Saturday, May 26, 2012

kuat bukan ubat kuat .

hye asalamualaikomwarahmatullahirobarakaaaatuh! haaa tu dia . takda panjang lagi aku bagi salam . jawab jangan tak jawab :)

actually aku tengah menghitung hari ni nak balek UiTM Kole Pilah . Tu diaa encik Sahol da panggil balik da . sedap kot lepak jb 2 bulan lebih ni . ohh sekarang aku tengah buat research pasal macam mana nk kuat a.k.a nak dapat tenaga banyak2 sekali . aku rasa aku ni dalam kategori lembik la . sebab kalau keluar ke apa ke mesti balek je rumah , aku tidur lama gile . kadang-kadang tengahari baru bangun . da kene qada' suboh..."-_-  ish ish nama je anak dara tapi perangai cm anak jantan . huhu

ehhh ape nii?aku nak jadi "kuat" macam badang la bukan "ubat kuat"..."-_-


badang tiba-tiba boleh jadi kuat sebab makan muntah hantu . abes aku kalau nak kuat kene makan muntah hantu jugak ke ? eee..xnak la aku . haha aku nak jadi kuat macam Rasulullah dicaci , dimaki , dibaling taik die maintain kuat , dan tabah . aku nak jadi kuat macam Iron Man da kene tembak pon x rosak-rosak . *oke yang ni x logik sangat :p


nak macam ni . nak macam ni . in other words seberat mana pon beban yg aku pikul muka dan energy aku maintain stabil , tersenyum dengan penuh ketenangan . wuhuuuu!

aku pon tatau la nak kata minum susu untuk tulag kuat , tulang aku siket punya besau da ni haa . nak kata tak exercise tak jugak . tiap-tiap minggu aku joging ngan mak aku kat Taman Merdeka tuu . nak kata tak minom super power , memang aku tak minom pon . haha aik? kene ke minom super power untuk kuat? tu bukan kuat benda lain ke? hehoooo

dah-dah . jangan ke laot sangat otak tu . da malam da ni . bawak-bawak la pergi tido . mata aku pon da macam apek jual sayur ni . byee koranggg . Assalamualaikom . gudnite swit dream :))

Monday, May 7, 2012

kata kan tidak pada hack fb !

asalamualaikom.hai korang . da tido ke? rilek luu . baru kol bape . x rock la tido awal . ceh hehe ;p

hari ni aku nak cerita siket la kat korang pasal hack fb . korang penah kene tak ? ta penah ? syukor alhamduliah . penah ? ish ish ish kesiann . sabor je la eh ?

oke cenggini . aku kan ade la 2,3 orang kawan yg bergelar "facebook hacker" ni . cuak x cuak sangatla kawan ngan diorang ni . silap ari bulan fb aku yg kene . cis , how dare u ceroboh fb aku ?? grr . yg pelik nya siap bagi aku lagi link nk cane nk hack gula-gula hacks nih . ape kejadahnya ajar aku benda bukan-bukan camtu . kang aku pulak jadi kaki skodeng x pasal-pasal . aku pnah klik sekali link yg diorang bagi tu tetiba kuar word "devil code" pastu cam ade tanda switch gitu tok enter . rasa berdosa nk teroskan aku teros tutop page tu .




tawu tak "fb hacker" ni sama sebijik macam perompak yg masok rumah org senyap-senyap tau . dah la menceroboh privacy orang , pastu die pergi korek sana , korek sini . habes photo yang elok-elok da hide die tengok ,message ag .waduh-waduh ngapain maen hack-hack , berdosa tawu enggak ...

kalau dapat hacker yg oke takat tengok-tengok pastu bla tape . kalau dapat hacker yg agak-agak ikot sedap tekak die je , tukar dfault picture ,update status bukan-bukan , delete fren list segala . pehh masakkk . x pasal-pasal owner die kene wat fb account yg baru . ish ish ish ..

pesanan unto encik hacker,

"janganla maen hack-hack eh . memang orang tatau sape awak , tapi Allah tau . ta takot ke? nah gula-gula . jangan wat ag eh... dah g maen jaoh-jaoh." 


haha oke aku rasa hacker tu pon da menyirap ngan aku . so marilah kite tido . gudnite ~ peace hacker. ^^\/