatoh tergolek dog sudaa.bahaya tuu.mula2 memang susa,tapi lama2 ok.cayalah cakap mak nih.sabar je,hati korang tu perlukan masa untok rehat.memang susa nk suro hati kite sabor2,tapi kite bole cuba kan?Tuhan tu maha pengasih,kalau korang mintak kat Dia,kompem hari2 korang bole dihadapi dengan tenang dan senang:)



ya Allah,kalau satu ari nanti aku jatuh cinta,cintakanlah aku pada seorang yg cinta kepadaMu,supaya bertambah kekuatan ku untuk mencintai-Mu..ameennn:)