Tuesday, April 10, 2012

perangai "ade aku kisah?".

halo halo kopi dan milo~ asalamualaikom korang:)
korang selalu tak dengar ayat ni.orang cakap siket,dia reply,"ade aku kesah?".orang tegur siket dia cakap,"ade aku kisah?". siket-siket ade aku kisah . ade aku kisah siket-siket . oke actually ayat ni kadang-kadang bagos,kadang-kadang tak bagos.

contohnya macam mat lutfi,maria elena,artis-artis youtube dan ramai lagi.good for them tok amalkan perangai ,"ade aku kisah?" ni . yela kadang-kadang komen kat youtube tu bukan tahap kritik lagi dah macam dengki tahap gaban pon ade.melampau kot kalau da smpai maki-maki.padahal diorang bukan buat sala pon..

cakk!haa sape x kenal die ni,baek dok je diam-diam bawah tempurung . hehe bole gitu?ala bergurauuu . Mat Lutfi sendiri penah ngaku masa awal-awal dia nak buat video-video ni ada je yang cakap "xpayah la","simpan je bakat kau..",ape la.tapi tengok sekarang?perangai dia yang x kesah ape orang cakap tu buatkan nama dia terkenal di seluruh Malaysia . wohoo!hebak tak hebak anak mami sorang ni . anak mami ke?bukan2.


maria elena pon selalu bangat kene hentam kat youtube,orang cakap die gedik la ape la . tapi dia keep dengan perangai,"ade aku kisah?" dia tu . maka lama-lama orang pon diam dan boleh terima video-video die yang funny dan berunsur nasihat tuu . ala aku rasa orang yang dok ngutok kat Youtube tak habes-habes tu senanye jeles kot,sebab diorang x boleh buat video se'best' tu . adoiyai kenapa la busuk benor hati tu."-_-


masa mula-mula kat Youtube lepas Najwa Latif ramai yang tak suka die . cakap die ni harap muka je lawa la ape la.padahal sore die boleh tahan kot . ce yang komen tah pape tu nyanyi siket cam dia?ade beran?mesti x an . so, moral of the story kalau nak berjaya macam dorang ni.pedulik je apa orang kata . yg penting diri sendiri puas sudahh..x gitu mak temah?


tapi perangai "ade aku kisah?" ni ade jugak kontranya . macam segelintir perempuan sekarang, sometimes orang tegur  baek-baek.sopan-sopan . slow talk je pasal perangai kita,pakaian kita,cara kita . tapi kita reply,"ade aku kisah?". eh eh minah ni gengster la pulak an orang punya la tegur tok kebaikan dia bole pulak cakap gitu . lagi teruk kalau ada antara kita cakap ayat ni kat ibu bapa . cis!biadabun tahap babun sangat da tu . sekali wa sekel lu baru tawu . lol .

oke la tu je topik nye hari ni . gudnyte reader . have a nice dream . daa~ asalamualaikom:)